Šta je novo?

064 ima cell info display

Pretpostavka #1:

Nisu svim BTS dodeljeni nazivi.

Pretpostavka #2:

Mozda BTS ne podrzava cell broadcasting. To se moze proveriti na nokia NetMonitoru, Test 7.

P.S. Ona pitanja tipa: "Dva telefona se nalaze na istom mestu a jedan pokazuje a drugi ne pokazuje" nemojte da postavljate jer to sto se dva aparata nalaze na istom mestu uopste ne mora da znaci da "slusaju" istu BTS.

nema razloga zasto baterija bi drzala manje. kad je fon non-stop u kontaktu sa mrezom pa o istom trosku dolazi i ta informacija. a za ovo sto vam je tek sada ukljuceno (cell info), hocu da kazem da je 64 mnogo danbe i da mnogo krade fore od 63. ali 100% 63 krade fore od neke strane mreze pa tako da se krug samo nastavlja.

Pa nije 063 izmislio cell info. Definitivno postoji problem sa Se telefonima jer sa t230 imam cell info sa 063 a sa 064 ne.

Poslednja izmena:
Postoji problem, ali ne samo sa SonyEricssonima vec i sa samim Ericssonima. Ni meni na T39m ne prikazuje Cell Info. Inace sa caletovom 063 radi odlicno.

zendraqla je napisao(la):
nema razloga zasto baterija bi drzala manje. kad je fon non-stop u kontaktu sa mrezom pa o istom trosku dolazi i ta informacija. a za ovo sto vam je tek sada ukljuceno (cell info), hocu da kazem da je 64 mnogo danbe i da mnogo krade fore od 63. ali 100% 63 krade fore od neke strane mreze pa tako da se krug samo nastavlja.

Prvo:

Telefon nije non stop u kontaktu sa mrezom. On samo "slusa" mrezu ali ne salje bilo kakve podatke mrezi (osim kada se radi uspostavljanje poziva kao i za vreme istog, sms, gprs, plu i slicno). Razlika je samo u tome koji kanal slusa.

Drugo:

Niko nije ukrao nista od bilo koga jer cell info postoji kao opcija u softveru (i to se ne zove "fora" nego "opcija") i svako moze da je ukljuci/iskljuci kada hoce (mislim na operatere).

SirOliver je napisao(la):
Postoji problem, ali ne samo sa SonyEricssonima vec i sa samim Ericssonima. Ni meni na T39m ne prikazuje Cell Info. Inace sa caletovom 063 radi odlicno.

Pa tu nije problem sa SE vec je problem sa 064 mrezom :d
i meni na mome t310 kada stavim karticu 063 radi cell info.

Space cowboy je napisao(la):
Pa nije 063 izmislio cell info. Definitivno postoji problem sa Se telefonima jer sa t230 imam cell info sa 063 a sa 064 ne.

Pa gde je tebi osecaj za logiku? Ako na tom telefonu radi cell info sa 063 mrezom kako onda mozes da kazes da je problem sa telefonom? :wall:

Mislio sam na 064 mrezu i SE posto izgleda jedino na njima ne radi cell info, a mislim da si i ti shvatio o cemu je rec ali volis da se pravis pametan.

Dejan Krstic je napisao(la):
Telefon nije non stop u kontaktu sa mrezom. On samo "slusa" mrezu ali ne salje bilo kakve podatke mrezi (osim kada se radi uspostavljanje poziva kao i za vreme istog, sms, gprs, plu i slicno). Razlika je samo u tome koji kanal slusa.

Naravno da salje, s vremena na vreme telefon ukljuci predajnik kad ga mreza "pinguje" da joj odgovori da je tu. Naravno, to je kratko, i u velikim vremenskim razmacima.

Geek_master je napisao(la):
Naravno da salje, s vremena na vreme telefon ukljuci predajnik kad ga mreza "pinguje" da joj odgovori da je tu. Naravno, to je kratko, i u velikim vremenskim razmacima.

I to sam napisao u postu koji si citirao :)

Dakle ono sto sam napisao PLU. To je Periodic Location Update. Telefon informise mrezu gde se nalazi i u okviru kojih BTS. To se obavlja uglavnom na svaka dva do tri sata (mada moze da bude bilo koji vremenski interval). Taj perio se racuna od poslednje komunikacije sa mrezom (razgovor, sms, gprs, zahtev za bilo kakvim uslugama (divert, *121# i sl) imsi attach i imsi detach).

