Šta je novo?

2.1 zvucnici do 70-80€

Rale45

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
620
Bas me zanimaju 2.1, jer mi je takav raspored u sobi da ne moze 5.1 nikako lepo da se namesti.

Po mogucstvu da imaju OK bas, i odvojene kontrole, da ne moram da se zavlacim ispod stola da smanjim ili utisam.

Predlozi? :)

Pozdrav!

Logitech X-210 ili X-230.

ATP3 bez puno razmišljanja... Kad su ih čuli kod mene, za mesec dana kupilo ih je još 6 mojih drugara. Ne kažem da su vrh ali za te pare best-buy

E, ovako, ne bih da spamujem, ali me interesuje sledece!
Sta je best buy od sledeceg, a sta najbolje svira?
Logitech s-200
Logitech x-210
Logitech x-230
Altec ATP3

Valjaju li uopste ovi s-200, dali su dva puta losiji od duplo skupljih x-230?
Takodje, sem toga sto x-210 na vuferu nemaju kontrolu jacine basa, da li mislite da je jedan zvucnik manje u satelitima uticao da imaju losiji zvuk? Stvarno su konfuzni sa ovim modelima! :(
Hoce ortak da uzme, pa ajde da mu kao pomognem. :)

Ili X-230 ili ATP3, čuo sam i jedne i druge, odlični su za te pare.

A kakvi su oni logitech z3 ili z4 u odnosu na taj opstehvaljeni :) ATP3?

Ako mozes da se pruzis jos malo onda svakako idi na Logitech Z4, imas dosta review-a po netu o njemu, guglaj malo. Ako ne onda uzmi Z3 takodje je odlican.

Altec Lansing VS4121

Kupio ih danas al avaj !
kad pustim pesme iz winampa Ok je zvuk, mozda malo vise izrazen bas al nije strasno...
Onda ugasim sve programe i nastane problem !

Kad predjem 65% jacine na potenciometru, cuje se prilicno pucketanje skoro ko cvrcanje u trjanju od 2 sekunde pa na kratko prekine pa opet. Sateliti su udaljeni od moje glave 70 cm I toliko medjusobno udaljeni. A kad prislonim na njih uvo ima sum I na nuli kad je potenciometar za jacinu a povecava se od 25% a vec na 40% pojavljuje se I to blago grebuckanje. To vazi za ove najmanje zvucnike na satelitima uspravne. Posto sateliti imaju I zvucnike usmerene ka stolu kod njih je jos gora situacija pa ta “morzeova azbuka” pocinje kod 45% a blagog suma ima isto od starta ! Desni satelit u kome je potenciometar je jos 10% gori od navedenog levog !
Znaci kad su normalno postavljeni na stolu I subwufer na podu I nista na kompu nije upaljeno stavim potenciometar na ~ 40% I CUJE SE BLAGI SUM a na 55% I to krckanje
Bas skoro da I nema nikakvih promena, tek od 85% nesto kao malo al to je kad sam glavu na njega prislonio tako da na njega nemam zamerki ….
Sta da radim ?
PS.Imam integrisani Realtek 7.1
Ali mi se cini da to ni zvucna ne bi resila …
Ili gresim ?
Ima li neko danas vremena I razume se u zvucnike pa bi mogao doneti do njega da on/vi proverite ?
Skenjo sam se bas !
Mislio sam da cu napisati: Vrede svaku paru a ono …
(

POOOOOMOOOOC !
Ko god ima danas vremena i ATP3 ili 4121 i po mogucstvu zvucnu nek mi se javi na pm da svratim do njega, vas ...
Ja sam na NBG pa blizi ce imati prednost da me upoznaju !
;-)
Donosim pivo il sta vec treba !
:))

HVALA !!!

Posto i ja imam slicnu temu, tamo sam napisao da sam prelomio da uzmem x-230.
Cuo sam i atp3 i vs4121 i mislim da x-230 imaju prijatniji i masniji zvuk sa u odnosu na satelite proporcionalno jacim basom, sto ce verovatno za igrice dosta znaciti. Iako za neku metal (i razne verijante te muzike) mozda bolje lezi atp3, x-230 mi deluje kao sveobuhvatnije resenje. A, i kosta manje od frugih. Razlika moze da ode na npr. creative audigy od 25e.
Poz

do 80evra Logitech Z-3 naravno

Odlucio sam se da uzmem Z-3E
Sad da li treba da uzimam i zvucnu kartu vec imam neku 2.1 .. neznam tacno koju,predlozite neku solidnu zvucnu karticu?
Razmlisaljo sam da uzmem 5.1 I Svideo mi ze Z5500 koja je njegova cena?

Odlucio sam se da uzmem Z-3E
Sad da li treba da uzimam i zvucnu kartu vec imam neku 2.1 .. neznam tacno koju,predlozite neku solidnu zvucnu karticu?
Razmlisaljo sam da uzmem 5.1 I Svideo mi ze Z5500 koja je njegova cena?

Eeee, i meni se svideo Samsung 226CW, al da znas samo kolko kosta pao bi ti mrak na oci.
P.S. Kosta isto ko i taj logi z5500 :)

Kome je potrebna jacina zvucnika onda ATP3, a ko zeli cistiji zvuk onda X-230 ;)

385 :wall: Mislim da cu to da preskocim :D

Hm do sada sam citao po forumu,i da svi su govorili izmedju ATP3 i X-230
A odjednom svi su presli na Z-3E :D kako je bolja od obe.. ima i snagu i kvalitet.. :d

A jel neko čuo Jazz JZ3002 zvučnike. Em su jeftini, em su glasni, em na full snazi nema nikakvog izobličavanja, brujanja...Jedino što su kontrole na wooferu :(

ima blueberry isto jako dobre M30 su recimo bruka a kostaju oko 3000 din

@neo jesu to oni sto ti sviraju u prodavnici:D

baš ti :)
znači svako ko dođe kod nas da kupi zvučnike uzme njh.
Jedno kratko vreme smo imali x230 u radnji i svirali su paralelno, tj oba su svirala u isto vreme, i kad ugasiš jedne, pa upališ druge primeti se razlika i to ogromna.
Stoji da su x230 lepi (barem meni), mali, imaju odvojene kotrole, ali i Logitech ime košta. :)
Jedino što mene nervira je plava LE Dioda na woofer-u, ali to se može srediti :D

Da se na kratko ubacim i ja u temu...naime zanima me koji model predstavlja bolji izbor izmedju Logitech Z4 i Altec Lansing VS4121 zvucnika ? Imao sam priliku da cujem Altec VS4121 i zvuk mi je skroz korektan za te pare ali nisam imao priliku da cujem jos Logitech Z4 model pa ako bi neko imao priliku da cuje oba modela i voljan je da ih uporedi to bi bilo bas super.
Zvucnici bi se koristili za filmove.HD serije, po koju igru ali bi muzika bila primarna i najcesca upotreba i recimo da bi uglavnom bila gitarski orijentisana (rock, indie, itd.). Cuo sam da je kod logitecha obicaj da bas bude prenaglasen cime se gubi na srednjim tonovima pa bi da napomenem da je bitniji kvalitet zvuka nego jacina, mada od viska ne boli glava.

Razlika u ceni po kojoj bi se pazario neki od modela je 10-ak evra u korist alteca (Z4 70e naspram 60e za VS4121).

Poslednja izmena:
Atp3 ima ortak i njega sam se bas naslusao ali mi je nekako lepsi zvuk na VS4121 ali nisam imao prilike da ga uporedim sa Z4. Takodje ako neko zna gde u ns ima da se poslusaju Z4 moze da podeli informaciju.

Vrh Dno