@__zevs__ Pisao sam ja pre desetak dana da sam isto imao problema sa levelovanjem. I još uvek ih imam. Doduše vrlo malo vremena sam imao da posvetim štampaču. Vezano za probleme koje sam opisao gore:
- Vreteno koje stoji malo nakrivno nisam dirao, ne deluje mi da ima ikakvog zapinjanja po Z osi.
- Problem sa pomeranjem bed-a je zaista bio u prezategnutim točkićima osnove. Čak se vidi na dva točkića sa leve strane kako su krenuli da se ljušte na donjoj ivici... Kada sam ih popustio opisano "preskakanje" je nestalo.
Međutim ovo nije mnogo pomoglo. Opet sam imao problema sa levelovanjem. Opet je u centru bio veći luft nego u ćoškovima. Onda u knjižari kupim štipaljke za papir (otprilike ovakve
https://www.papirnisvet.com/proizvod/stipaljke-za-papir-32mm-12-1) da stegnem staklo sa svih strana i to možda malo popravi situaciju ali opet nedovoljno - tada odštampa skirt lepo ali kada krene model onda se odlepi.
I onda primetim da mi hotend ima luft po Y osi. Kada ga guram napred nazad tačno se vidi da se ležaj unutar donjeg točkića koji drži hotend pomera. To pomeranje bi moglo da objasni zašto imam problema sa levelovanjem, jer se udaljenost nozzle-a od podloge menjala zavisno od toga pod kojim uglom gurnem hotend. Ovo sam trenutno otklonio zatezanjem tog točkića ali sam morao baš jako da ga stegnem. Posle ovoga, levelovanje mi se učinilo normalnije, ali rezultati štampe su bili gori - kad krene da štampa skirt zgužva se filament oko nozzle-a i tu odmah prekidam. Doduše imao sam bukvalno jedan pokušaj, tako da je preprano za ocenu.
Šta planiram da radim:
Da zamenim opruge. Ove default su baš slabe. Ne mogu previše da se zategnu da podloga nebi udarala u Y motor, a sa druge strane baš je mala margina koliko mogu da se otpuste pre nego što potpuno "puste". Naručio sam i one jače opruge i silikonske uloške, ali dok to stigne...
Da zamenim ovaj falični točkić...
Da odradim level bez ručnog guranja, dal sa onim printovima za levelovanje, dal sa firmware-om koji ima podršku za to...