Šta je novo?

063 - od Mobtela do Telenora

meni dosadilo cekanje pa sam uzeo orginal w810i nedekodiran. a ako bude neki dobar tel za sitne pare kupicu ga pa cu ga lepo prodati :)

Smara cekanje...Meni neshto govori da pre proleca ni pod razno nece biti ni jedan jedini ljudski telefon u ponudi...A shto bi reko nash narod ZIVI BILI PA VIDELI:d

Ali zar nije malo previse ocekivati da cim su se "uselili" istog trenutka daju sve moguce i nemoguce ponude sto se tice telefona, paketa itd.?Ipak je kompanija Mobtel zaista dugo bila aktivna pod Karicevim okriljem i sada sve to treba ponovo pogledati, izmeniti neke stvari, poceti sa novim planovima za 'buducnost' itd.Iskreno, ja cu biti srecan ako bude do proleca, ali ako bude i krajem sledeceg leta, necu biti previse iznerviram tom cinjenicom.Vazno je samo da bude.

Zavisi sta su zatekli... to samo oni znaju.
Uostalom treba malo vremena dok se urade odredjena istrazivanja trzista (ako to vec nije uradjeno pre preuzimanja u sta iskreno verujem).
Ja mislim da ce to mnogo pre... ako ne bude cak i pre nove godine... mislim na nove paketa i to. Mada mozda ne treba ocekivati cudo. Da je rec o novom operateru u potpunosti koji naravno mora da se bori za mrezu korisnika onda bi bio potreban znatno agresivniji pristup, ali posto nije tako... realnije je tamo negde u Q1 mozda cak i kasnije...

Poslednja izmena:
U bilo kom trenutku možeš da svoj "zastareli" telefon nekome prodaš, ili pokloniš šveci, a ti kupiš neki od pomenutih
Nece ni shweztza vise da seta stari fon :d

Salu na stranu, ono sto me je oduvek nerviralo kod Mobtela, a ne znam da li ce se nastaviti kod Telenora je da ako zelis da uzmes neki od telefona iz ponude moras da uzmes i novi broj bez obzira da li imas vec 10 kartica ili nemas nijednu. U Telekomu je to elegantnije reseno, ako imas vec post paid broj koji nije pod ugovornom obavezom, mozes slobodno da sklopis ugovor i uzmes neki fon iz ponude.

Cek, da ne mislis mozda na pre paid koji nije pod ugovornom obavezom?

Ne kontam sta si onda hteo da kazes onim "post paid broj koji nije pod ugovornom obavezom", ti kad imas post paid, vec imas ugovor, zar ne?Ili sam ja pomesao pojmove "ugovor" i "ugovorna obaveza"?

Da, pomešao si ... ugovor je ugovor, sklopljen između tebe i Telenora/Telekoma. Ugovorna obaveza podrazumeva da si ugovor sklopio i da ga nećeš raskinuti u narednih X meseci. U protivnom, slede penali od X dinara.

Ova poslednja akcija (prva Telenorova) je bila za stare pretplatnike, tj. upravo to što je Aca rekao - koga nije pod ugovornom obavezom, može da uzme telefon i da se obaveže da će u narednih 24 meseca biti korisnik.

eh, kad bi ljudi iz Telenora pustali informacije o akcijama, odnosno sta rade, sta su uradili, sta ce raditi. da na neki nacin obavestavaju svoje korisnike i buduce o to me sta se zbiva, makar neke informacije da puste na sajt,... znaci konkretne stvari, zelim da znam zasto mi danas baterija traje kratko ili zasto ce sutra raditi bolje, zasto imam/nemam signal,... sta ce to da urade kako bi kvalitet njihove usluge biti bolji...

