Šta je novo?

24" DVI za 200e

@OCz komshija javi valja li chemu kada ti stigne, planiram i ja za burazera da uzmem. :wave:

Da ne otvaram temu, citao sam po netu i naravno ovde ali niko konkretno da navede neke zamerke na ovaj Prestigio(bar sto se tice slike)..
E sad, koji bi bio bolji recimo 24"
2443NW(koji je skuplji a nema DVI) ili ovaj Prestigio..ili neki treci u tom rangu?

pozdrav

ako nadjes 2443nw sa orginalnim panelom, nemoj da se razmisljas.Bez obzira sto nema dvi. Otidji u radnju i trazi da ti upale da se uveris i sam. Ja sam juce uzeo samsung 2343nw, isto bez dvi i prezadovoljan sam zaista.

@d1arsenovski
Pa recimo ako je izvor svetlosti direktno iza ekrana zna da bude problematicno .
Stvara se odsjaj . Mada zavisi od ekrana do ekrana, na nekim je izrazenije a
neki su ok . Manje vise, stvar je ukusa i navike .

Poslednja izmena:
Video sam danas ovaj monitor u TehnoMaxu, i deluje prilično lepo, na onom njihovom slideshowu nije bilo neke bitne razlike u kvalitetu slike između njega i npr Samsunga t240. Da li je neko nailazio na neke detaljnije opise ovog monitora, posto ova cena deluje baš malo za ono što sam video (u TehnoMaxu je npr 26k).

Na Prestigio sajtu stoji model P7240W
Na slikama sa ITSvet-a je takodje taj model ( iako pise da rade review za P7240WD :trust: )

A P7240W izgleda da je Analogni po zvanicnom Prestigio sajtu,
"VGA Interface Connector Type 15 Pin D-Sub" - pod specifications

A ovaj na slikama sa ITSvet-a je taj model i ima DVI :D

Ovaj sa Arrow-a je P7240WD kako tamo pise i takodje na zvanicnom sajtu stoji i ovo sto mozete videti odma pod "features" a to je "DVI input (option - P7240WD)"

Pa dobro ..wtf ? :D

@mad_skillz, da naravno, bice utisaka ( tamo negde sl. nedelja treba da bude )

Poslednja izmena:
Iako u doba 17,19,20" monitora sam bio zagovornik da nema vidljive razlike izmedju dsub-a i dvi-a, za dijagonale od 24+ cu reci samo jedno: ne treba ici na monitor bez dvi-a!

nisam probao i jedno i drugo pa da mogu da se slozim il ne sa ovim (ali verujem da je tako) samo bih dopunio da bi ova razlika dvi vs rgb trebala da zavisi od rezolucije (na 24+ je naravno u najvecem broju sluchajeva veca nego na manjim). kazem sve ovo jer slika na hd ready tv-u 32'' (1366*760) preko analaognog konektora izgleda odlichno

@OCz

Mislim da sam na njihovom sajtu procitao da je 7240W osnovni model, a onaj sa DVI ima to D na kraju. Ovaj sto sam ja video je na monitoru imao oznaku 7240W (kao i onaj na itsvetu) ali je u specifikacijama pored njega pisalo da ima DVI. Kapiram da su svi oznaceni isto na kucistu, a da je ovo D na kraju cisto nacin da se naznaci da taj model ima DVI. Evo sledeci put kada budem bio u TehnoMaxu ima malo da gvirnem pozadi i proverim da li je DVI tu :)

Poslednja izmena:
Monitor vidjen uzivo u TechnoMax-u na NBG preko puta arene.
Slika izgleda odlicno, plastika onako, ima glossy finish.
Ima DVI i HDMI. :wave:

P.S. slikano je mobilnim da ne zvocate mnogo :p

Prilozi

• 24012009076.jpg
    24012009076.jpg
    515.8 KB · Pregleda: 341
Poslednja izmena:
^I kosta 27000 dinara. :p

Desno od njega su 3 Samsunga a taj najdalji je T serija i on je nesto skup bas tipa 36k, slika im je slicna u svakom pogledu, verujte mi, slika na ovom prestigio-u je vrlo vrlo dobra.
Levo od njega je Asus-ov model 22" koji sa ovim ne moze da se poredi ni u kom pogledu.

Sta znam, navrnite do radnje i vidite sami. Dakle technomax preko puta arene, I sprat odma sa ulaza levo uz stepenice.

el ima glare premaz preko ekrana, kuciste me ne interesuje :)

Na Prestigio sajtu stoji model P7240W
Na slikama sa ITSvet-a je takodje taj model ( iako pise da rade review za P7240WD :trust: )

A P7240W izgleda da je Analogni po zvanicnom Prestigio sajtu,
"VGA Interface Connector Type 15 Pin D-Sub" - pod specifications

A ovaj na slikama sa ITSvet-a je taj model i ima DVI :D

Ovaj sa Arrow-a je P7240WD kako tamo pise i takodje na zvanicnom sajtu stoji i ovo sto mozete videti odma pod "features" a to je "DVI input (option - P7240WD)"

Pa dobro ..wtf ? :D

@mad_skillz, da naravno, bice utisaka ( tamo negde sl. nedelja treba da bude )

Krucijalan post topika.

Ispada da taj koji je po specifikacijama slabiji tj nema dvi koshta skuplje od onoga shto ima tj shto vidimo na sajtu tog arrowsoft-a ?

Zanimljivo skroz...

@Oki

Ima i ovaj na slici DVI, steta sto je losiji kvalitet slike ali garantujem da na onom papiru gde je cena pise da ima i DVI. Poenta je sto je svaki od tih monitora spolja obelezen isto P7240W bez obzira da li ima ili nema DVI. Evo garantujem da i taj u Arrow Softu na ima istu oznaku na kucistu :)

Nije mi jasno, jel taj monitor nosi istu oznaku i slicnu cenu bez obzira da li ima samo D-SUB, DVI ili DVI i HDMI?

Pitao sam prodavca dal zna dal postoji verzija istog monitora bez DVI, rece da kolko on zna ovo im je jedini 24" model i da postoji samo sa DVI i da druge nisu ni dobijali.
Ako ga i dalje ima u arrow-u zavrsice jedan kod buraza u sobi ubrzo...

Vrh Dno