Šta je novo?

4870 i 4850 vec u maju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma da, sto da radi na gpu-u u 300 frejma kad moze upola manje loptica na cpu-u u 15frejma

Aj pitaj tamo nekog kad misle da na obezbede taj PhysiX na kartama. Ako nista drugo pitaj dokle su stigli :)

(izvinjavam se za off, ali kad vec pomenuste fiziku...)

PS.

jel bilo ovo ? (treba malo vise vremena da ucita sliku, bar kod mene)

1040491.jpg

Poslednja izmena:
ma da, sto da radi na gpu-u u 300 frejma kad moze upola manje loptica na cpu-u u 15frejma

Ne citas pazljivo, covek je rekao da je Havok cross-platfrom softver.

Takodje je rekao da developeri traze osnovnu gameplay fiziku na CPU, a da odredjeni tipovi simulacije (fizike) bolje leze masivno paralelnoj obradi (na GPU).

Drugim recima u pitanju je balansirana upotreba oba resursa, a ne NVIDIJIN brute-force pristup od 300 FPS za fiziku i 0 FPS za ostatak igre.

Pa brute force je bio u demonstracijama, a na programerima igara je da naprave balans zar ne ?

Pa brute force je bio u demonstracijama, a na programerima igara je da naprave balans zar ne ?

Ma znam ja to nego sam sarkastican jer je taj demo potpuno besmislen zato sto je jedna stvar simulirati fiziku, a potpuno druga simulirati fiziku i renderovati kompleksnu grafiku za igru.

Zamisli recimo da moras da odvojis deo GPU snage za fiziku u Crysis-u i bice ti valjda jasno na sta mislim.

Slazem se skroz da ako si gpu bound neces da koristis isti taj gpu za fiziku ako ti cpu zvrji prazan. :) Ako si cpu bound sa svim i to te koci a gpu ne onda naravno da ces da ga koristis za fiziku.. Ja nemam pojma sta taj tim radi ali zar nije logicno da tako bude? da je sve tako jednostavno ko sto vi pricate drajver bi pravila 4 coveka.

Po ovom skoru karta u 3dmarku06 daje slabiji sm2.0 score od 8800gt, a i ukupan skor sa x9650 bio bio veci na 8800GT(S)...

Nisam odusevljen...uz taj njegov quad proc na 4 gigaherca, karta daje slabiji rez od moje.No dobro, videcemo dalje sta ce biti.
edit- moja greska, ima dvojezgarac na 4 gigaherca.

SM.3 skor kod mene- ~6050
CPU skor kod mene - 5680

Poslednja izmena:
^Otkud znam, verovatno zbog SM 2.0 skora koji je kod mene 6350 :p

Al karta na testu nije klokovana, a tvoja je do besvesti lol :d O 3600mhz quad-u da ne pricamo :)

PS. 68C idle :d:d:d:d:d Jeste, nVidia je bas vruca sa svojih ~55C

Poslednja izmena:
Al karta na testu nije klokovana, a tvoja je do besvesti lol :d O 3600mhz quad-u da ne pricamo :)

PS. 68C idle :d:d:d:d:d Jeste, nVidia je bas vruca sa svojih ~55C

Klokovan je i njegov 4850,radi na 660/2200Mhz. Default je valjda 625/2000Mhz.

Ma Nex999 ima i 7900GTO koji radi paralelno sa 8800GT-om :)
Nex,na koliko ti radi 8800GT? (a na koliko 7900GTO? :D )

Nego,ovaj 3D Mark skor mi i ne obecava nesto.Ako je tacno, 4850 nece biti toliko brzi od 8800GT(S) da opravda prodaju kartice i kupovinu nove,a 4870 ce verovatno biti ~300 evra u pocetku.

Poslednja izmena:
Ma Nex999 ima i 7900GTO koji radi paralelno sa 8800GT-om :)
Nex,na koliko ti radi 8800GT? (a na koliko 7900GTO? :D )

Yeah, GTO je u blizini :D
8800GT radi na malo jache od iChill defaulta-740 (chip) 1050 (mem) i 1670 (shader), a stari dobri GTO sljaka u drugom kompu na GTX frekvenciji :)

ali 4850 kosta ~200e napolju kad preracunas...