Uostalom, oni jesu skoro usli u Mobtel, ali posluju mnogo duze i nisu pocetnici, stoga nema bas opravdanja "pa tek su poceli da rade"... zasto se ne drze nekih standarda, mozda modifikovanih i prilagodjenih nama? Mislim da ova ponuda koja je bila definitivno nije na nivou firme kao sto je Telenor, jer ONI MOGU MNOOOOGOOO BOLJE!

Sto se tice LOGO imena, i kod mene se prvo pojavi Mobtel potom Telenor, radi na dva post paida, na pre paidu 6cifreni i 7cifreni je i dalje Mobtel. eto toliko....

pozdrav

Pod kojim uslovima?

Pa, biras. Moze uz postojeci post paid broj(bez ugovorne obaveze) ili uz novi broj. Vezu se uz Pro 60,90,200 ili 400 tarifni paket, 24 meseca ugovorne obaveze.

Aj da ne otvaram novu temu, pitaću ovde.
Da li mogu da postojeći pre paid broj prebaci ma pos paid i da uzmem recimo Pro 60 paket?

Trebalo bi da može ... tretiraju te kao novog postpaid korisnika ... samo što već znaš koji ćeš broj ... :)

Mislim da ćeš dobiti novu karticu pri sklapanju ugovora i to je to ...

Samo da se pohvalim da mi od danas pise TELENOR.

@_/Neo\_
Moze, od 2004. godine mozes da predjes sa pri na post sa bilo kojim brojem.

Ja kad sam pre 2 godine potpisivao ugovor za postpaid, mogao se zadrzati pre-paid broj, mada sam ja uzeo novi broj. Ne vidim zasto sada ne bi moglo. Samo onda nema povratka na pre-paid.

Pa to i planiram da pređem na post paid, i to zbog dosta jeftinijih usluga, minut nije 10 već 7 dinara sa svojom mrežom, poruka skoro duplo jeftinija (a i u paketu imam nešto poruka)...

@ rastafarian
A koja je cena telefona preko telenora, pošto vidim da je ovako 105e? A i koliko vidim i nije neki telefon.

Poslednja izmena:
Pa zavisi od paketa koji izaberes.

Za pro 60 je 3300 din.Za ostale je manje u zavisnosti od paketa.

Aj da ne otvaram novu temu, pitaću ovde.
Da li mogu da postojeći pre paid broj prebaci ma pos paid i da uzmem recimo Pro 60 paket?

To sam ja ucinio,ali pre 4 god(sa pre paida na post)tada je moglo...mada najbolje je da okrenes provajdera i saznas info. iz prve ruke.

Pa to i planiram da pređem na post paid, i to zbog dosta jeftinijih usluga, minut nije 10 već 7 dinara sa svojom mrežom, poruka skoro duplo jeftinija (a i u paketu imam nešto poruka)...

ali onda imas mesecnu pretplatu:)

Pa da ... ali ta mesečna pretplata "pokrivena je" besplatnim minutima i porukama koje dobijaš uz paket.

Uzmi, stavi na papir koliko bi te koštalo 80 minuta razgovora sa 063, 20 minuta sa ostalima (prosečno trajanje razgovora pola minuta, znači 200 započetih razgovora) i još 60 poruka na prepaidu.

Sve to te na postpaidu košta 540 din + PDV.

Kod većih paketa odnos je još grđi ... naravno, preduslov je da svakog meseca imaš 600 din da uplatiš na račun. A to je 6 pakli pljuga, tako daaa ... batali pljuge, pređi na postpaid i za godinu dana ćeš zdravije živeti, i manje para potrošiti (i na telefon i na pljuge!) :D

pa cigarete nekonzumiram, tako da ja to gledam sa neke druge strane (600 dinara je 8 Pepsi-a :)), tako da ću uvek skrpiti tih 600 dinara, iako ovako trošim bar tih 600 dinara mesečno ali imam mnogo manje ostvarenih minuta razgovora.

vratili mobi junior

odlican paket, samo sto mi traje do 1.januara .2007:lupko: :vomit: :(

Nazad
Vrh Dno