Dobro, uvek je skuplji kabl bolji. Ja sam poredio najjeftiniji kabl(pretpostavljam da mi nece dati neki od boljih i skupljih kablova uz monitor ekonomske klase) DVI i "analogni" vga kabl koji je nov, odlicno i "debelo" izgleda, sa 2 feritna jezgra na oba kraja, ako nesto znaci. Recimo da su oba jeftina i bas TADA DVI POBEDJUJE A TIME I JA!!!!
Razmisljao sam da ne spominjem da su iskustva drugacija na razlicitim monitorima, ali posto JE tako, tvoja prica je glupa. Ti mozda ne vidis razliku na tvom monitoru, ili on ima dobre a/d konvertore, sto se desava, pa je razlika manja kad koristis dvi odnosno vga kabl, ali opet to zavisi od rezolucije, duzine kabla, blizine raznih EMI izvora(izvora elektromagnetne interferencije koja prodire u kablove kao u antenu i kvari signale) i ostalih faktora. DVI je buducnost. Nema vise kartica sa vga izlazom, samo dvi! A ti onda stavi ,sire, ADAPTER DVI>VGA, pa lepo VGA kabl od 10m i podesi monitor na 456633678 megapiksela i ukljuci ves masinu odma' pored. Kako bi onda tvoj je*eni kabl radio??
A i uopste u mojoj prici nisam spominjao novac. Ti bezuslovno/bezuspesno pokusavas da dokazes da je DVI bacanje para, a ja isto tako bezuslovno(i uspesno) da DVI ipak bolje radi. Sto se mene tice, da se dvoumim izmedju dva monitor istog proizvodjaca i istih karakteristika, a razlika je samo u dvi prikljucku, dao bih i 30-40-50 evra vise za DVI ili ne bih ni kupovao monitor. Ako nemam pare, skupicu. A tek ne bih bacao dodatne pare i vreme na dodatni skupi kvalitetni vga kabl.
Sto ti nisi razumeo razliku izmedju 40pinskog i 80pinskog ata kabla, to je tvoje neinteresovanje i greska, a sto nisi razumeo analogiju sa audio/video kablovima(a i kako bi kad nisi ni prevazisao razliku 40->80pin), to je tvoja nemastovitost. Ne mozes da zamislis 20-ak zica koje prolaze kroz vga kabl kako su medjusobno jako blizu i kako izmedju njih "preskacu" signali - interferencija? Ne znas da se radio talasi indukuju u anteni(zici)? Sto se onda ne bi i u kablu?! Sta mislis, zasto su mrezni kablovi OKLOPLJENI? Nisu oklopljeni od zeceva, da ih ne izgrizu sigurno!? Opet analogija sa mreznim kablovima razlicitih kategorija... Na izgled isti kabl, a neki trpi 10mb/s, 100mb/s ili cak 1000mb/s.
Ja ne kazem da sam strucnjak i nisam, niti znam koliko tacno i kako i zasto tacno idu zice kroz vga ili dvi kabl, ali je sigurno slicno onome sto mislim. Ako hoces jos vise da se dr*as oko ovoga, onda baci neki link sa nekim argumentima. I stvarno pogledaj one linkove!