Šta je novo?

24" - pojavila se nova zvijezda

castor

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
705
Već duže vremena se razmišljam kako je došlo vrijeme da se upgrade-ujem po pitanju monitora. Za oko su mi zapali raznorazni modeli, ali nikako da se odlučim i prelomim da uzmem nešto.

Obzirom da imam PVA panel već nekoliko godina, a da svaki dan na poslu gledam u TN, ne ide mi se na TN panel, barem ne na ovoj dijagonali (24)...

Između onih koji su ušli u uži izbor je Dell 2407-HC (ali ga nema više), Sasamung 245T, LG L245WP (za koga se ispostavilo je P-MVA panel, a ne S-IPS kako je pisalo na LG sajtu) i HP LP2465. Znam da će to da me košta oko 650-800 eura, ali oči ne pitaju.

Prevrnuo sam čini mi se pola interneta i onda u jednom momentu sasvim slučajno vidim da je HP, pored DreamColor serije monitora koja košta kao Svetog Petra kajgana, najavio izbacivanje novog modela monitora - LP2475W.

hp-lp2475w-widescreen-lcd-monitor_400x400.jpg

Šlag na tortu je S-IPS panel, gomila ulaza (za razliku od siromašna 2 DVI na 2465 modelu), ali i cijena od oko 650 dolara u Amerikama... ;);) Ono na šta sam se rastužio je da je najavljen za pojavljivanje tek za mjesec dana... :smash::smash:

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cs/sr/sm/WF05a/382087-382087-64283-444767-444767-3648442.html

Specifikacija:

Display: 24″ 8-bit TFT LCD with CCFL
Aspect Ratio: 16:10
Pixel Format: 1920 x 1200
Color Gamut: 102% NTSC
Contrast Ratio: 1000:1
Viewing Angle: 178/178
Response Time: 6ms (GTG), 12ms (on/off)
Connectivity: USB 2.0 (6), DVI-I (2), HDMI, DisplayPort, Component, S-Video, Composite
Other: Energy Star compliant, EPEAT Silver
Power Consumption: 120W (max), 75W (typical), 2W (standby)

Ipak, vršljanje po netu se isplatilo i našao sam na nekoliko mjesta komentare onih koji su ga već kupili. Za sada (čitaj proteklih nekoliko sati vršljanja po netu i čitajući sve na šta se moglo naići) nisam još našao da se neko žalio na monitor, iako je još veoma veoma svjež.

Šta mislite?

Sufox, gdje si? Da li bi moglo da se svrne da se vidi monitor?

Cijena je bolja od fenomenalne... :wave:

PS: Evo sad bacih pogleda na CT dilerski cjenovnik i nema ga... :(

Poslednja izmena:
Najzad docekah monitor iz Ct-a.
Prvi utisci su odlicni.
Uglovi gledanja i crna su jako dobre.
Ima sve moguce konektore (HDMI, 2xDVI, S-video, Component. Display port, USB Hub)
Panel je najnoviji LG H-IPS LM240WU4 6 ms grey-to-grey i 12 ms black-white
Sve preporuke.

SuFox
Da li si mu nasao neku manu,nesto sto ti smeta?Moze neki detaljniji opis?:)

Greska!! U Pakomu je za nesto vise od 600 evra!!! :)

***. kupicu dva :d

Sto se tice mana monitora.
Neki se zale da je jedna strana svetlija do druge, ali je to izgleda samo do primerka, nije u globalu. I mnogi se zale da tekst lose izgleda, ali se to resava ClearType-om. Cesci problem, ali opet, ne u globalu. I na kraju, kazu da slika po defaultu malo vuce ka crvenoj, ali se to resava kalibracijom.

Poslednja izmena:
jel daju kalibrator uz njega? nije drama sto su boje lose po default-u? Kao da svaki drugi korisnik racunara ima i kalibrator....
vidim na testu da se manuelno moze deltaE dovesti ~3 ,sto je skroz ok....
izgleda da smo dobili apsolutnog favorita za 24" klasu

U inozemstvu ga ne daju, mislim na kalibrator. Na netu već imaš testova u kojima stoje podešavanja nakon kalibracije, tako da ti kalibrator i nije prijeko potreban da bi sad insistirao na njemu. Uostalom, sad je kalibracija 500 dinara, tako da ako si već dao 600-tinjak eura za bilo koji monitor, izdvoji i tih 500 dinara za kalibraciju.

Pa ne pljuju ga svi. :)

A i primetio sam da su se 3-4 korisnika tu skupila i naizmenicno ga pljuju. I to ga pljuju zbog tog problema sa tekstom koji je resiv. Zale se na prezasicenu crvenu boju, koja se opet moze resiti. I na kraju, zale sa na panel uniformity, koji je jedini realan problem i koji nije prisutan na svakom primerku.
I inace, primetio sam da su na stranim forumima mnogo, mnogo razmazeni. Zbog najmanjih sitnica napljuju komponentu.
Loodaci, porede ga sa NEC 2490WUXi (isto 24'' sa IPS) koji kosta skoro 1000 evra.
Pa za ove pare ne postoji (NE POSTOJI) bolji 24'' monitor na svetu. Apsolutni je Best buy. Za 620 evra stvarno mnogo dobijes.

Poslednja izmena:
Super monitor. Meni je to bila jedna od 3 opcije. Ono sto mi se nije
dopalo je da je model od pre 2 god. i bilo mi malo bez veze da uzmem
predproslogodisnji model. 2475 je verovatno zamena i prestace prodaja
2465.

ja nisam nasao los review tog HP-a, tako da kad bih imao 600E u budzetu za monitor pre bih uzeo njega nego dell.

poz
M.

Za te pare jako dobar monitor,u poslednjem trenutku sam promenio porudzbu sa dell-a na hp,jes da je skuplji al nek teče život :) . Kao što reče zdravke ovi zapadnjacu su stvarno razmazeni ****** sto pljuju po ovom monitoru a verovatno su imali neki favorit koji nije izbrendiran sa oznakom "HP" pa se sad tu javljaju neki kompleksi.

Jeste,ali izgleda da ga nema vise u Srbiji,da se nabavi....

Upravo tako. Jedinih pet komada (čini mi se da je to bila brojka) je bilo u Pakomu... Sada ga samo ima na spisku, ali ne može da se kupi - što mi daje nade da će ih biti još obzirom kako su se brzo prodali...

hehehe ja sam uzeo poslednji,izvinjavm se :d

Da li ima neki drugi monitor da je 24 incha,MVA ili S-IPS a da je slicnih karakteristika kao taj HP?Cena moze da bude do 50e veca.
Mnogo sam se iznervirao sto ga vise nema a novac cu garantovano skrckati dok ponovo ne dodje.

scouser, strpi se malo, poslao sam mail Pakomu vezan za dobijanje nove ture monitora, pa sad čekam odgovor...

scouser, strpi se malo, poslao sam mail Pakomu vezan za dobijanje nove ture monitora, pa sad čekam odgovor...
Sad sam gledao malo po it svetu i po raznim cenovnicima....ipak cu da se strpim.Ima samo onaj Dell 2408 a od njega sam vec ranije odustao.

Vrh Dno