Šta je novo?

4000+ iz Subotice

Ultimo je napisao(la):
...

Znam da u biosu postoji voltaza preko 1.85V ali nece da podigne sistem na vise od toga,a ploca je Epox 8RDA+ Rev 2.1,Dzamper vadim zato sto nece da ucita ni bios,neverujem da gresim nigde,a kuler je Zalman 6000AlCu.

Sta se desava kad dignes napon u biosu preko 1.85v? Morad da radi insert... imao sam jako puno ploca i na svakoj je radio... samo sto moras prvo da ga stisnes i drzis pa tek onda da upalis comp..

Pozdrav :wave;

DADE je napisao(la):
...

Sta se desava kad dignes napon u biosu preko 1.85v? Morad da radi insert... imao sam jako puno ploca i na svakoj je radio... samo sto moras prvo da ga stisnes i drzis pa tek onda da upalis comp..

Ej pazi kada u biosu napon stavim na 1.875V meni nece ni da ucita bios,a kada iz onog programa 8RDAvcore podingem na 1.875V ono radi ali npr kada podignem FSB i pustim Prime i on zakuca ja stisnem reset a on nece onda probam to sa insert a on opet nece pa onda moram da cupam dzamper.

Ako nam danas kokos donese novi chieftec postoji mogucnost da probijemo barijeru od 3giga na bartonu :boom: . dobio sam neki dan savet od jednog buduceg klokera da umesto pregustog antifriza koristimo slanu destilovanu vodu. To bi nam trbalo dosta pomoci oko novih rezultata. ctp;

JFK je napisao(la):
Ako nam danas kokos donese novi chieftec postoji mogucnost da probijemo barijeru od 3giga na bartonu :boom: . dobio sam neki dan savet od jednog buduceg klokera da umesto pregustog antifriza koristimo slanu destilovanu vodu. To bi nam trbalo dosta pomoci oko novih rezultata. ctp;
Ajde bas da vidim da se i to desi...

JFK je napisao(la):

pa naravno da treba voda destilovana da se koristi? sto ste koristili antifriz?

genijalcin@23 je napisao(la):
...

pa naravno da treba voda destilovana da se koristi? sto ste koristili antifriz?

Voleo bi da vidim tu destilovanu vodu na -34 stepena... prije ce biti kocke leda :cuss: Mozda so pomogne, al videcemo ako stigne napajanje...

DADE je napisao(la):
...
Voleo bi da vidim tu destilovanu vodu na -34 stepena... prije ce biti kocke leda :cuss: Mozda so pomogne, al videcemo ako stigne napajanje...

Pa zato se valjda i stavlja so, da se ne zaledi :)
Znaci, litar vode, kilo soli, pa udri ponovo dok ne napunis kofu :beat:

DADE je napisao(la):
...

kako ste ohladili vodu na -34 C? Jer radio zamrzivac? :mrgreen:

genijalcin@23 je napisao(la):
...

kako ste ohladili vodu na -34 C? Jer radio zamrzivac? :mrgreen:

To je bilo sa antifrizom i zamrzivacom... al je bilo prehladno i previse kondenza i nismo mogli da ga koristimo na toj temperaturi...

Geek_master je napisao(la):
...

To za kila na litru si ovako rekao ili stvarno treba taj odnos da se stavi...
Nece biti malo musta ta tecnost sa tako puno soli?

DADE je napisao(la):
...
To za kila na litru si ovako rekao ili stvarno treba taj odnos da se stavi...
Nece biti malo musta ta tecnost sa tako puno soli?

Ma, zezao sam se za so, ali, s obzirom na temperaturu, mislim da bi trebalo staviti dosta soli da se ne zamrzne.

...

Da li znash do koje temperature ce to da funkcionishe i gustina te vode da li ce da prevazidje antifriz jer nam je to najveci neprijatelj odvodjenja toplote sa cpu-a. Usporava se protok, a i antifriz stvara neki sloj masnoce na povrsini bakra pa jos vise umanjuje nashe pokushaje probijanja 3G granice.

Jee, pa slana voda se mrzne na -7 celzijusa !!
ALOOO !!

Tekman je napisao(la):
Jee, pa slana voda se mrzne na -7 celzijusa !!
ALOOO !!

ja postavljam pitanje koliko slana voda se mrzne na kojoj temperaturi???? :confused: :confused: :confused:

Uzmite onaj crveni antifriz, predvidjen za aluminijumske blokove i pomesajte sa destilovanom vodom. 40:60 odnos, u korist vode, to bi trebalo da bude sasvim dovoljno za do -20C i neki stepen manje.

