Šta je novo?

063 - od Mobtela do Telenora

Poslednja izmena:
Elem, uzeo sam i ja N73.
U pakovanju idu: telefon, punjach, adapter za punjach, USB kabl, krpica za displej/sochivo/shta god, slushalice, traka za ruku, prateci CD i silna uputstva.
Prezadovoljan sam telefonom a za sad ni na Telenor nemam zamerke :)

Poslednja izmena:
Dobija se neotvarano pakovanje kako ga je Nokia u Finskoj/Nemackoj..gde vec zapakovala.

Da li pise na nalepnici na kutiji da je telefon pravljen bas za prodaju u Srbiji? Na legalno uvezenim telefonima pise Nokia Serbia.

Ne vidim zašto bi to moralo da piše.
Kao što ne bh video ni problem u tome da je, na primer, Telenor imao istu /sličnu akciju u nekoj drugoj zemlji/mreži, pa deo preostsalih aparata prebacuje ovde.
Pretpostavljam da Telenor ima prava da uvozi mobilne telefone.

Druga je stavar kada trgovac/uvoznik kupuje od proizvoćača, a za krajnjeg korisnika na određenom tržištu.
Ne vidim zašto operator ne bi kupovao brdo aparata istovremneno, i sam odlučivao na kom tržištu će da plasira.

Poslednja izmena:
Zato sto smo mi valjda pravna drzava. Ako mobilni operater hoce da se bavi prodajom mobilnih telefona, mora da radi po zakonu, a ne da "prebacuje" telefone iz zemlje u zemlju. Telenor nije iznad zakona, ni ovde ni u nekoj tamo drugoj zemlji, uvek mora sve da pokrije papirima. Prethodni vlasnici su isli ovim-onim kanalima, da ne kazem podtrekivali sivo trziste jer legalno nije ni postojalo. Neke stvari moraju da se menjaju. Ali to je posao drzave, ne verujem da ce Telenoru gledati krzo prste takve postupke, ako ih uopste ima, zato i pitam.

Rekoh da ne vidim šta je nezakonito u takvim poduhvatima.
Ne tvrdim da jeste, ne razumem se sasvim.
A i ako bi Telenor radio onako kako ja pretpostavljam ne znam šta bi tu bilo "trange-frange".
Meni izgleda skroz OK.

To ib tako trebalo da bude, nezaobilazno, ali mi smo ipak na balkanu!!!

@Pajser, misterx:
Šta piše na carinskoj deklaraciji? Mala, bela nalepnica negde na kutiji, trebalo bi da piše ko je uvoznik, kontakt i tako to ...

@Aca:
Gde to konkretno na telefonu piše NOKIA Serbia? Pominjao sam ranije, kupio sam E61 u AlphaCopy-ju i nigde mi na telefonu niti na kutiji ne piše (ili ja barem nisam video) NOKIA Serbia ili Srbija. Doduše, dobio sam uputstvo na srpskom ... jel' to - to?

Verujem da Telenor ASA ima ugovore sa velikim svetskim proizvođačima, koji podreazumevaju posebne uslove poslovanja sa Telenorovim "ćerkama" kompanijama, pa tako i Telenor d.o.o. Ako naručuju centralno 5.000.000 aparata, pa ih onda raspoređuju po zemljama, to je samo njihova stvar. Naravno, podrazumeva se odobrenje RATEL-a, plaćanje carine i PDV-a.

Jeste li možda videli deklaraciju na nekom od telefona koje ste kupili do sada? A RATEL-ovo odobrenje, jel' imaju svi koji posluju sa tom šifrom delatnosti? :D

Kakvim se vi stvarima bavite...
Hitno u grad po jednu devojcicu svaki i dosta sexa :D

Vidim, neko je osemenio noćas, pa bi to da podeli sa auditorijumom ... ako, ako ... valja se ...

Nedelja je ujutru, rođeni ... devojčice spavaju, premorene su ... :D

ali je ipak mobilni mobilni,:p

salim se naravno

e jel ti svi telefoni imaju sim lock...prosli put kad sam uzeo 3410 iz mobtela bio je osakacen i pored toga sto je imao sim lock nije imao chip za 1800mhz mreze i ako pise u specifikaciji da ima....

@Aca:
Gde to konkretno na telefonu piše NOKIA Serbia? Pominjao sam ranije, kupio sam E61 u AlphaCopy-ju i nigde mi na telefonu niti na kutiji ne piše (ili ja barem nisam video) NOKIA Serbia ili Srbija. Doduše, dobio sam uputstvo na srpskom ... jel' to - to?

Video sam samo jednom originalno pakovanje kutije Nokije iz Comtrade-a, gde je pisalo na samoj kutiji Nokia Serbia.

Dobija se neotvarano pakovanje kako ga je Nokia u Finskoj/Nemackoj..gde vec zapakovala.

otvarano je da se podese mms i gprs parametri !? :d

@all

uz N73 se ne dobija memorijska kartica, nisam citao shta pishe pa sam u prvom trenutku pomislio da su moju negde zagubili :)

otvarano je da se podese mms i gprs parametri !? :d

@all

uz N73 se ne dobija memorijska kartica, nisam citao shta pishe pa sam u prvom trenutku pomislio da su moju negde zagubili :)

Ima neku nalepnicu na sebi koja mora da se pocepa, pogledacu sutra cija je.

Da li pise na nalepnici na kutiji da je telefon pravljen bas za prodaju u Srbiji? Na legalno uvezenim telefonima pise Nokia Serbia.

Di znam, znam da ih uvozi ovlasteni uvoznik a distribuira ovlasteni distributer koji i daje garanciju.

Jel su ti telefoni zakljucani na telenor mrezu?

Nokia 6020, koju sam uzeo prosloj akciji (za verne korisnike), nije bila zakljucana na Telenor mrezu, tj. radila je mt:s-u normalno...

Zna li neko mozda sa sigurnoshcu da mi kaze ima li 6233 ali crna...Sutra treba da idem da uzmem,pa me samo to interesuje...HITNO
Hvala unapred

Extra,odo ujutru da pazarim to...Hvala

Nazad
Vrh Dno