PS. My bad za klokove, nisam obracao paznju, kad sam video 68C i 0% GPU load poceo sam da se smejem i bio sam dekoncentrisan :D

Poslednja izmena:
Pa zavisi na koliko mu je Fan duty cycle. Meni na 3850 je u idle 0-2% a temperatura oko 60C.
Mnogo brzo donosis (netacne) zakljucke.

Pa zavisi na koliko mu je Fan duty cycle. Meni na 3850 je u idle 0-2% a temperatura oko 60C.
Mnogo brzo donosis (netacne) zakljucke.

Zakljucio sam da je idle temperatura onoliko koliko pise na onom screenshot-u. Sta je tu netacno ? :trust:

Sta mene briga koliki je tebi fanduty cycle na 3850 kad je ovo 4850, a ne 3850. Ja se jezim od toga da mi graficka greje sve oko sebe, ako tebi ne smeta ne znaci da drugima ne smeta/nece smetati. Uostalom ovo je opaska na insinuacije i prozivku nvidijinog novog chipa da je ogroman i da ce biti vreo, a ispao hladniji na full load nego ATI na idle.

PS. Cisto sumnjam da je ovaj momak stigao da se igra sa fan duty cycle. Sumnjam da ista jos uvek i moze da regulise to osim biosa na karti.

Poslednja izmena:
ali 4850 kosta ~200e napolju kad preracunas...

PS. My bad za klokove, nisam obracao paznju, kad sam video 68C i 0% GPU load poceo sam da se smejem i bio sam dekoncentrisan :D
Kao sto rece pcv co.
To se vec pominjalo na netu. Te velike idle temperature na novim ATI karticama upravo zbog gasenja ventilatora. ATI tvrdi da cipovi mogu da rade na 100 stepeni Celzijusa. Ne treba to proveriti vec namestiti ventilator na 20%(kada je idle) i biti siguran.

Poslednja izmena:
Hteo sam da kazem, da to sto je cip u idle 68C, ne znaci da emituje mnogo toplote. Ako mu stavis fan na 50% bice na 40C.

@gx-x
Znam da te nije briga. Ja sam naveo poredjenje 3850 i 4850 jer sam siguran da je ATI zadrzao istu filozofiju rada (topliji GPU, ali tisi PC).
Meni je poredjenje smisleno.
A tebi?

Poslednja izmena:
kada je predstavljanje na kraju?

Hteo sam da kazem, da to sto je cip u idle 68C, ne znaci da emituje mnogo toplote. Ako mu stavis fan na 50% bice na 40C.

@gx-x
Znam da te nije briga. Ja sam naveo poredjenje 3850 i 4850 jer sam siguran da je ATI zadrzao istu filozofiju rada (topliji GPU, ali tisi PC).
Meni je poredjenje smisleno.
A tebi?

Meni nije smisleno. Sa jedne strane kupujem skup kuler za CPU, a sa druge mi ATI greje CPU namerno. I ne samo CPU vec i PSU, naponsku i sve okolo posto greje celokupan vazduh u kucistu. Tih PC se ne pravi tako sto ugasis kuler i ugrejes sve u 3 lepe. Imao sam 3870, x1900xt i to je sve vrelo ko furuna, drajver moze da prijavljuje sta oce kad se ja ispecem na heatpipe i kad je sve oko karte dodatno podgrejano. Malo li je reci da sam prelaskom sa 3870 na 9600GT oborio temp NB-a za 5C, CPU-a za 3C, Naponske za 7C...E sad, nije ni nVidia bolja sa 8800gtx, GTS320 itd. Ali se bar trude i ako nista drugo bar su brze karte...

PS. I kako mislis "to sto je cip u idle 68C, ne znaci da emituje mnogo toplote." ?! :trust: Sta emituje ? TV program ? tih 100W mora negde da ode, mora da disipira negde. O Boze.
Sta je sledece ? "To sto losije igre rade na ATI-ju na mora da znaci da je karta sporija od nVidie " ? Mislim... :) (karikiram, ne konstatujem)

PPS.
Slazem se da ce karta biti odlicna kupovina. Takodje se slazem da ako je vent zaista ugasen, nije frka upaliti ga (ako je moguce) i resiti probleme sa toplotom.

