Šta je novo?

063 - od Mobtela do Telenora

meni posle reseta prebacio na telenor

Nije se promenilo, prepaid 063. Mozda sada dok to jos ne odrade sve ce biti fraj :) Mobtel vise ne postoji :)

Poslednja izmena:
Citiracu patka Dacu u ovome: "Hmphm... vidi majku mu, dezintegrisao se....".Yey, sad i ja imam Telenor :D

dva pre-paid-a na 063...
86xxxxx Telenor
88xxxxx YU Mobtel

znaci, radi se punom parom..
mali off: jel ima cell info na SE P900?

poz

Pa svaki fon ima cell info, samo treba da ga nadjes u opcijama.
post paid Telenor
pre paid 7xxxxxx Telenor, ali kad stisnem NO opet se pojavi Mobtel
pre paid na 1xxxxxx Mobtel i dalje.

ljudi, ja ne znam da li ste vi primetili, ali meni fon u poslednje vreme, tacnije poslednje 2 nedelje stvarno manje trosi bateriju, u proseku traje duze 1-2 dana. Mozda ovi stvarno i rade nesto...

meni na shestocifrenom post paid pishe Telenor...A bat mi se troshi kao sumanuta,znaci na 2600 traje jedva dva dana:(

Meni je dva dana trosio bateriju kao lud sad se vratilo na staro, Mora da rade nesto sa predajnicima?

Meni je ovih dana baterija na Samsungu E770 trajala skoro 4 dana, uz normalno korišćenje, dok mi je pre par nedelje, uz isto koriščenje, trajala 2 max 3 dana. Čudno ali istinito :)

Pa ako nista drugo, to je dokaz da se nesto radi.Mislim (nadam se) da je ovo tek pocetak, a da ce uskoro poceti sa ozbiljnijim i vecim novim implementacijama u mrezi.Uostalom, najavili su 3G u Srbiji, a sad, videcemo...

Poslednja izmena:
Ma samo da daju neki extra fon uz neki normalan paket,a ne 100 evra mesecno pa posle shest meseci isplatim 4 takva telefona...Bilo bi dobro da ubace neki n 80 ili sl...

Ma samo da daju neki extra fon uz neki normalan paket,a ne 100 evra mesecno pa posle shest meseci isplatim 4 takva telefona...Bilo bi dobro da ubace neki n 80 ili sl...

telefoni tipa n80 ce dosta kostati ako ih ubace... pogledaj po okolnim zemljama koliko se placa za te telefone plus jos ugovorna obaveza od godinu dve

Meni je ovih dana baterija na Samsungu E770 trajala skoro 4 dana, uz normalno korišćenje, dok mi je pre par nedelje, uz isto koriščenje, trajala 2 max 3 dana. Čudno ali istinito :)

Ma nije nista cudno, ja kada nisam imao karticu i drzao 6681 upaljen, tj kad je bio u offline modu (a cackao sam ga posto sam ga tek kupio) baterija mi je trajala 5 dana. Kada sam se prikljucio na mrezu baterija je trajala ne vise od dva dana.

Ma nije nista cudno, ja kada nisam imao karticu i drzao 6681 upaljen, tj kad je bio u offline modu (a cackao sam ga posto sam ga tek kupio) baterija mi je trajala 5 dana. Kada sam se prikljucio na mrezu baterija je trajala ne vise od dva dana.

pa naravno da ce manje da ti trosi telefon kad nije u mrezi!!!

Naravno. Poenta je bila da mozda rade nesto sa predajnicima, pa telefon mora da predje na neki udaljeniju bazu pa vise trosi baterije, te je to mozda razlog varijacijama u trajanju baterije.

i fali im pristojna ponuda telefona...

Obećali su i to ... mada, kao što reče neko ... i ako bude N80, ne verujem da će biti za dinar ... a sigurno će biti za "najjače" pakete ...

Ako je K510i bio za Pro200 i 400, sumnjam da će N80 davati za Pro60 ... :D Ali OK je i to, neka ga ponude, pa će se lako videti koliko će biti zainteresovanih.

Prekjuce, kod mene u kraju se pojavio Telnorov Golf i tipovi koji su se muvali sa antenom okolo i merili nekih 2 sata. Očigledno se radi nešto na mreži.

Obećali su i to ... mada, kao što reče neko ... i ako bude N80, ne verujem da će biti za dinar ... a sigurno će biti za "najjače" pakete ...

