Šta je novo?

064 ima cell info display

Dejan Krstic je napisao(la):
Novi Beograd se kod Mobtela "deli" ovako: Novi Beograd, NBG Centar, Usce, Sava, Sava Centar, Studentski Grad, Bezanija, Blokovi. I nije nesto preterano korisno osim ako ne ides u Studentski Grad ili Sava Centar :)

hvala za primer :) al zanimalo me je za 064.. nishta, moracu da sachekam da nabave te "definicije" za erikson pa cu saznati :)

btw imam i 063 karticu i ispisuje mi "banovo brdo", a zivim u 22. bloku, tako da i nije neka korisna opcija taj famozni cell info..

pa kao sto si rekao znaci telefon mora da uzme informaciju od mreze da bi se prebacio sa "kanala na kanal"! nije mi jasno kako ne razumes. ne moze telefon sam da se prebaci bez odgovora mreze.

zendraqla je napisao(la):
pa kao sto si rekao znaci telefon mora da uzme informaciju od mreze da bi se prebacio sa "kanala na kanal"! nije mi jasno kako ne razumes. ne moze telefon sam da se prebaci bez odgovora mreze.

Jel ti uopste znas kako funkcionise gsm mreza?
Mreza drzi stalno upaljene predajnike, a telefon stalno slusa. Telefon sam moze itekako da se prebaci, samo bira koji ce predajnik da slusa, jer svi salju iste informacije. On nema sta da salje mrezi u tom slucaju. I, znaci, mreza ga kontaktira na svaka tri sata da vidi da li je ziv.

vudu_dva je napisao(la):
hvala za primer :) al zanimalo me je za 064.. nishta, moracu da sachekam da nabave te "definicije" za erikson pa cu saznati :)

btw imam i 063 karticu i ispisuje mi "banovo brdo", a zivim u 22. bloku, tako da i nije neka korisna opcija taj famozni cell info..

Pa Banovo Brdo ti je blizu, samo preko Save, znaci slusas tu stanicu. Svrha cell-infoa nije da ti napise gde se nalazis, nego koji predajnik slusas trenutno.

zendraqla je napisao(la):

:wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Decko stvarno si smesan :D

Ne znam samo odakle ti te dezinformacije? Jel ti to neko rekao da to tako funkcionise ili nagadjas? Ono....mislis da bi to tako trebalo? Logicno je?

:D :D :D :D

Aj bolje vise nemoj da se javljas ovde..... samo se blamiras.... A i siris dezinformacije i zbunjujes ljude (a meni si smesan).

Ne.
On kontaktira mrezu a ne mreza njega.

Da :), zaboravio sam, salje joj info koji predajnik slusa...

Poslednja izmena:
Pa da kaze gde je :)

I sama skracenica to kaze - Periodic Location Update.

E sad si me zeznuo... odgovorio si za minut, pre nego sto sam editovao post... :)

Geek_master je napisao(la):
Svrha cell-infoa nije da ti napise gde se nalazis, nego koji predajnik slusas trenutno.

To znači da je cela ova rasprava uzaludna :D :D :D

Pa i nije bas.... s obzirom na ogromnu kolicinu neznanja ovde..... mozda neki nesto i nauce :)

e, dejane, lepo je shto ti znash puno toga o gsm-u i pratecim tehnologijama, al daj iskuliraj se malo, zbog tog nadmenog stava ce samo manje ozbiljno da te shvataju ljudi koji su ti ravni ili te prevazilaze po znanju..

prijateljski savet, bez flejma ako mozhe.. :)

vudu_dva je napisao(la):
e, dejane, lepo je shto ti znash puno toga o gsm-u i pratecim tehnologijama, al daj iskuliraj se malo, zbog tog nadmenog stava ce samo manje ozbiljno da te shvataju ljudi koji su ti ravni ili te prevazilaze po znanju..

Sramota. Stidi se.

Ja sam uvek zalio sto na forumu gotovo uopste nema ljudi koji stvarno nesto znaju, a cak ako ih ima, odavno su videli da je potpuno beskorisno gomili teladi objasnjavati neke stvari. A smorili su se zbog ljudi kao sto je zendraqla, ili takvih koji imaju stav kao ti. Ako vec zelis da zivis u vecitom neznanju, onda bar pusti ljude koji nesto znaju da pricaju, a one koje nesto interesuju da nesto i nauce. Suzdrzi se od takvih komentara ubuduce, kao sto sam se ja do sada suzdrzavao od ovakvih komentara.

outlaw je napisao(la):
To znači da je cela ova rasprava uzaludna :D :D :D

:D

Pa, ako nista drugo, bar necemo moci da zalutamo u pogresan grad :eyebrows:

Geek, izgleda da ti taj deo nicka bas lezi! Mislim sta sad, treba da nabija na nos ako nesto zna. Iskreno, ako bih mogao da biram ljude sa kojima cu da komuniciram/druzim se/zabavljam pre bih izabrao skromne i kulturne, zabavne ljude na ustrb njihovog znanja koje ne bi bilo mnogo manje. Ipak je skromnost velika vrlina! Nije to za svakog. Izgleda da imate neke komplekse pa ne mozete da trpite neznanje. A i on kad je takav strucnjak mogao je da objasni lepo zasto se dogadja to sto se dogadja. Da je to uradio kako treba ovaj tred bi odavno otisao u istoriju...