JFK je napisao(la):
...
Da li znash do koje temperature ce to da funkcionishe i gustina te vode da li ce da prevazidje antifriz jer nam je to najveci neprijatelj odvodjenja toplote sa cpu-a. Usporava se protok, a i antifriz stvara neki sloj masnoce na povrsini bakra pa jos vise umanjuje nashe pokushaje probijanja 3G granice.

Ej ljudi, gledajte malo smajlije u postovima, ono sa solju je bila *******cija :)

Aca je napisao(la):
Uzmite onaj crveni antifriz, predvidjen za aluminijumske blokove i pomesajte sa destilovanom vodom. 40:60 odnos, u korist vode, to bi trebalo da bude sasvim dovoljno za do -20C i neki stepen manje.

Kod antifriza je problem sto je masan... Taj crveni nije? A -20 c je malo jer je jako testo namestiti da unutar zamrzivaca gde je pumpa bude bas do -20c :( ode to i nize, a tek kad stavim na max... Za slanu vodu sam cuo da je dobra al za nize temperature treba vise soli, al ne znam koji odnos za koliko stepeni... Pa ako neko znam molio bi za pomoc.

...

Ej ljudi, gledajte malo smajlije u postovima, ono sa solju je bila *******cija :)

ja sam za svaki sluchaj vec ubacio bar boca sa raznim srazmerama soli i vode da vidim dokle ce to da funkcionishe (D) ctp;

JFK je napisao(la):
...

ja postavljam pitanje koliko slana voda se mrzne na kojoj temperaturi???? :confused: :confused: :confused:

Pa uzmi pa probaj pa ces da vidis i sa pola kile soli u litri vode ce da se smrzne na -7. A Sto ne probate i sa secerom ili konzervansom? :hump:

Ali cuo sam da ako uzmes dzak soli i bure vode da onda moze i na -11,6 stepeni. Probajte (D)
BOZE Pomagaj ljudima dok jos nije kasno.... ctp;

Nekim ljudima treba da se crta!?
I SLANA VODA IMA TEMP NA KOJOJ SE MRZNE!!! A ona je na oko -7C, i to kakvu god razmeru soli i vode koristili.

Aponen je napisao(la):
Nekim ljudima treba da se crta!?
I SLANA VODA IMA TEMP NA KOJOJ SE MRZNE!!! A ona je na oko -7C, i to kakvu god razmeru soli i vode koristili.

Ako se doda sirce i ljute papricice, mozda moze i nize. :d:d:d

Aca je napisao(la):
...
Ako se doda sirce i ljute papricice, mozda moze i nize. :d:d:d
Ako se doda ovo sto ti kazes, bice to jedan opasan rucak... pravi gurmanski!!! :beat:

DADE je napisao(la):
...

A ja mislio da su ljudi u godinama ozbiljni :D

Ma nemoj, pogledaj Kokosa i sve ce ti biti jasno. :d:d:d

Aca je napisao(la):
...

Ma nemoj, pogledaj Kokosa i sve ce ti biti jasno. :d:d:d

Rekao je ljudi u godinama, a ne extra matori :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

JFK je napisao(la):
Sta je bilo sa ovim?

Ultimo je napisao(la):
...

.... onda probam to sa insert, a on opet nece pa onda moram da cupam dzamper.

Nemoras da cupas dzamper, dovoljno je da iskljucis mrezni kabel( ili ako imas prekidac na napajanju) da ga iskljucis na 4-5 sec. i onda ono sa insert 100% radi. :happy:

sille je napisao(la):
...

Nemoras da cupas dzamper, dovoljno je da iskljucis mrezni kabel( ili ako imas prekidac na napajanju) da ga iskljucis na 4-5 sec. i onda ono sa insert 100% radi. :happy:
Ej idem sada bas da probam.

A sto ne probate chist alkohol (98%) :?:

On se bese ledi na nekih ... (edit).

Nadje ga... ledi se na -114 C :D i mnogo je redji od ostalih tecnosti koje ste probali.

I ima da se kupi na litar.

Pazite samo da se ne utepate ko sirochici od isparenja :D :D

Stojcha je napisao(la):
A sto ne probate chist alkohol (98%) :?:
On se bese ledi na nekih ... (edit).
Nadje ga... ledi se na -114 C :D i mnogo je redji od ostalih tecnosti koje ste probali.
I ima da se kupi na litar.
Pazite samo da se ne utepate ko sirochici od isparenja :D :D

Ne moze alkohol, popice pola dok sipaju, pa ce se ubiti kao oni iz nisha sto su pili methanol :)

Vrh Dno