Šta je novo?

4870 i 4850 vec u maju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
imaš win win shop. ja kad sam kupovao moju karticu prvo sam se kod njih(alti) raspitivao i poslali su mi e-mail da pogledam na sajtu win win shopa jer su oni samo dileri a to im je zvanična prodavnica. e sad u altijevom cenovniku ovde ,koji mogu svi da vide, cena je juče bila 15550 a sad je 15050, znači pada. win win shop ima sapphire i powercolor (te altijeve) ovde. i ne vidim koja je tu poslovna tajna kad svi mogu da vide cene.
moja greska. ja sam isao na video karte, pa na ATI PCI-E i tu ih nije bilo...u tom drugom cenovniku ih ima i onda je sve ok. izvinjavam se zbog zabune i ovi postovi mogu da se brisu :)
:wave:

na ovom forumu ima dosta dilera, prodavaca, menadzera tako da velikom broju veoma smeta iznosenje cena VP-a.... :)

Cena 9800GTX ce sigurno pasti,ali da li ce to biti dovoljno da nadomesti jaz u izmedju dve karte u visim rez.+ AA/AF?
attachment.php

izvor:computerbase.de

@Garson
Alti ih dobija tako da ce biti vise od 1 komada :)

Pogledao sam citav review i u svim ostalim modovima 4850 je tu negde sa 9800GTX-om tako da je najverovatnije da 8xAA nesto ne prija nVidia-i.Mada da 9800GX2 onako slabo stoji to cu tesko da poverujem.

Ako je tako,onda te postove treba privremeno izmeniti/obrisati,bar dok karte ne budu zvanicno u prodaji i imale zvanicnu cenu.

@Starac
Izgleda da PowerPlay ne radi na trenutnim Cat 8.6 sa 4850icom pa otud velike temperature jezgra u idle-u.Jezgro se obara na 500Mhz umesto na nizi takt(ako neko zna neka napise koliki bi trebalo da je 2D takt kod RV770).Takodje problem sa temp. je i u Fan profil-u.
Ventilator se uvek vrti na malom broju obrtaja kad je karta u 2D modu a to je potvrdjeno malom razlikom u temp. kad je idle i full load u pitanju->ventilator se ubrza u full load-u i temp. neznatno skoci u odnosu na idle ...

Takodje,reci mi koji je odgovor Nvidia-e na Radeon 4870,a da nije baziran na GTX200 cipu?

A ti meni reci kako 4870 radi, pa cemo vidjeti ;) 4870 3DMark 06 test - http://www.tomshardware.tw/574,news-574.html Nista spektakularno, ali to je samo 3DMark.

Cena 9800GTX ce sigurno pasti,ali da li ce to biti dovoljno da nadomesti jaz u izmedju dve karte u visim rez.+ AA/AF?
attachment.php

izvor:computerbase.de

@Garson
Alti ih dobija tako da ce biti vise od 1 komada :)

Kakav jaz? Pa nema smisla koristiti na Nvidia kartama 8xAA. Trebali su upaliti 16xCSAA i vidio bi veliku razliku u korist NV karti. I bas bih volio vidjeti IQ test, ali nema ih. I taj test mi je jako sumnjiv.

Poslednja izmena:
Trebali su downclockovati ATI, i tada bi se videla velika razlika u korist NV karti. ;) Kada je ATI imao lose AA performanse, potenciralo se ukljucivanje istih u testovima da bi NV karte bile ispred. Sad, kada ATI ima prednost u 8xAA, treba ukljuciti 16xCSAA.... :)

I Nvidia ne izbacuje GT200 derivat jer ne mora. To puno govori.

Ne izbacuje ga jer bi joj ostalo par miliona neprodatih G8x i G92 čipova ;).
Da nema tog viška, odavno bi mi videli GF 9400/9500/9600 na novijoj arhitekturi umesto matorih 8400/8500/8600 i reinkarnacije 8800GS-a.

Iskreno, a kakav bi derivat GT200 Nvidija trebala napraviti?
Šta je to toliko novo i revolucionarno u GT200 što već nije viđeno u G9x (prvenstveno G92/G94)? GT200 je varijacija na temu, samo sa duplo više svega.

Priča se da nV ozbiljno razmišlja da odustane od 9600 u 55nm.

Pristojna cena, pretpostavljam da će 4870 biti oko 10-15% (max20%) brži od 4850. Jeste da je skuplja više od 20% od 4850 ali se dobija i kvalitetnije hlađenje za to.
Naravno i 4850 sa dual slot hlađenjem će biti veoma interesantne, pitanje je samo da li će biti preterano skuplje u odnosu na single slot varijante.

