Šta je novo?

3D printer - Opsta tema - FAQ

Danas na buvljaku, bilo je više komada. Traže 4000, ali prvi put vidim ovaj model pa nisam hteo napamet ništa da uzimam jer sam taman odlazio i bio u žurbi. Pokušaj brzog cenkanja za 2000 propao. 😂
IMG_8861.webp

U ovu kutiju od 1500 staje 6 komada. Kupiš silika gel odštampaš kutijice za njega ne treba ti 100g po jednoj.

1790969762149.webp

Ne dihtuje to lepo, stavio sam senzor vlage unutra, i silika gel prilicno brzo zasiti, a vlaznost se priblizi. Ima one sa gumenim zaptivkama iz Ikee, ja njih koristim. Staje 3 komada.

1790970043897.webp

Ova naša kao sa slike je okej. Kad dođe 30% osušim gel. Rekao bih da je dovoljno jednom mesečno.

Ne dihtuje to lepo, stavio sam senzor vlage unutra, i silika gel prilicno brzo zasiti, a vlaznost se priblizi. Ima one sa gumenim zaptivkama iz Ikee, ja njih koristim. Staje 3 komada.
Danas bili u IKEI baš po te kutije, samo kako stane 3, kad je otprilike komotno za 2 spool-a. I Billy biblioteka od 80cm je taman za 3 komada, ovim uskim (oteo gospođi jednu iz privremene biblioteke) fali nekoliko cm da stanu 2 kutije, ali 3 u široj su taman.
Da li inače držite filamente ovako u kutijama (i gel i higrometri i lageri dole sa izvodom za direktno štampanje iz njih...) ili na otvorenom pa sušite pre svake štampe?

Inače samo da mahnem ekipi kao još jedna pridošlica u svet 3D štampe koja je pročitala ovu temu od početka, svih 80+ strana mahom beležeći šta sve nemam pojma o čemu pričate, pa istraživao okolo šta je to tačno... tako da ne pitam ništa još uvek (...samo se hvalim...) pošto je sve dostupno online + AI solidno pomaže, a i ovi iz Bambu Laba su baš napravili ***** proof mašine. 🙂

1791063864028.webp

Ja sam hteo direktno iz njih da stampam, ali me na kraju mrzelo da busim kutije, a i nisam bio u fazonu da ih unistim busenjem, pa ovako cuvam i izvadim. Susim samo ako odstoje malo duze.

Čekam da mi stignu sa Alija oni okrugli merači , 6 komada za cenu 2 na KP pa ću videti kako to sve izgleda na jednoj eksperimentalnoj kutiji, cenim da ako se lepo zatvori silikonom tu gde su otvori može da bude ok, nije neka cena ~700 rsd da se proba na jednoj žrtvenoj kutiji... 🙂

Inače, ovo je gori rabbit hole nego što sam i mogao da zamislim, ne toliko po pitanju para (ok, nije jeftino, ali ima i skupljih 'sportova'), ali po pitanju vremena koje zahteva...
Odolevao sam godinama da se ne hvatam i u to kolo, no eto, upravo saznajem da nisam normalan kad me uhvate bubice da doteram neki model na ono što sam ja zamislio a niko nije napravio tako da mi odgovara... pffff...

Nazad
Vrh Dno