Šta je novo?

063 - od Mobtela do Telenora

Ma ne zbog njih, nego sto ce napraviti ogromne redove ispred poslovnica :)

vala bi mogli malo to efikasnije da urade... da se najveci deo posla obavi preko neta/telefona, a samo da dodjes da das pare i pokupis.

evo mozda se ovde lakse vide cene ;)

Poslednja izmena:
i dalje mislim da je 2 godine mnogo dug period za pretplate od 1400 din.

i dalje mislim da je 2 godine mnogo dug period za pretplate od 1400 din.
Stvar je jednostavna: operater nudi uslugu, a na tebi je da procenis da li ti odgovara ili ne. Niko te ne tera da uzmes telefon od operatera.

Nego, vidim da ljudi kukaju kako im mobilni operateri nude "lose pakete" za "visoke pare". Jel' se neko setio da pocne da kuka kako im Telekom uzima 6000 din za prikljucak za fiksni telefon a ne nudi i neki telefon pride? Ili kako Elektrodistribucija naplacuje prikljucak struje 40.000+ dinara, a ne daju uz to ni sporet ni TA pec?

Pozdrav

ovde se razgovara o provajderima mobilne telefonije i njihovim ponudama, tarifama itd.

dalje, hajde da uzmemo u razmatranje takve ponude u nekim zemljama u okruzenju npr. Tamo ovakve ponude nisu bas ovakve, zar ne... pa cak i da jesu, evo neka su identicne ponude, njihova platezna sposobnost i sigurnost je daleko veca nego kod nas.

Onog dana kada MI budemo dovoljno jaki da sa sigurnoscu i bez bojazni uzmem jedan pisljivi telefon pod ugovorom od dve godine, ja cu biti prvi u redu za taj paket.

Ne razumem, niti siromasnije zemlje, niti pokvarenijih umova, niti vecih lopova, i isto tako losih ponuda provajdera (ne u smislu aparata, vec u smislu samih odredaba ugovora).

Ne shvatite me pogresno, ne zelim da se nastavljam dalje sa bilo kime, ali meni kao i velikoj vecini normalnih ljudi ovakve ponude nisu dostupne. Sve me podseca na one reklame za kredite... i naravno, razmotrio sam svoju situaciju i ovo jos uvek nije povoljno za mene i ja se necu pecati. Slazem se da ljudima koji prave tolike rn, ovo je dobra prilika, ali moraju biti sigurni u naredne dve godine...

pfff

Pa hvala Bogu,pa ako si shkrtica i troshish 200 din mesecno onda ni NE TREBA da shetash telefon od 400 evra...Ako ti telefon sluzi za razgovor i za posao i ako ti taj tel donosi pare 1400 din nije nikakav problem...Pogotovo shto ti NE placash njima ratu 1400 din,nego za tih 1400 din imash brdo besplatnih minuta i poruka i ostalih cuda...

jel se za n73 placa jednokratno 16 000 + mesecna pretplata ?

da... uzeo je jedan decko sa drugog foruma... dobio je garanciju od mobisa... mozda nekog i to zanima... 1 godina, jos uvek...

Svidja mi se ponuda za 6233,verovatno ce to da padne ovih dana:D

au, pa ovo je sto se tiče ponude telefona domaći zadatak za mt:s... pitam se da li imaju adekvatan odgovor, pošto im ona fora sa mts expresom baš i ne funkcioniše u realnosti...

konacno da se oseti dolazak telenora, ponuda nije losa vredi razmisliti, meni je racun malo jaci nego ove mesecne pretplate ali sam kod telekoma, i posto sam skoro uzeo telefon mislim da cu sacekati ulazak mobilkoma i tek onda ocekujem rat za korisnike ipak mobilkom nema bazu korisnika pa krece od nule, ali ovako napredni telefoni i to original je dosta dobro narocito za one koji vec i onako placaju racune priblizno ili vise od cene pretplate za pro 400.

Evo, ovde se malo bolje vidi :)

banner_dzinovska_akcija.jpg

Pozdrav,
Milos

Poslednja izmena od urednika:
da bre, samo koji su uslovi - koliki je ugovor ?
Mislim da se bas i ne isplati.
I - jel ima bre nekog ovde iz Telenora, da mi da info "iz prve ruke" da znam samo - dali ima kredita za racunare ako si postpaid - da ti idu rate na racun za mobilni

To je bila usluga koju su nudili ili jos nude Comtrade i valjda Telekom.

Skuplje u odnosu na mtsovu trenutnu ponudu i to po mojoj matematici dosta skuplje.

Cista matematika . Recimo za K800i ako trosis >=1400 din mesecno onda se i isplati .
Medjutim u suprotnom imas ga za 300~320e . Ako se uzima kod Telenora onda je to
200e ( 16000 ) + 24x1400 ( 33600 ) = 49600 ( ~600e ) . Mali broj ljudi koji prave
tolike racune kod nas ce biti zadovoljan, a za nas boraniju i dalje je isplativije uzeti ga
na klasican nacin . Ja licno trosim oko 10e mesecno za telefon pa racun izgleda ovako :
300e u radnji + 10x24 ( 240 )= 540e sto je manje od 600e . Medjutim za razliku od samo
60e za 2 godine razmislicu o Telenorovoj ponudi . U svakom slucaju malo da razdrmaju ovo nase uspavano trziste .

@hejvule jel to trosis 10e bez pozivanja mobilnih telefona sa tvog fiksnog?

ja recimo otkad sam na postpaid-u nisam okretao uopste s fixnog mobilni, osim ako mi je mobilni na punjacu, tako da za tih 1600 din ti dobijas i 400 minuta koje mozes da potrosis, e sad jedino ako ti trosis MNOGO manje minuta pa ti se ne isplati u ostalim slucajevima slazem se sa kibicerom nije ti bas najbolja matematika nije samo razlika u ceni vec i u onom sto mozes sa tim skupljim paketom. A inace dobijas original telefon koji nije skinut sa mreze.

Da se samo nadovežem ... ne radi se o otplati na kredit ili na rate. Radi se o paketima koji su već u ponudi i bez telefona. Opet da napomenem, Telenor nije prodavnica mobilnih telefona, a ponuda telefona je samo posebna povoljnost.

Dakle, ako planiraš da uzmeš telefon sa ugovorom, da taj broj staviš u fioku i da ga ne koristiš, onda ti je skupo, naravno ...

Ako ćeš svakog meseca koristiti i iskoristiti sve besplatne minute i poruke koje ti nudi paket, pa i preći preko, onda ti se i-te-kako isplati. To je cela logika. Pisao sam ranije, ja sam se i bez telefona prebacio na Pro200, jer mi taj paket odgovara zbog saobraćaja koji imam. Sada za mene postoji ponuda od valjda 6 telefona, a kako ne verujem da ću skoro ići ispod 200min mesečno, isto tako ne verujem da ću menjati broj/mrežu, za mene je ovo sasvim OK.

Naravno, 12 meseci umesto 24 bi bilo još bolje, ali hajde da im ostavimo vremena da urade još ponešto. Ljudi, pre dva meseca su počeli da rade ...

@hejvule jel to trosis 10e bez pozivanja mobilnih telefona sa tvog fiksnog?

ja recimo otkad sam na postpaid-u nisam okretao uopste s fixnog mobilni, osim ako mi je mobilni na punjacu, tako da za tih 1600 din ti dobijas i 400 minuta koje mozes da potrosis, e sad jedino ako ti trosis MNOGO manje minuta pa ti se ne isplati u ostalim slucajevima slazem se sa kibicerom nije ti bas najbolja matematika nije samo razlika u ceni vec i u onom sto mozes sa tim skupljim paketom. A inace dobijas original telefon koji nije skinut sa mreze.

Lepo sam napisao da bi mi razlika bila samo 60e i da za tu razliku vredi uzeti ovaj paket .
Problem je sto ja ni u ludilu ne bih iskoristio 400min . Ja ne pricam sve ukupno ni 50min .
U svakom slucaju ima za svakog ponesto . Sracunas se pa vidis da li odgovara ili ne .
Bolje nego nemati nikakv izbor .

uzeo n73 ... telefon je mnooooogo dobar, a tek full pakovanje sa sve krpicom za brisanje, kad se samo setim u kakvim sam kutijama dobijao telefone grrrr

Koji paket i sta si dobio sve?

Jel zna neko (od Telenorovaca) kad ce opet da otvore predstavnistvo u Vr$cu.
Pre su imali, tada sam i uzeo broj, pa ih sad nema nigde u gradu.
Voleo bih i ja da se zezam malo sa tim paketicima :)

i ja sam ozbiljno razmisljao o N73
i onda skapiram da je bolje da uzmem N70 za 50e vise i ne razmisljam i ne natezem se sa njima
mada je ponuda prilicno dobra
i sta im znaci "podrska za memorijsku karticu"?
to znaci da se kartica ne dobija?
sto je jos 20-30 e
i sta je sad tu razlicito od radnji u kojim ce za metar dana da bude isto toliko kad telenor poobara cenu?

Poslednja izmena:
Dobija se apsolutno sve sto ide standardno uz telefon. Ako fabricki ide kartica, onda se dobija. Razlika je sto su ovo telefoni nabavljeni legalnim kanalima, sa pravom garancijom, gde ti u garantnom listu ne pise da "garancija ne vazi za displey, software, antenu i sve ostalo", sto ako se nesto desi ne moras da razmisljas da li ce ti popraviti/zameniti telefon...

Dobija se neotvarano pakovanje kako ga je Nokia u Finskoj/Nemackoj..gde vec zapakovala.

Nazad
Vrh Dno