Zar nije Fade to Black nastavak Flashback-a?
Zvanično da, ali je Dolphin igru smestio u 3d, čime je izgubila veliki deo one atmosfere koju su imali prethodnici.
Verzija za Amigi naravno nije ni urađena (samo pc i ps1), a sama igra iako nije bila loša, ostala je u senci mnogo boljih igara kao Tomb Raider recimo.
Sa druge strane OnEscapee je pravo malo remek delo mađarskog tima Invictus i suštinski je pravi nastavak AW i FB uz još bolju grafiku.
Vidim da sada rade samo za mobilne platforme, ali treba obratiti pažnju na njih i dalje.
To nije bio jedini uspešan mađarski projekt za Amigu, pomenuo sam Perihelion, jednu od prvih rpg igara koje sam igrao.
Više o ovoj sjajnoj igri na stranici autora:
http://edvardtoth.com/games/perihelion/#.UJt8LGR4LwQ
interesantno... nisam ni znao da ima toliko "nastavaka" Another Worlda... tek od skoro sam otkrio OnEscapee ... na iOSu
Ako misliš na portove, igra postoji i za PC, tako da je mogu probati svi koji nisu verzirani u UAE ili pravu Amigu.
Inače, Flashback je za mene najbolja igra u ovoj trilogiji, posebno zbog fenomenalne atmosfere, veliki hit u svakom smislu.
Prava je šteta što je Dolphin nije uradio recimo za Atari ST, a mogli su jer ta grafika nije neostvariva na Atariju, zvuk manje više.
Vidim da se i danas na Atari forumima javlja pitanje, da li je moguće uraditi konverziju ili rimejk, ali do sada to nije učinjeno.