Šta je novo?

32 inch LCDTV do 800€?

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Pošto je onaj Samsung iz CTShop-a i ELTIM-a rasprodat (ima 32 u oznaci, zaboravih tačno), da li ima neke alternative. Ne zanima me da dajem 1500 evra, jer onda mogu da kupim plazmu od 42 inča, a to je ipak preveliko, bar za sada. Dakle, limit mi je nekih 850-900 evra u retailu, pa da vidimo šta može da se pazari...

Poslednja izmena:
Ne znam, ne zanima me, možda ih je prošvercovao iz Ugande. Nisam paranoik, čovek je normalan, bio sam mu na gajbi i ako ne radi, moraće da ispoštuje garanciju. Mada ne verujem da neće da radi samo zato što nije prodat u Tehnomarketu. Cene su jako slične, ali on ne plaća porez na radnju i nema dodatnih troškova, tako da je ovo sasvim regularna cena. A odakle ko uvozi, ne mogu da znam. Misliš da su veće firme mnogo čistije kad su te stvari u pitanju?

Čistije možda nisu, ali uz račun uvek možeš bez pardona da ima pokucaš na radnju i reklamiraš proizvod (osim ako nisi kupio kod Žike koji će da rasproda turu i uhvati potom maglu), dok je kod kupovine preko oglasa gde se daje usmena garancija situacija malo škakljivija. Mislim, i ja sam kupovao i kupujem preko oglasa i ima prodavaca koji su čak i korektniji nego 90% regularnih distributera i retail-ra, ali sa cifrom od 800+ eura se nije igrati.
Sve je stvar kako ti se zalomi, tako da....

Pa niko te ne tera silom da kupujes bilo gde. Svako zna sta mu odgovara.
Sto se tice garancije veoma su male sanse da se nesto pokvari u garantnom roku.

Poslednja izmena:
Polako pripremamo uporedni test nekoliko LCDTV uređaja, za koje distributeri budu voljni da daju na test. Definitivno je to veliko pitanje koje "muči" dosta ljudi, na koje će, bar u nekoj meri, ovaj test dati odgovor...

Bolja je plazma, ako je baš isti model. To mora tek da mu je stiglo. I meni je pomenuo da će nova količina 37LC2R koštati malo više. Obori cenu na 900, mislim da vredi i u tom slučaju, ali pogledaj i plazmu ako je ima, pa prelomi.

Poslednja izmena:
Mislim da ste vas dvojica sa kupovinom LG od 37 i 32 prakticno rešili pitanje ovog treda.

Sto?
Niko ne veruje da je i Samsung dobar...

Sto?
Niko ne veruje da je i Samsung dobar...

Moj komentar odražava moje mišljenje. Nisam mislio da niko ne treba drugačije da razmislja. Da ovog momenta kupujem LCD televizor odlučio bih se za jedan od ta dva, uzimajući u obzir sve Sony i Samsung modele koji se ovde pominju. Ergonomija ovih modela mi paše kao i odnos price/performance.

Posteno.
Ako nekoga bude zanimalo nesto vise neka slobodno pita,)
Ja se isto nisam nadao da ce ovaj nas krs od kablovske da igleda toliko dobro na LCD ali izgleda da je tako. Sad mi ostaje da uzmem PS3 and let the fun begins:D

danas sam zvao onog sa halo oglasa (od koga je max kupio) ...
daje garanciju mesec dana ....kaze neisplati mu se da ga vraca u inostranstvo na servis
i zato daje garanciju od mesec dana....

Poslednja izmena:
ja samo znam da je LC2R bolji TV koji je svuda malo skuplji, a možda je na sajtu u pitanju greška...

Znaci postoji LG 32LC2R цена са ПДВ-ом 73,999.00 дин. http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09021828
LG RZ-37LC2R цена са ПДВ-ом 87,999.00 дин. http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09022156
LG RZ-37LC3R цена са ПДВ-ом 89,999.00 дин. http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09023978
sto znaci da se cena LC2R nije menjala samo model sa RZ ispred LC2R je i dalje 88k a onaj bez RZ u imeni je 74k, samo RZ LC3R je sa 73k skocio na 90k din i to se pitam, zasto?
ps: ovi modeli koji hdmi imaju 1.2 ili 1.3? Ako nemaju koji modeli imaju ili kada se ocekuju?

Poslednja izmena:
LG televizor LCD RZ 32LB1R

Kazite mi sta mislite o ovom modelu lcd-a?U pitanju je model
LG televizor LCD RZ 32LB1R.Da li vredi 73999 dinara ili za te pare ima nesto bolje?Da li ga ima negde povoljnije?Ima 2 tjunera sliku u slici.Ne znam kakva mu je slika preko kablovske?Da li ga neko mozda poseduje?Interesuje me ako ga neko ima kakvi su mu utisci o njemu.Na sta treba da se obrati paznja prilikom kupovine lcd-a?Evo linka
http://www.tehnomanija.internetprod...cd_televizori/lg_televizor_lcd_rz_32lb1r.html
Pozdrav.
;)

Ja sam kupio 37LC2R i za sada sam zadovoljan, nemam HDMI kabal jedino sto sam probao je S-Video i prikljucio sam ga na jedan leptop preko RGB kabla i iznenadio sam se koliko je ostra slika, isto kao i na monitoru.
Imam i par pitanja jer hocu da povezem PC sa TV-om:
1.Gde ima da se kupi DVI->HDMI kabal i koliko kosta?
2.Da li je bolja slika preko HDMI prikljucka od RGB i koja je razlika?
3.Da li fixna slika koja se ne menja duze vreme moze da ostavlja trag (recimo logo nekog kanala) ili je to slucaj samo sa plazma televizorima?
@max
4.Cemu sluzi funkcija u menu->special->Set ID?
5.Kako se ukljucuje\iskljucuje senzore za osvetljenje sa kojim se podešava backlight?

