Pozdrav
Predhodni vlasnik stampaca koji posedujem, promenio je jedan bocni ventilator.
Kablovi od glave do ploce su preko 2m, pa mora da se lemi zica, sto je on i odradio...
Ja sam za vikend uzeo da promenim glavu na stampacu, i primetio sam da taj bocni ventilator ne duva na dole,
ka stampi, nego bukvalno duva tamo odakle usisava vazduh. Da li je moguce da su zice pomesane, i da zato duva u pogresnu stranu?
Boje zica se slazu, crvena sa crvenom, crna sa crnom...
Na nekim forumima sam inace cuo da su i ceste greske sa kinezima, kupio si 24v ventilator ili grejac, a ispostavi se da je 12v.
Kako se manifestuje to u radu? Ima li opasnosti da se nesto pregreje, zapali?
Posto moj stampac two trees sapphire plus nije bas popularan, moram sam da pravim marlin firmwire.
Isao sam po upustvu Aurore tech sa youtuba, gde je ona korak po korak objasnjavala bas za moj stampac sta da se radi...
Isao sam po njenom upustvu, cak sam skinuo i stariju verziju marlina, istu koju je i ona koristila.
Kad zavrsim sa upisivanjima podataka, i krene da pravi zavrski firmwire, prijavi neke greske...
Provalio sam da deo sa ekranom pravi problem. Ima 3 izgleda ekrana, prvi je kao na ender 3, drugi je isto ali u boji i ima tach na ekranu, a treci je kao fensi sa ikonama...
Samo prvu opciju prihvata, a da ne prijavi gresku, ali kad butujem stampac sa njom, okrene mi ekran za 180 stepeni...
Sve komande rade... idem kroz menije, samo naopacke

U merlinu sam nasao komandu da okrenem ekran za 180 stepeni, ali on okrene ekran, ne i tach, iako mogu na stampacu sad da citam sve kako treba,
komande su i dalje kao da je naopacke...
Ima li neko ideju kako da to resim?
ploca Makerbase MKS Robin Nano V1.2
stepermotor TMC2225 x5kom
ekran bi trebao da je MKS_ROBIN_TFT35