Poslednja izmena:
Malo Ati marketinga:

image3.php

Pa zar tom logikom na koju se pozivaju ne znaci da SLI i crossfire posto imaju duplo vise sp-a i memorije treba i da rade duplo brze... Za ati broj shejdera ne znaci nista posebno, bitno je kako vrse raspodelu poslova na njima

Meni nije smisleno. Sa jedne strane kupujem skup kuler za CPU, a sa druge mi ATI greje CPU namerno. I ne samo CPU vec i PSU, naponsku i sve okolo posto greje celokupan vazduh u kucistu. Tih PC se ne pravi tako sto ugasis kuler i ugrejes sve u 3 lepe. Imao sam 3870, x1900xt i to je sve vrelo ko furuna, drajver moze da prijavljuje sta oce kad se ja ispecem na heatpipe i kad je sve oko karte dodatno podgrejano. Malo li je reci da sam prelaskom sa 3870 na 9600GT oborio temp NB-a za 5C, CPU-a za 3C, Naponske za 7C...E sad, nije ni nVidia bolja sa 8800gtx, GTS320 itd. Ali se bar trude i ako nista drugo bar su brze karte...

Pa ti uzmi kuciste gde je napajanje dole (CM 690 na primer) pa ti nece grejati napajanje :D

Salu na stranu, taj 8800GTX koji pominjes sigurno nece biti brzi od HD 4870 (a mozda cak ni od HD 4850), a iskljuci ti fan na 8800 GTX (koji je na 60% non-stop) cik ako smes.

pazi, ne smem i necu, (niti imam :p ) ipak 8800gtx duva vazduh VAN kucista, al je svejedno vreo :p Kad sam pricao o brzini poredio sam 8800 i 3850/3870

@gx-x
O bože. Ti ili neces ili ne mozes da shvatis sta ti ja pricam (za razliku od svih ostalih).
Gpu disipira što disipira, ali ne znaci da više disipira kad mu fan radi sa 2%.
Takodje, u slucaju one-slot kartice, topao vazduh se zadrzava u kucistu radio fan na 2% ili na 100%.
I nemoj sada mi spominješ performanse i flejmuješ jer performanse nisu bile u pitanju.

Edit: Ovaj post se odnosi na gx-x-ov prethodni post

Poslednja izmena:
E gresis pcv, disipacija takodje zavisi i od temperature jer sa povecanjem temperature se menjaju i karakteristike superprovodnika pa se mnogo vise slobodnih nosilaca izgenerise.. I jako je bitno da graficke izbacuju vazduh napolje a ne unutar kucista.. tu nvidija dosta pazi

@gx-x
O bože. Ti ili neces ili ne mozes da shvatis sta ti ja pricam (za razliku od svih ostalih).
Gpu disipira što disipira, ali ne znaci da više disipira kad mu fan radi sa 2%.
Takodje, u slucaju one-slot kartice, topao vazduh se zadrzava u kucistu radio fan na 2% ili na 100%.
I nemoj sada mi spominješ performanse i flejmuješ jer performanse nisu bile u pitanju.

Edit: Ovaj post se odnosi na gx-x-ov prethodni post

:) Nemoj ti sad "sve ostale" da uvlacis u pricu. Otkud ti znas da li njih uopste briga :type:

Ja shvatam sta ti hoces da kazes, ja ti samo kazem da to nije tako kako ti kazes ili u prevodu: ne slazem se sa tvojim konstatacijama. :smash:

Kad mu fan radi na 20-40% ili kolko vec on mu ne da dostigne tu temperaturu i rashladno telo (hladnjaci) je hladnije i sveukupno je temperatura manja, cak i kad duva po kucistu jer se vazduh HLADI mesajuci se sa svezim hladnim vazduhom i okolina oko karte, a i sama karta, je hladnija, dakle ne przi 65C okolo vec 45C okolo sto je velika razlika. Ne znam vise kako drugacije da ti objasnim. Mislim da je prilicno prosto.
:wave:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno