Šta je novo?

32 inch LCDTV do 800€?

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Pošto je onaj Samsung iz CTShop-a i ELTIM-a rasprodat (ima 32 u oznaci, zaboravih tačno), da li ima neke alternative. Ne zanima me da dajem 1500 evra, jer onda mogu da kupim plazmu od 42 inča, a to je ipak preveliko, bar za sada. Dakle, limit mi je nekih 850-900 evra u retailu, pa da vidimo šta može da se pazari...

@jerry
Ne vidim sta je tu jeftino. Ako vec govorimo o netu imas na www.idealo.de samsung 46" modele vec od 1560e, i sony od 1700e. A i marka je za respekt:d .Nije da patim od firmiranih stvari, ali zamisli da ti u sobi zvrji nesto veliko sa verovatno velikom znackom MAQMA:wall:

Ortak mi rece da se pre neki dan u Tehnomaniji zalepio za LG 32LE2R ZJ. Kaze da je imao najbolju sliku kada je kablovska u pitanju. Cena mu je 59999 din. Moram da primetim da sve LG-ijeve koje ovde vidim imaju OK karakteristike samo im je kontrast nesto nizi (1600:1) u odnosu na recimo Samsunge gde se kontrast krece 2000:1 ili 3000:1. Pitanje je samo koliku mu zameriti tu "sitnicu"?

Poslednja izmena:
Taj "kontrast" koji Samsung navodi je dinamički. Verujem da je i ovih 1600 isto cifra za "dinamički"... Statički nije veći od 700-900, realno, kod oba modela. A svi znamo šta je "dinamički kontrast"... :)

ma gledaj samo rezoluciju i koliko ti je LEPA slika...to cjesh da gledash ;)

I ja sam video Samsung 3232 LCDTV. Jeste da solidno muti, panel ima sigurno ne 8ms, nego bar 16ms (ako poredimo sa TFT-ovima na PC-ju), a možda i 25. Za filmove sigurno ne smeta, a većina igara na Xboxu već ima motion blur. Cena je extra, a extra su i boje, kontrast i crna. Jedino su još malo lošiji uglovi... Eto. Ja ga neću uzimati, ostaje da vidimo onaj novi LG...

mileinside rece da ce da vidi LG ja sutra (nedelja) ja sam isao da vidim danas u Tehnomaniju na batajnickom ali tamo nemaju.

Danas sam imao prilike da vidim LG sa slike u akciji. Estetski mi se dopada ali nisam imao prilike da ga prošetam po kanalima. LG koji pomiljete (LG 32LE2R ZJ) bi trebalo da je iz njegove porodice.

Prilozi

• LG 37LC2R-ZH.jpg
    LG 37LC2R-ZH.jpg
    253.4 KB · Pregleda: 145
  • LG 37LC2R-ZH pic.jpg
    LG 37LC2R-ZH pic.jpg
    14.9 KB · Pregleda: 144
Poslednja izmena:
Taj je oko 70 hiljada. To je extra extra cena! Zaista, bio je u redakciji PC-ja, testirali smo ga (da ne reklamiram sada) i video je i Delimir, ali je cena u CT-u 1180 evra + PDV! Mislim, ako je 855 evra krajnja cena, onda ga uzimam, nema priče dalje!

@byMAX
verovatno cu glupo da zvucim,ali stvarno se slabo razumem u sve ovo,a predstoji mi kupovina LCD TV-a...Za ovaj Sony KDL-32U2000 kazes da je dobar??Jel on HDTV ili samo HD ready??isplati li se kupovina istog za 800e?Kako se vide kanali sa kablovske na njemu?

Da li ste videli u skorije vreme sto se po katalozima iz Tempa,Metroa i ostalih marketa muva neki LG od 32''(ne znam model) i ako znate na koji mislim sta mislite o njemu....nude ga za oko60000(cena varira +-1000) din i kazu da je to jedan od best buy modela trenutno kod nas...interesuje me i vase misljejne...

Poslednja izmena:
@all
Nisam imao vremena da vidim onaj LG 32LC3R :-(
Gledam kako da nadjem vremena:wall: da odem u Tehnomaniju i pogledam LG 32LE2R ZJ koji je user jegulja spominjao.
Ipak bih prvo njega uzeo u razmatranje posto bas ne volem sivu/srebrnu boju:d koja preovladava na 32LC3R

@jafazec
procitaj celu temu;) i eto ti odgovora u vezi Samsung modela(32R32)

@mileinside
hvala mile,vec sam procitao celu temu i od ovog samsunga(iako je veoma primamljiv)odustao ;) Inace nisam pitao za Samsung vetj za LG model,neki sto je na snizenju bio u Metro-u,Tempu i ostalim marketima....
Da nije to slucajno neki od ovih koje ti pominjes?

@all
Ako bi neko mogao da mi objasni oznaku HDTV:) jel ona oznacava da ce slika biti ok cak i na kanalima koji ne emituju HD signal?

HDTV ready znaci da moze da reprodukuje HD signal iz nekog externog izvora, zavisno od rezolucije tv 720p (1280x720) ili 1080p (1920x1080). Vecina modela nema ugradjeni tuner, a obicno je sasvim obrnuta situacija i HDTV uredjaji obican signal ne reprodukuju lepo.

HDTV ready znaci da moze da reprodukuje HD signal iz nekog externog izvora, zavisno od rezolucije tv 720p (1280x720) ili 1080p (1920x1080). Vecina modela nema ugradjeni tuner, a obicno je sasvim obrnuta situacija i HDTV uredjaji obican signal ne reprodukuju lepo.

Znaci da cu ipak kablovsku TV bolje gledati na HD LCD TV-u.ili..? Sorry ako postavljam bas glupa pitanja jer mi stvarno ovo sve nije najjasnije...

Ne, upravo obrnuto, na lcd tv-u videces kakav je krsh kvalitet slike iz "kablovske" :vomit:

To sam i ja znao Lappy da je krsh ....Hvala u svakom sluchaju ...ipak mislim da me nisi najbolje razumeo....Hteo sam da pitam na kom LCD TV-u(HD ili HDTV) je bolji izgled slike sa nase kablovske...Posto sam negde cuo da je jedna od ovih solucija bolja za nase uslove ,tj za kvalitet slike koji mi ovde imamo...

Poslednja izmena:
Maxo uze li ti onaj Sony?
btw jel ima gde da se vidi live pre kupovine?

@byMAX
verovatno cu glupo da zvucim,ali stvarno se slabo razumem u sve ovo,a predstoji mi kupovina LCD TV-a...Za ovaj Sony KDL-32U2000 kazes da je dobar??Jel on HDTV ili samo HD ready??isplati li se kupovina istog za 800e?Kako se vide kanali sa kablovske na njemu?

Da li ste videli u skorije vreme sto se po katalozima iz Tempa,Metroa i ostalih marketa muva neki LG od 32''(ne znam model) i ako znate na koji mislim sta mislite o njemu....nude ga za oko60000(cena varira +-1000) din i kazu da je to jedan od best buy modela trenutno kod nas...interesuje me i vase misljejne...

Nisam video LG, ali Sony je stajao u redakciji bar mesec dana i extra je, zaista. Nisam testirao više od 5, ali sam video preko 10 LCDTV-a (tj. duže zagledao, ne računam ove što vidim u izlogu) i mislim da je Sony ubedljivo najbolji od svih, čak i onih koji koštaju i više od njega. Zapravo, razmišljao sam se da napravim varijantu da ga kupim i kada sam mislio da košta 1180 evra + PDV (toliku su nam cenu dali u CT-u kad su ga doneli na test), a sada kad košta 855 evra, nema dileme. Stiže im 6. aprila količina, ja sam rezervisao jedan, a čovek mi je rekao da količina nije prevelika, pa ko hoće, neka šalje mejl i rezerviše sebi komad... Inače, nisam jedan od onih koji veliča sve Sony-jevo (naprotiv), ali je ova Bravia stvarno extra TV.

Taj sam :)
Ti si bese iz Pazove? koliko se secam..pazario si nesto od mene ? :D
mozda pazarim ovaj Sony sto ga max hvali... i da ga nakacim na SS2 (obicnu ..ne HD)
ako kazes da ce biti bolja slika

Nisam video LG, ali Sony je stajao u redakciji bar mesec dana i extra je, zaista. Nisam testirao više od 5, ali sam video preko 10 LCDTV-a (tj. duže zagledao, ne računam ove što vidim u izlogu) i mislim da je Sony ubedljivo najbolji od svih, čak i onih koji koštaju i više od njega. Zapravo, razmišljao sam se da napravim varijantu da ga kupim i kada sam mislio da košta 1180 evra + PDV (toliku su nam cenu dali u CT-u kad su ga doneli na test), a sada kad košta 855 evra, nema dileme. Stiže im 6. aprila količina, ja sam rezervisao jedan, a čovek mi je rekao da količina nije prevelika, pa ko hoće, neka šalje mejl i rezerviše sebi komad... Inače, nisam jedan od onih koji veliča sve Sony-jevo (naprotiv), ali je ova Bravia stvarno extra TV.
Kapiram da si testirao na HD signal i da je tu dobar, jesi video kako radi na krs signal sa kablovske (da li "sabija" sliku ili ubacuje dve crne linije sa strane). Narucio i bi i jedan ali bi bas voleo da vidim pre kupovine

Ti si bese iz Pazove? koliko se secam..pazario si nesto od mene ? :D

Da, da iz Pazove, bilo je davno, cini mi se 20 skystar u dve ture, ne secam se. Nije bilo reklamacija :)

Videces i sam, ako uzmes taj ili neki drugi model, ne moze da se poredi. Cak i standardni PAL kanali i DVD-ovi izgledaju mnogo bolje kada se pusta sa PC-a, znaci koristis ga kao monitor. A HD sadrzaj, to naravno ..

Od risivera sam probao samo neki Humax HD koji ima HDMI izlaz, to je vec OK, a dok ne izadje dreambox 8000, skystarHD (ili obican SS) je najbolji kombinacija sa velikim LCD ekranima :type:

F Y I

Evo u halooglasima spomenutog Sony-ja:

"LCD Sony Bravia KDL-32U2000, E82, 8ms, HD redi, slika u slici, digitalni tjuner, nov, garancija 1 godinu, 700 EUR, hitno."

Nisam zvao da pitam sta i kako posto me zanimaju iskljucivo black varijante ali vredi proveriti ovu ponudu.
:wave:

Nazad
Vrh Dno