Pre kupovine malo sam pogledao i 37LC3R, i ja nisam video nikakve razlike jedino sto izgleda veci jer ima zvucnike sa strane.

Sto se tice loseg signala sa sbb-a evo zakacio sam sliku mada ne znam koliko moze da se vidi razlika, ali ja sam veoma zadovoljan kako se vidi.

Prilozi

• tv.jpg
    tv.jpg
    136.1 KB · Pregleda: 321
Poslednja izmena:
1.Ne moraš da povezuješ na HDMI, imaš i D-Sub, a ovih kablova i adaptera imaš svuda.
2.Šta ti znači RGB? Komponentni? Komponentni je analogni priključak, u rangu je sa D-Sub-om, tako da HDMI, u zavisnosti od izvora, treba da pruži bolju sliku. Kažem, u zavisnosti od izvora, pošto ne mora da znači, ako se HDMI dobija nekim adapterom (sa analognog, npr.). AKo imaš HDMI grafiku ili neki plejer sa HDMI izlazom, onda da.
3.Samo sa plazmama (dešava se čak i sa novijim, ja lično video!)
4.Proveriću, nisam naleteo...
5.Imaš na daljincu posebnu klackalicu za to. Levo i desno, za backlight, smanjuješ odnosno povećavaš, nezavisno od ostalih podešavanja. A, ako ostaviš na sredini, kvadratić označen sa tačkicom, onda uključuješ automatski backlight...

@matrix77

koje je velicine onaj crt tv sto stoji pored lg-ja?
cisto da znam razliku u velicini u odnosu na 72cm crt

To i mene interesuje razlika u odnosu na 72cm crt i ako te ne mrzi postavi jos neke fotke to je odlicna ideja sto si slikao, ako mozes slikaj zadnji panel sa konektorima, please :)
Jel zna neko koji tip hdmi koriste 1.2 ili 1.3 i (kako god amaterski zvucalo) jel nam realno za sliku bitan 1.3 standard? Znam da je za zvuk bolji jer moze da salje 7.1 nekompresovani signal punog kvaliteta ali za sliku nisam nasao podatak.

Poslednja izmena:
Sada sam izmerio CRT ima 69cm ekran koji se vidi.
Evo i zadnjeg panela ima tamo prikljucak koji se zove RGB(PC/DTV), na njega sam mislio kada sam rekao RGB prikljucak.
Pitao sam kako je najbolje da povezem PC sa ovim TV-om, kako da ga povezem na DVI izlaz sa PC-a da bih odgledao neki DVD ili DivX, jer HD retko cu naci?

Prilozi

• back.jpg
    back.jpg
    85.7 KB · Pregleda: 211
Poslednja izmena:
To je to prijatelju, 69cm vidljive dijagonale ili 72cm tj 29" crt. To mogu da ocekujem, a svidja mi se to sto ima 2 hdmi, 1 za pc a 2. za ....naci ce se vec nesto, heh, samo jos negde da prokljuvim za 1.3 hdmi koliko je bitan.
E, a zna li neko LC3R da li ima 1 ili 2 hdmi, na raznim sajtovima razlicite spec daju?
Sto se tice povezivanja najbolje bi ti bilo da povezes na dvi izlaz iz graficke na hdmi ulaz na tv preko adaptera, druga opcija je analogno iz graficke na taj rgb in, treca component in.

Poslednja izmena:
LC3R ima isto dva hdmi.
Evo sta kaze wikipedia za verzije hdmi:

HDMI 1.0

Released December 2002.
Single-cable digital audio/video connection with a maximum bitrate of 4.9Gbps. Supports up to 165Mpixels/sec video (1080p60Hz or UXGA) and 8-channel/192kHz/24-bit audio.

HDMI 1.1

Released May 2004.
Added support for DVD Audio.

HDMI 1.2

Released August 2005.
Added support for One Bit Audio, used on Super Audio CDs, up to 8 channels.
Availability of HDMI Type A connector for PC sources.
Ability for PC sources to use native RGB color-space while retaining the option to support the YCbCr CE color space.
Requirement for HDMI 1.2 and later displays to support low-voltage sources.

HDMI 1.2a

Released December 2005.
Fully specifies Consumer Electronic Control (CEC) features, command sets, and CEC compliance tests.

HDMI 1.3

Released 22 June 2006.[7] [8]
Increases single-link bandwidth to 340 MHz (10.2 Gbps)
Optionally supports 30-bit, 36-bit, and 48-bit xvYCC with Deep Color or over one billion colors, up from 24-bit sRGB or YCbCr in previous versions.
Incorporates automatic audio syncing (lip sync) capability.
Supports output of Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio streams for external decoding by AV receivers.[9] TrueHD and DTS-HD are lossless audio codec formats used on HD DVDs and Blu-ray Discs. If the disc player can decode these streams into uncompressed audio, then HDMI 1.3 is not necessary, as all versions of HDMI can transport uncompressed audio.
Availability of a new mini connector for devices such as camcorders.[10]

HDMI 1.3a

Released 10 November 2006.[11]
Cable and Sink modifications for Type C
Source termination recommendation
Removed undershoot and maximum rise/fall time limits.
CEC capacitance limits changed
RGB video quantization range clarification
CEC commands for timer control brought back in an altered form, audio control commands added.
Concurrently released compliance test specification included.

Heh, hvala, ali i dalje ne znam da li bi to uticalo na kvalitet slike koju bih gledao sa kompa ili (u buducnosti) blu-ray/hd-dvd playera. Sada LC2(3)R jer 1.2 ili 1.3, kapiras sta me "muci"?

Vrh Dno