Ne mogu da verujem da se po drugi put vodi ista rasprava na forumu!?

Dakle ono sto sam napisao PLU. To je Periodic Location Update. Telefon informise mrezu gde se nalazi i u okviru kojih BTS. To se obavlja uglavnom na svaka dva do tri sata (mada moze da bude bilo koji vremenski interval).

Ovo nisam znao :)
Znaci 2-3 sata, otprilike sam mislio da je tako, posto se osete smetnje od predajnika par puta dnevno :)

Geek_master je napisao(la):
Ovo nisam znao :)
Znaci 2-3 sata, otprilike sam mislio da je tako, posto se osete smetnje od predajnika par puta dnevno :)

To je zavisno od mreze, tj. od podesavanja predajnika. Kod nas je to podeseno na krace intervale, dok je su kod nekih stranih mrezi ti intervali duzi sto rezultuje manjom potrosnjom telefona.

E, sad sam zvao MTS call centar :) i pitao ih neke gluposti za poruke, i sl., ali BTW, pitao sam i za cell info, i rekla je da neradi na svim aparatima, i da je jos uvek u test fazi, trebalo bi da proradi svima za 3-4 dana....

Poz.

Mozda BTS ne podrzava cell broadcasting. To se moze proveriti na nokia NetMonitoru, Test 7.

E ja imam NetMonitor na Siemens SL45i, kako da vidim da li podrzava CB, ima nekih milion brojki i slova, vjerovatno nije isto kao na nokia-i ali......
Evo otprilike ovako izgleda:

CH054 RX-067 -06
CI 765D C1+40 93
LAI 22F030 CF1D
TXPWR33 RXAM-107
C2+30 BSPA4 BA17
P0 P1
P2 P3

...s tim da se neke vrijednosti mijenjaju npr. C1 +** kao i C2 +**

meni se na t610 danas na trenutak pojavio area info, pa je onda opet nestao.. znachi isprobavaju neshto, uskoro ce..

koliko 064 ima baznih stanica u beogradu? ako je broj mali onda informacija i nije preterano korisna (npr. ako za ceo NBG pishe isto, to je deo grada u kome se ubedljivo najvishe ljudi izgubi)..

Artz je napisao(la):
To je zavisno od mreze, tj. od podesavanja predajnika. Kod nas je to podeseno na krace intervale, dok je su kod nekih stranih mrezi ti intervali duzi sto rezultuje manjom potrosnjom telefona.

Mreza Telekoma Srbija radi PLU na svakih 180min odnosno tri sata (NetMonitor Test 10). A jedan PLU potrosi mnogo manje struje nego slanje jednog sms-a tako da se tesko moze govoriti o bilo kakvoj razlici u potrosnji.

vudu_dva je napisao(la):
koliko 064 ima baznih stanica u beogradu? ako je broj mali onda informacija i nije preterano korisna (npr. ako za ceo NBG pishe isto, to je deo grada u kome se ubedljivo najvishe ljudi izgubi)..

Novi Beograd se kod Mobtela "deli" ovako: Novi Beograd, NBG Centar, Usce, Sava, Sava Centar, Studentski Grad, Bezanija, Blokovi. I nije nesto preterano korisno osim ako ne ides u Studentski Grad ili Sava Centar :)

Evo ja sam na M35 uspesno namestio i sada pokazuje kako treba - Zarkovo (ponekad se istripuje pa ispise Surcin ali:))

@Dejan Krstic: go go Dejane ;-)

Space cowboy: naravno da 63 nije izmislio cell info. to nisam ni rekao. nemoj da mi stavljas u usta reci koje nisu moje.
Dejan Krstic: ja nisam ni mislio da je telefon 60sec per min, 60min per hour, 24hours per day, 365+1days per year ... u kontaktu sa operatorom. ali je sigurno cesce od 4-5 puta dnevno kao sto si ti rekao. kada god ti predjes sa neke oblasti (slavija) na drugu (savski venac) on mora da dobije informaciju od mreze da je presao. sigurno to ne radi sam telefon. pa znaci da ovo sto si rekao nije tacno. vau!!! al` si me obrazovao. to nije fora nego opcija! nisam ni mislo da se to zove fora. ti si bas bukvalista. a ja sam samo hteo da kazem kako 64 je glupa i zaostala mreza. to je po meni mreza za decu do 13-14 god. znaci to bi koristio tj preporucio ljudima koji imaju malu bebu pa umesto onog malog telefoncica koji se koristi da cujes bebu kada se probudi ili place trebalo bi staviti siemens a35 i 64 karticu. to je jedino cemu moze ta glupava mreza da sluzi.

