Šta je novo?

064 ima cell info display

ne radi ni meni, definitivno je neshto chudno.. na mobtelu radi, sa istim telefonom&podeshavanjima..

samo ne znam shto se toliko cimamo kad je info ionako totalno neprecizan zbog malog broja baznih stanica.. meni kod SC-a na mobtelu obichno pishe "banovo brdo"..

Dakle... cell info DEFINITIVNO srce bateriju kao lood. Za 12 casova, uz normalno rekao bih cak i smanjeno, koriscenje mobilnog izgubio dve crtice na "bateriji". Inace u normalnim uslovima za to mi treba skoro dva dana!

Nokia 6100, post-paid, tarifni paket BEL1000 :D, ne radi...

Inače, ni ne znam šta će vam to... Neko reče da je dobro jedino kad si pijan, pa da znaš gde se nalaziš ;)

Evo meni na 6510 pishe Zvezdara, nisam primetio da srche bateriju... ovo mi je treci dan korishcenja i josh pokazuje maximum, inache mi baterija traje 7 dana (naravno ne pricham puno)

Evo kod mog oca pise "Jagodina", ali je njegov broj 064/142...., a moj 064/245...
Verovatno ce i kod mene da proradi !!!

Jupi !

Evo ga i kod mene - Zmajevo :banana:

Ne, ne, ne, ipak - Novi Sad.

Ne - Kac :trust:

Opet Zmajevo. Ludilo! :banana:

Nemaju definicije za sve mobilne telefone, pa zato imaju samo oni za koje imaju definicije, za par dana ce svima biti pusteno. Tako mi je rekla riba koja radi u korisnickom servisu 064.

Meni na SE T68i neće da prikaže Cell-info šta god mu radio. :(

pantelija1 je napisao(la):
a na sonyericsson-u T610 ova opcija ne postoji??!??!?!?!?

Ne znam napamet za taj telefon, ali u Messages bi trebalo da postojinešto tipa Area Info. Kod mene to ne radi (T68i)

Poslednja izmena:
Slayer je napisao(la):
Ej, sta ti ja znam, ja sam ponosni vlasnik Nokia telefona :D :d :d

Zato ti i imash nokiu, drugo nisi video :D

driver je napisao(la):

Pusti coveka ako voli da nosi sapun oko vrata, kao da ide na plazu :)

hmmm da li su to SE telefoni "u svađi" sa 064 area info?. Ja isto imam T68i i ne mogu da ga nateram da pokaže Info. Na Nokiji 8310 ista lokacija, isto 064 prepaid pokazuje.

pa eno sikili je napisao da su mu na 789 rekli da nemaju nekakve "definicije" za sve telefone i da ce uskoro biti.. onda cemo dobiti area info na eriksonima..

btw, geek master, ne rise da nosish sapun na plazhu? :)

Dejan Krstic je napisao(la):
Strasno je kako neki ljudi veze nemaju :D :D :D :D :D

Dobronamerno...Ako mislis da neki ljudi nemaju blage veze, zadrzi to za sebe a ako znas zasto nemaju blage veze, obrazlozi i pomogni...Em si decka uvredio em si spam-ovao jer nista korisno nisi rekao.
Jos jednom, ovo sam napisao dobronamerno.

driver je napisao(la):

Ej nemoj tako, izredjao sam ja sve osim Siemensa, ali pre...to bejase neki starci od telefona :D :D

Geek_master je napisao(la):
Pusti coveka ako voli da nosi sapun oko vrata, kao da ide na plazu :)

Sapun?? Plaza?? Posle duzeg razmisljanja priznajem da ne kapiram fazon, ocu reci stos sine :p

Ok, izvinjavam se ali previse je ljudi koji pricaju napamet i ne znaju kako to ustvari sve funkcionise pa sam morao malo da se nasmejem (naravno ne zelim nikog da uvredim).

A sto se tice onog da treba ja da zadrzim za sebe ono sto sam rekao. Ok. Tacno je to. Ali je takodje tacno da ljudi koji ne znaju kako cell info funkcionise ne treba da ovde iznose pretpostavke koje nemaju veze sa zivotom nego oni sami treba svoje neznanje da zadrze za sebe. Ili bar da pitaju. Nije strasno ako se nesto ne zna.

LM, da obrazlozim sada ono sto sam rekao (da ne ispadne da i ja pricam napamet):

DakleM, cell info (a i regio info) usluge funkcionisu slicno kao i UDP protokoli na Internetu. Znaci BTS posalje u etar poruku (u ovom slucaju na kanalu 050) i ko je zeleo da cuje (citaj: kome je opcija ukljucena) - cuo je, ko nije zeleo da cuje - ignorisao je to. Znaci ako je na telefonu ukljucen cell info on ce da slusa na odredjenom kanalu i ispisuje ono sto "cuje" a ako je iskljucena opcija on jednostanvo nece nista slusati na tom kanalu i to je to.

E sad ono sto je najvaznije:

BTS salje samo informaciju o svom imenu (mada u principu moze da salje bilo kakav string) i nista vise! Tako da one nebuloze (bez uvrede) tipa:

- Ja imam bel paket a komsija profesionalnu tarifu i njemu radi a meni ne....
- Meni broj pocinje sa 24 a drugaru sa 12 i njemu radi a meni ne radi....
- Nije jos ukljuceno za VPN....
- etc etc etc....

nemaju ama bas nikakve veze sa zivotom. BTS je na odredjenom kanalu emitovala neki string i SVAKI telefon koji se uredno registrovao na mrezu i slusa na tom kanalu moze to da "cuje" i ispise na displeju. Uopste ne zavisi od toga koji je broj, tarifa, etc etc etc..... Pa tu uslugu mogu da koriste i roameri, kako bi Telekom njima to omogucio ako bi za domace korisnike morao da aktivira broj po broj :)

Iskreno receno, nisam siguran da je tehnicki izvodljivo da se, na primer, dva telefona nadju na istoj BTS i da slusaju isti kanal i da BTS emituje poruku na tom kanalu samo za jedan telefon a za drugi ne. Pogledacu pa cu javiti.....

Slayer je napisao(la):
Sapun?? Plaza?? Posle duzeg razmisljanja priznajem da ne kapiram fazon, ocu reci stos sine :p

Nokia = sapun (80% nokia lici na sapun)

U selu ljudi kad idu na plazu nose sapun, da se i operu o jednom trosku :eyebrows:

NHF, sala naravno... :bottle: :party:

E na t68 ima samo opcija
"reception" (ukljuceno)
"message list" (da se ubaci neki br.) (verovatno je do toga)
"cell information" (i to je ukljuceno)

I nista...
Znaci do ovog message list je... sta tu da ubacim, kakv br.?

Evo upravo sam saznao da je samo na nekim markama kao sto su nokia, siemens pusteni cell info....
za nedelju dana se ocekuje za ostale..
Tako da strpite se ;)

Kod mene na Zvezdari , 064 , se t310 ,nema info?

Ono kao...
citaj sta sam napisao davno pre tebe :D

A kako onda kod mene na nokia-i 5210, i kod moje majke na 3210 neradi cellinfo (a brojevi su na 2), a kod oca na 3210 radi, ali je broj na 1 ???????

Ajde neka neko objasni ?

@Neo_matrix

Pa ja sam objasnio samo izgleda niko nece da cita. Svi bi izgleda da veruju pretpostavkama i onom rekla-kazala :)

Dejan Krstic je napisao(la):
Pa ja sam objasnio samo izgleda niko nece da cita. Svi bi izgleda da veruju pretpostavkama i onom rekla-kazala :)
Ajde sad ti lepo objasni zasto kod nekih ima a kod nekih nema info na ekranu??? Ti si tamo pricao zasto ne moze za neke da ima a za druge da nema, ali zasto neki onda imaju a drugi nemaju?

Vrh Dno