Šta je novo?

32 inch LCDTV do 800€?

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Pošto je onaj Samsung iz CTShop-a i ELTIM-a rasprodat (ima 32 u oznaci, zaboravih tačno), da li ima neke alternative. Ne zanima me da dajem 1500 evra, jer onda mogu da kupim plazmu od 42 inča, a to je ipak preveliko, bar za sada. Dakle, limit mi je nekih 850-900 evra u retailu, pa da vidimo šta može da se pazari...

Znaci sve sam pregledao i ne videh taj Sony nigde. Mislim da ga treba uporediti sa Samsung LCD LE 32S71 koji je isto oko 850€.

Kapiram da si testirao na HD signal i da je tu dobar, jesi video kako radi na krs signal sa kablovske (da li "sabija" sliku ili ubacuje dve crne linije sa strane). Narucio i bi i jedan ali bi bas voleo da vidim pre kupovine

Eh, baš sam i testirao krš signal sa kablovske. Što se "sabijanja" tiče, može tako, a imaš i smart mod, da ti sredinu daje sa normalnim aspektom, a krajeve da sabija u 16:9, tako da možeš da vidiš rezultate, recimo, tokom sportskih prenosa. Smart mod je najlogičnije da koristiš. Klasičan 16:9 mod sabija sliku, kao i kod drugih TV-a. BenQ koji je kod mene nema smart mod i to baš nedostaje jednom LCDTV-u...

Kako gde. Mi nismo ni testirali 32U2000, nego 32V2000, ali prema ova dva linka, razlika je samo u boji i 1300:1 prema 1200:1 (razlika u kontrastu).
Šta znam, mislim da je za 700 evra, po oglasu (ima ga za slične pare 700 do 750 evra, još po oglasima), odlična kupovina. Moguće je da je ovaj U rađen za istočna tržišta, a V za neka druga, pa su paneli bolji... Ko će ga znati.

Gledam na Sony-jevom sajtu ima ga i tamo 32u2000 tako da ne verujem da je samo za istocno trziste. Ali je "najslabiji" model od trenutne ponude u 32" kategoriji. Mislim, nemam pojma, vidi bas ako te ne mrzi ovaj Samsung LCD LE 32S71 ima ga u Merkuru za cenu slicnu 32U. Bas pored njega stoji i onaj 32r32, razlika nebo i zemlja između njih!

Imas test tog 42 inch LCD-a, tj. Plazme na benchu. Ova dva druga što pominješ nisam nikad ni video a kamoli testirao. Verujem da je pomenuti Sony 32U2000 bolji dosta od Samsunga 32-32 (uvek zaboravim oznaku), ali za 32-71 ne znam, nisam ga video, mada sam našao negde da košta iznad 850 evra, a onda bih pre uzeo Sony, šta znam. Pogotovo ako ga stvarno nađem za 700 evra, pošto je ovaj lik sa oglasa stalno nedostupan...

S je stariji model, prethodnik modela V, a po specifikacijama isti kao novi, value, U...

Max, kakav je utisak kad gledas kablovsku na tom V2000?
Btw ovo sam nasao u Tehnomaniji
sony-lcd-kdl-32v2500aep
Samo ne znam sta mu dodje ovo aep, inace V2500 ima 1700:1 kontrast naspram V2000 koji ima 1300:1, sve ostalo im je isto cini mi se. Ovaj V2500 tamo kosta 100 000 tj. 1250 e.

Najgore je što se sad niko sa oglasa ne javlja na telefon ili su nedostupni. Koji su to prevaranti... Kablovska na V2000 je izgledala dosta bolje od bilo kog drugog LCD-a, uporedivo sa plazmom! A za U2000 ne znam..,

Zvao sam ga i ja par puta isti rezultat-nedostupan. Ja verovatno kupujem sledeće nedelje,za sad ako ne uspem da vidim Sony uzivo negde verovatno cu da uzmem Samsunga 32s71

S je stariji model, prethodnik modela V, a po specifikacijama isti kao novi, value, U...
Po nekim pricama sa neta U model nema s-pva panel, za razliku od S i V serija, kao ni Bravia engine tehnologiju procesiranja slike...
Dalje, V u odnosu na S seriju poseduje i ''Live colour creation'', kombinaciju dodatnih algoritama za obradu slike i unapredjenog pozadinskog osvetljenja....
Sve u svemu, na papiru ima razlike, ali je pitanje da li je dovoljna da opravda razliku u ceni. Moj utisak je da S serija nudi najbolji odnos cena-kvalitet slike!

Za sad najjeftiniji u Eltimu, jos preturam po gradu....

I ja pretrazujem, hocu da uzmem Samsung LE40F71, isto za sada najjeftinije u Eltim-u. A to po oglasima, kao neotpakovano, racun iz prodavnice, garancija .. uvek nesto, ili se ne javljaju, ili "brate" to mi je za "ortaka" oglas i tako to :S: Ne obracajte paznju na to, koja god cena da pise, samo prodavnice .. :type:

skup bre taj samsung..bio sam se zalepio za jednog panasonica u WEGu...32 lcd al sam odustao zato sto nema pc ulaz...cena 70 000... mada za te pare moze da se uzme LG 37lc3r u tehnomarketu... odlucio sam da sacekam da spadne malo cena plazme LG 42pc1rr
kod nas je 105 000 ..a po nemackoj i italiji je oko 1000 eura...

Bio sam kod jednog lika koji prodaje LCDTV i Plazme, video sam nekoliko modela i na kraju uzeo LG RZ-37LC2R, za 850. Naravno, pre toga sam video i drugi LG RZ-37LC3R, kao i Samsung 32xx61, i 32xx71, koji koštaju oko 800, odnosno 900 evra i imaju jako dobru sliku, ali mi se LG koji sam kupio mnogo mnogo više dopao. Slika je mekša, prijatnija, a broj podešavanja je nenormalno veliki (mnogo nadmašuje Samsunge). Takođe i kontrast je sasvim dovoljan na 70, uz brightness na 50, dok su i boje na 50 i sve to uz isključeni dinamički kontrast i ostale tehnike (ima za oštrinu, boju, smoothing (kao neki antialiasing, što radi samo u HDMI i komponent modu). Ima senzore za osvetljenje pa se tako podešava backlight (isključio :)), plus ima odvojeno podešavanje gamme, backlight-a i brightness-a. I najvažnije od svega, ima 8 modova kad se gleda TV (zoom 1, zoom 2, spectacle (to je kao neki smart mod, najbolje rešenje za gledanje PAL programa), 14:9, 4:3, real, 16:9, letterbox...), kao i MPEG noise reduction, noise reduction i XHD de-interlacing. Odziv je jako dobar, zaista, mada nisam još radio test na PC-ju. I crna je idealna, naravno, kada se smanji backlight i uključi Black Extension (to je jedina XD Engine *******cija koju sam uključio). Iako LG RZ-37LC3R ima "veću oznaku" i iste specifikacije, odmah da kažem da je za nijansu lošiji (oko 50 do 100 evra je jeftiniji svuda, a kod ovog lika je cena bila ista). Najverovatnije da je panel kod LC3R isti, ali je meni potpuno drugačiji (LC2R ima novi OSD, kao kod najnovijih HD plazmi), i nedostaje mu 40% opcija koje ima LC2R. Plus je LC2R skroz zagasito crn, a LC3R je silver i ima zvučnike sa strana pa izgleda još veći... Za 850 evra, mislim da nema bolje kupovine od LC2R-a.

A gde si ga uzeo za 850e?

Bio sam kod jednog lika koji prodaje LCDTV i Plazme, video sam nekoliko modela i na kraju uzeo LG RZ-37LC2R, za 850. Naravno, pre toga sam video i drugi LG RZ-37LC3R, kao i Samsung 32xx61, i 32xx71, koji koštaju oko 800, odnosno 900 evra i imaju jako dobru sliku, ali mi se LG koji sam kupio mnogo mnogo više dopao. Slika je mekša, prijatnija, a broj podešavanja je nenormalno veliki (mnogo nadmašuje Samsunge). Takođe i kontrast je sasvim dovoljan na 70, uz brightness na 50, dok su i boje na 50 i sve to uz isključeni dinamički kontrast i ostale tehnike (ima za oštrinu, boju, smoothing (kao neki antialiasing, što radi samo u HDMI i komponent modu). Ima senzore za osvetljenje pa se tako podešava backlight (isključio :)), plus ima odvojeno podešavanje gamme, backlight-a i brightness-a. I najvažnije od svega, ima 8 modova kad se gleda TV (zoom 1, zoom 2, spectacle (to je kao neki smart mod, najbolje rešenje za gledanje PAL programa), 14:9, 4:3, real, 16:9, letterbox...), kao i MPEG noise reduction, noise reduction i XHD de-interlacing. Odziv je jako dobar, zaista, mada nisam još radio test na PC-ju. I crna je idealna, naravno, kada se smanji backlight i uključi Black Extension (to je jedina XD Engine *******cija koju sam uključio). Iako LG RZ-37LC3R ima "veću oznaku" i iste specifikacije, odmah da kažem da je za nijansu lošiji (oko 50 do 100 evra je jeftiniji svuda, a kod ovog lika je cena bila ista). Najverovatnije da je panel kod LC3R isti, ali je meni potpuno drugačiji (LC2R ima novi OSD, kao kod najnovijih HD plazmi), i nedostaje mu 40% opcija koje ima LC2R. Plus je LC2R skroz zagasito crn, a LC3R je silver i ima zvučnike sa strana pa izgleda još veći... Za 850 evra, mislim da nema bolje kupovine od LC2R-a.

Ajde baci na PP njegov broj telefona ili mejl (jos bolje) pa da prvo vidim sta ima i kakve su cene pa onda eventualno da ga obilazim :)

064/310-9278; uzeto sa http://www.halooglasi.co.yu/8/80/2.shtm
@ face - Sony ipak ima bolji kvalitet slike, šta znam, bar kada je video u pitanju. Za igre, tu i tamo, Sony mi daje još topliju i prirodniju sliku, ali kažu da U2000 nije ni blizu njega, čitao sam neke forume. A drugo, isto koštaju a ovaj je ipak veći :)

Nazad
Vrh Dno