Još samo da vidimo kako će se 4870 pokazati u odnosu na 9800GTX+...

ljudi a koja je fora sa ovim današnjim vestima. asus, sapphire, powercolor itd. su najavili 4870 kartice sa 512 MB GDDR5 memorije takta 900MHz-a. i na screenshotovima je gpu 750 a memorija 900MHz-a. to je u gpu-z. a onda na nekim sajtovima ima screenshot nekog programa za merenje temperature i tu je memorija 2200MHz-a.

gddr5 je 4 puta efikasniji od ddr3, kao sto je ddr2 2 puta od obicnog pa ugrubo 900x4=3600
tako nekako :d
to 2200 je mozda verzija sa ddr3

Poslednja izmena:
Kada ce testovi 4xxx kartica? Stvarno sam nestrpljiv :(

Kada ce testovi 4xxx kartica? Stvarno sam nestrpljiv :(

Drug koji ima Saphire 3870 ce sutra da nabavi i Gigabyte 4850 i ocekujem njegove utiske a to ce i biti verovatno biti objavljeno negde na ovom forumu ili na nekom drugom sajtu. Koliko sam i cuo, cena Gigabyte 4850 je pravo iznenadjenje :wave: (al samo da valja 4850 :d )

Drug koji ima Saphire 3870 ce sutra da nabavi i Gigabyte 4850 i ocekujem njegove utiske a to ce i biti verovatno biti objavljeno negde na ovom forumu ili na nekom drugom sajtu. Koliko sam i cuo, cena Gigabyte 4850 je pravo iznenadjenje :wave: (al samo da valja 4850 :d )
Cim je dobijem sutra, postavljam rezultate, jedva cekam:smoke:

Ajde ajde...da čujemo... :) Baš mi se nešto kupuje ATI...

Trebali su downclockovati ATI, i tada bi se videla velika razlika u korist NV karti. ;) Kada je ATI imao lose AA performanse, potenciralo se ukljucivanje istih u testovima da bi NV karte bile ispred. Sad, kada ATI ima prednost u 8xAA, treba ukljuciti 16xCSAA.... :)

Totalno pogresan zakljucak ;) CSAA je novi AA mod koji se moze samo naci na Nvidia 8xxx seriji, pa nadalje. ATI nema takav AA mod. 16xCSAA ti daje performanse ugrubo ekvivalentne standardnom 4xAA modu, uz logicno daleko bolji IQ.

Ne izbacuje ga jer bi joj ostalo par miliona neprodatih G8x i G92 čipova .
Da nema tog viška, odavno bi mi videli GF 9400/9500/9600 na novijoj arhitekturi umesto matorih 8400/8500/8600 i reinkarnacije 8800GS-a.

Jesi siguran u svoju izjavu?

pa gigabyte je uvek bio jeftiniji, čak i modeli sa zalmanom. referentna 3850 od gigabyte-a i sa zalmanom koštaju isto.

a jel to iznenađenje možda 150e? pošto toliko bi i trebale da koštaju.

pa gigabyte je uvek bio jeftiniji, čak i modeli sa zalmanom. referentna 3850 od gigabyte-a i sa zalmanom koštaju isto.

Samo da ne stave opet sporiju memoriju kao na 3850 sa Zalmanom.

Kakav li će kuler staviti na nju mora da će se na nečemu odraziti ta bagatelna cena ako je uopšte i tačna mada...vidim da je pala cena GA ATI 3870 na 110eura:d

Poslednja izmena:
svaka cast ATI-ju ako je ovaj grafik tacan i da je 4870 jaci od GTX260, mada ne verujem dok ne vidm prave review-e ;)

Da,naravno da je tacan.
Ne znam zasto se svi pitate oce li radeon 4870 biti brzi od 9800GTX+,treba pitanje ovako da se postavi, "Koliko ce radeon 4870 biti brzi od GTX260??" :)
Kartica koja kosta manje od 300evra ce da sije ovaj nesretni 260GTX sramota.

Da,naravno da je tacan.
Ne znam zasto se svi pitate oce li radeon 4870 biti brzi od 9800GTX+,treba pitanje ovako da se postavi, "Koliko ce radeon 4870 biti brzi od GTX260??" :)
Kartica koja kosta manje od 300evra ce da sije ovaj nesretni 260GTX sramota.

Inace i GTX 260 je ispod 300 evra,a ko ce koga da sije,to tek treba da vidimo ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno