Ok, izvinjavam se ali previse je ljudi koji pricaju napamet i ne znaju kako to ustvari sve funkcionise pa sam morao malo da se nasmejem (naravno ne zelim nikog da uvredim).
A sto se tice onog da treba ja da zadrzim za sebe ono sto sam rekao. Ok. Tacno je to. Ali je takodje tacno da ljudi koji ne znaju kako cell info funkcionise ne treba da ovde iznose pretpostavke koje nemaju veze sa zivotom nego oni sami treba svoje neznanje da zadrze za sebe. Ili bar da pitaju. Nije strasno ako se nesto ne zna.
LM, da obrazlozim sada ono sto sam rekao (da ne ispadne da i ja pricam napamet):
DakleM, cell info (a i regio info) usluge funkcionisu slicno kao i UDP protokoli na Internetu. Znaci BTS posalje u etar poruku (u ovom slucaju na kanalu 050) i ko je zeleo da cuje (citaj: kome je opcija ukljucena) - cuo je, ko nije zeleo da cuje - ignorisao je to. Znaci ako je na telefonu ukljucen cell info on ce da slusa na odredjenom kanalu i ispisuje ono sto "cuje" a ako je iskljucena opcija on jednostanvo nece nista slusati na tom kanalu i to je to.
E sad ono sto je najvaznije:
BTS salje samo informaciju o svom imenu (mada u principu moze da salje bilo kakav string) i nista vise! Tako da one nebuloze (bez uvrede) tipa:
- Ja imam bel paket a komsija profesionalnu tarifu i njemu radi a meni ne....
- Meni broj pocinje sa 24 a drugaru sa 12 i njemu radi a meni ne radi....
- Nije jos ukljuceno za VPN....
- etc etc etc....
nemaju ama bas nikakve veze sa zivotom. BTS je na odredjenom kanalu emitovala neki string i SVAKI telefon koji se uredno registrovao na mrezu i slusa na tom kanalu moze to da "cuje" i ispise na displeju. Uopste ne zavisi od toga koji je broj, tarifa, etc etc etc..... Pa tu uslugu mogu da koriste i roameri, kako bi Telekom njima to omogucio ako bi za domace korisnike morao da aktivira broj po broj
Iskreno receno, nisam siguran da je tehnicki izvodljivo da se, na primer, dva telefona nadju na istoj BTS i da slusaju isti kanal i da BTS emituje poruku na tom kanalu samo za jedan telefon a za drugi ne. Pogledacu pa cu javiti.....