Šta je novo?

2700K OC

Evo namontiran na 4,8 Ghz HT On pri 1.300V što pri opterećenju dođe 1.352V

Ostavio sam Prime95 P64v266 da vrti u pozadini i temperatura ne prelazi 68C, sa ventilatorima na 30%, što je podnošljivo po pitanju buke i temperature.

Znaš kako, verovatno je 1h Prime95 26.4 i 1h Linx-a dovoljno za koliko-toliku garanciju opšte stabilnosti sistema... Ako smanjiš napon da ne prolazi Linx(axv) a sve ostalo ostane naizgled stabilno, to ti je što to je... Možda sve dok neka aplikacija ne odluči da potera i te AVX instrukcije (a koje je i AMD prihvatio u Bulldozer-u), kada je velika šansa da će ista da pukne, a možda neka aplikacija pukne i bez toga, ko će to znati... Striktno rečeno, ako nešto radi na defaultu ali ne i na OC-u, onda mašina nije 100% stabilna i tačka.

Za mnoge (najčešće one koji samo surfuju i igraju se, tj. podaci na računaru im ne znače ništa) je stabilnost = dnevna stabilnost, pa makar ne prolazilo linx+avx. Za mene to nije stabilno, jer da mi nešto blokira razmišljao (sumnjao) bih da sam CPU previše nategao i ostavio premalenu "marginu" stabilnosti... Na tebi je da proceniš koliko daleko od granice stabilnosti želiš da držiš računar za svaki dan i da li ti tih krajnjih 50-100MHz baš toliko znači.

Pa pazi ja igram samo igrice i vrtim bench, nishta drugo ne radim zato mi ne treba 24h prime stable nego mi je dosta 1h shto za dz. da pucam napon :)

@Sharpshooter

prime95 (v26.6 build 3) uglavnom pokaze greskuodmah ili izmedju drugog i cetvrtog sata...

i cepni ga 24h, moj cpu 4.3Ghz i naravnonapon ide dosta vise nego sto cpu-z pokazuje...

Prilozi

• prime95_2s.jpg
    prime95_2s.jpg
    413.5 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
Taj prajm przi vise nego obican Linx kolika ti je sobna temperatura

Moraću da prepravim konfiguraciju ventilatora, pošto na spoljnom radijatoru mi stoje dva Scythe ventilatora na mizernom broju obrtaja, tako da sumljam da imaju neki učinak na prilično debelom radijatoru. Videću da na njega nabacim push/pull kombinaciju sa 4 venta na preko 2500 obrtaja, pa ću da ponovim testove.

Moraću da prepravim konfiguraciju ventilatora, pošto na spoljnom radijatoru mi stoje dva Scythe ventilatora na mizernom broju obrtaja, tako da sumljam da imaju neki učinak na prilično debelom radijatoru. Videću da na njega nabacim push/pull kombinaciju sa 4 venta na preko 2500 obrtaja, pa ću da ponovim testove.

Nabavi 4 komada Scythe GT 1850 ili ako ti to nije dovoljno 3000. Bolje od toga tesko da cesh naci, sem ako kupish 38mm Delta fanove koji se chuju kao usisivach.

Nazad
Vrh Dno