Tesko tebi kad se javi vodnik :)
BTW, ko je delio a35 to svi dobro znamo... Mislim da ti je odgovor nije iskren, i da si malo preterao u vredjanju MTS, ali ajde cheers

Poz.

ma jesam preterao, ali stvarno je dosta losija mreza. kada to priznaju likovi koji imaju 64 kartice onda cu prestati.
SRBIJA SRBIMA!!!

Ja u lose mreze ubrajam i 064 i 063, ali posto kod nas na trzistu nema bolje onda mora covek da ima losu mrezu...
A inace priznajem da je 063 bolji, savremeniji po opcijama, ali mislim da je 064 jeftiniji....

Ne zelim da ulazim u raspravku, samo sam rekao da si preterao....

Poz.

Definitivno ispisivanje na telefonu zavisi od bazne stanice. Meni u Mladenovcu ne radi, a danas sam bio u BGD i pisalo lepo Dorcol. Evo reseeeeenjaaa...

A kako meni ne pise nista, a mom ocu pise Jagodina i telefon mu je pored mog ???
Ipak ti teorema pada u vodu....

Znaci strasno kako ljudi nekapiraju neke stvari...
ko da ovcama govoris :D
(nista licno)

Velika je to misterija...

Evo nekoliko primera:

nokija 5100 064 postpejd - radi.
nokija 5100 064 pripejd - radi.
nokija 7210 064 pripejd - radi.
nokija 3200 064 pripejd - ne radi.
SE T68i 064 pripejd - ne radi.
Siemens Me45 064 pripejd - ne radi.
Sony J70 064 postpejd - ne radi.
Nokija 3330 064 pripejd - ne radi.

Ako gledamo ovako, treba imati nokiju 5100 ili 7210 i radice :p

Mada, nije do aparata, na 063 radi

nokija 3200 pripejd i
SE T68i postpejd.

Ko sto rekoh - misterija...

AuReUs ReCtoR je napisao(la):
Znaci strasno kako ljudi nekapiraju neke stvari...
ko da ovcama govoris :D
(nista licno)

Najzad neko ko se slaze sa mnom (za ono prvo, za drugo - necu nikog da vredjam) :wall:

Ja stvarno ne znam odakle tebi sve te informacije ali cini mi se da su to ona pametovanja tipa "logicno bi bilo da je to tako, pa onda mora da je tako"....

zendraqla je napisao(la):
Dejan Krstic: ja nisam ni mislio da je telefon 60sec per min, 60min per hour, 24hours per day, 365+1days per year ... u kontaktu sa operatorom. ali je sigurno cesce od 4-5 puta dnevno kao sto si ti rekao. kada god ti predjes sa neke oblasti (slavija) na drugu (savski venac) on mora da dobije informaciju od mreze da je presao. sigurno to ne radi sam telefon. pa znaci da ovo sto si rekao nije tacno.

Jeste, cesce nego svaka tri sata (na koliko se na mrezi Telekoma radi plu) ali samo ukoliko se radi o primanju/upucivanju poziva, primanju/slanju sms-a, zahtevima za nekim uslugama i slicno.... Promena bazne stanice uopste ne iziskuje bilo kakvu komunikaciju telefona sa mrezom osim samog prebacivanja sa kanala na kanal. Po tvojoj prici ispada da mreza odlucuje i obavestava telefon o promeni BTS. To je potpuno netacno. Telefon prati sve bazna stanice (koje moze, naravno) i na osnovu Cell Resellect parametra odlucuje koju ce da "slusa". Tako da sama promena BTS ne prouzrokuje nikakvo aktiviranje transmittera. Emitovanje cell info poruke se vrsi poput UDP protokola na Internetu odnosno ne zahteva nikakvu povratnu informaciju od telefona tako da se transmitter ni tada ne aktivira.

meni na T610 ne radi!!!Zna li neko kad ce svima ova opcija biti dostupna???

Vrh Dno