Veruj mi da gresis u vezi mene, ali u ovom threadu je bilo toliko ljudi koji uopste nisu citali sta im neko pise, nego su iznova i iznova ponavljali ista pitanja. Jeste da Dejan ima nadmen stav, ali nisam zeleo da mu ovo bude prvi i poslednji thread u kome ucestvuje na forumu...

Sorry zbog mog stava. Mozda zvuci malo prepotentno ali ne bi bilo nista od toga da ovde ne postoje pojedinci koji nista ne znaju a misle da sve znaju i sire dezinformacije. Mislim.... ja kad nesto ne znam onda se potrudim da saznam.... pitam.... potrazim negde.... a nikako se ne trudim da budem pametan i da pricam napamet. A ovde se to masovno radi. Istina je da sam se nekim ljudima slatko nasmejao i slicno ali to je kao da sam dosao na forum gde gomila ljudi objasnjava da je 2 + 2 = 5.

Ovu temu nisam pratio od pocetka vec sam se ukljucio na forum kad je bilo vec >2 strane poruka. Dok sam pazljivo citao sve postove zapitao sam se:

1. Da li se svi ovde zezaju ili stvarno nista ne znaju?
2. Sta rade moderatori kad dozvoljavaju toliku kolicinu dezinformacija (ok, svako treba da ima pravo da iznese sta misli pa makar to bilo i pogresno ali bas ovoliko....... nisam siguran).
3. Da li uopste treba da pokusavam da objasnim kako stvari funkcionisu posto ocigledno svi sve "znaju"?

Pa ovde neki "strucnjaci" (da ih ne prozivam) za BTS kazu repetitor...... pa znate li vi sta je uopste repetitor i cemu sluzi? Ja licno kada neko za BTS kaze repetitor ne mogu uopste da ga shvatim ozbiljno i ne mogu da gledam na njega kao na osobu koja bilo sta zna o gsm-u.

Kada sam pokusao da objasnim o cemu se radi svi su ignorisali. Onda izvesni korisnik pocne da se raspravlja samnom.... samo ne znam na osnovu kojih argumenata.... sto se mene tice ja veoma lako mogu da dokazem svoje tvrdnje tehnickom dokumentacijom. Tamo sve lepo pise i ne znam zasto bi neko u praksi proizvodio sisteme koji se razlikuju od postavljenih standarda. Bas bih voleo da cujem cime bi on potkrepio svoje tvrdnje.......

Znaci jedina stvar koja mi neverovatno smeta je ta sto me ovde napadaju neki ljudi koji pojma nemaju o nekim stvarima vec su naucili nesto o internetu (znaju sta je ping) i racunarima pa sada misle da sve znaju i o gsm-u. Ako vec ne znate onda je ok da cutite ili da pitate a ne da lupetate i da se svadjate. Ja ovde nisam dosao niti da se svadjam niti da citam tri strane dezinformacija da bih posle toga napisao kako sve funkcionise i onda me ispljuvali svi.

Sorry jos jednom, moj stav je proizvod vaseg ponasanja prema meni. Nekim ljudima se ovde izgleda vise svidja da u raspravi niko nista ne zna i da svako moze da prica sta hoce pa da svi ispadnu pametni.

Ako vam smetam slobodno recite.

Kada sam pokusao da objasnim o cemu se radi svi su ignorisali.

Sorry jos jednom, moj stav je proizvod vaseg ponasanja prema meni. Nekim ljudima se ovde izgleda vise svidja da u raspravi niko nista ne zna i da svako moze da prica sta hoce pa da svi ispadnu pametni.
Ajde, ovako: Meni nadmenost generalno smeta i to je tako.
Druga stvar je sto ti nisi objasnio zasto se to dogadja, bar ja to nisam razumeo a interesuje me. Sebe smatram prosecno inteligentni, na ETFu sam, ali to nije uopste bitno, i mislim da mogu da ukapiram odredjene stvari. Dakle, konkretno je pitanje: U BGDu mi pisalo Dorcol dok u Mladenovcu ne pisa nista. Fon je T39m, ako je od interesa. Zasto se to dogadja? Eto...
Inace, naravno da si dobrodosao na ovaj forum, sto se mene tice a i ostalih verujem.

@Geek_master: Ma, no problemo, samo nisam video svrhu toga da ti branis Dejana. Nije ni mali, a ni sramezljiv da se sam oglasi. Nisam hteo da budem neprijateljski raspolozen.

Pozdrav od Marka.

Koliko se meni cini ti si ranije u nekom od svojih postova sam rekao da je problem do BTS.

Znaci (da ponovim):

#1: BTS-u nije dodeljen string koji ce slati kao cell info podatak
#2: BTS ne podrzava cell info (NetMonitor Test 7)

E sad nisam citao bas sve postove od zadnjem prisustva, ali primetio sam da jos niste shvatili:

Znaci telekom jos nije aktivirao cell info za sve marke mobilnih aparata...
Ocekuje se da ce proraditi u ponedeljak...
Do tada nemojte vise pisati ja imam taj i taj tel i meni neradi...

Ako u ponedeljak neukljuce svim nastavicemo sa raspravom ;)

ok? :D

Dosao i ponedeljak, i jos uvek nista
nastavlja se.... :d :d

Danas mi je pokazivao na SE t310 Dorcol kada sam bio tamo,
i cim sam ga napustio vise nista nije pokazivao. U cemu je fora.

Nazad
Vrh Dno