Ako je K510i bio za Pro200 i 400, sumnjam da će N80 davati za Pro60 ... :D Ali OK je i to, neka ga ponude, pa će se lako videti koliko će biti zainteresovanih.

bilo bi super kada bi ponudili neke dobro telefone, ali da ne budu vezani samo za jedan/dva paketa... nego da svi paketi mogu da ih kupe, samo da cifra bude razlicita (zavisno od paketa)

glupo mi je da predjem na mobi 400, samo da bi kupio tel.....odgovara mi moj paket

Da daju npr. N80 za 100 eura i mobi400 na dve godine, ja bih uzeo...

Mojoj devojci pise TELENOR, a ja jos uvek na MOBTEL-u! :bottle:

Mislim da ce biti dosta izjednaceniji sada 064 i 063 i po predajnicima i po uslugama.

Videcete!

Burazu josh pishe Mobtel na shestocifrenom pre paid,a kupio ga je medju prvima...
A shto se tice telefona,nek daju neke normalne ponude sa normalnim paketima,a ne k510i koji nov koshta oko 110 evra za 2000 din i paket sa kojim ga isplatish za 3-4 meseca...

Da daju npr. N80 za 100 eura i mobi400 na dve godine, ja bih uzeo...

nema sanse da bude po toj ceni, recimo kod pannona u madjarskoj koji isto drzi telenor za N80 moras dati 450e + ugovorna obaveza

nema sanse da bude po toj ceni, recimo kod pannona u madjarskoj koji isto drzi telenor za N80 moras dati 450e + ugovorna obaveza

Sa takvom cenom kod nas bi ga kupiovali samo direktori firmi, na racun te iste firme, shatro sluzbeni telefon :d

da imam 450 jura + ja bi se ozenio... :)

bilo bi dobro da uz mobi 30 daju N89 za recimo 150 evra :)

Sa takvom cenom kod nas bi ga kupiovali samo direktori firmi, na racun te iste firme, shatro sluzbeni telefon :d

znam :( Ali u vecini zemalja je zabranjena prodaja dekodiranih telefona. a to ako uvedu i kod nas onda ce verovatno ljudi vise uzimati orginal i ove kod operatera.

Malo sam se posvetio toj problematici ... pa dajem sebi pravo da razglabam na tu temu.

Osvrnuo bih se na ono što reče Shiki Mozak, "otplatiš telefon za 3-4 meseca". Pritom, priča je vrlo univerzalna.

Telenor/Telekom nije prodavnica mobilnih telefona! Telenor/Telekom je provajder usluga mobilne telefonije. Jesmo to razdvojili?

Uzećemo primer N80, jer smo se za njega nekako u'vatili. Trenutna situacija (izvor - mobilnisvet.com, nedelja, 15.10.2006.) je sledeća:

Najjeftiniji: 409 EUR
Najskuplji: 710 EUR

E, sad ... ako ti Telenor/Telekom ponudi za 200 EUR N80 koji SIGURNO nema TIM, 3, Vodafone ili X oznake, koji dobiješ u kutiji sa onom "sealed" nalepnicom i ti je pocepaš na prodajnom mestu, uz koji ide garancija AlphaCopy-ja ili MOBIS-a, moraš priznati da je to dobra ponuda.

Naravno, postoji i povratna "kvaka", a to je da se obavezuješ da ćeš na primer u narednih dve godine biti pretplatnik po Pro400/Bel400 paketu. To znači da ćeš u naredne dve godine plaćati 1400/1500din (jel' može ovo neko da proveri, da l' je moguće da Telenor ima jeftiniji paket od Telekoma?) mesečno. Sve to vreme imaš 320/80 minuta i 400 poruka svaki mesec, a to će, verujem, pokriti najveći broj ne-biznis korisnika u Srbiji.

Bottom line - za 200 EUR odmah + 1400/1500din mesečno (dodaj i PDV), ti si rešio sve, ili najveći deo svojih "problema" sa komunikacijom u naredne dve godine.

E, da ... pojavila se i N73, i N93, pojaviće se i N95 i ko zna šta će još sve da izbace u naredne dve godine. U bilo kom trenutku možeš da svoj "zastareli" telefon nekome prodaš, ili pokloniš šveci, a ti kupiš neki od pomenutih (recimo N95), da i dalje nemaš sekiraciju, i da sa osmehom pričaš kako si završio originalni telefon za 2 glave.

Sve je ovo fantaziranje (u smislu cena i uslova korišćenja), a videćemo šta će i kako će biti. Skoro sam se prebacio na Pro200 i nadam se novoj akciji u kojoj ću da uzmem neki telefon za 1000din (kao što je bilo za k510i), da ulepšam nekome dan a ja da nastavim da koristim moj E61. Ili se možda strpim do (hipotetičke) N80, pa ćemo da vidimo.

Naravno, što se više strpiš, bolje će ponude izlaziti ... samo je pitanje šta tebi treba i kada ti treba.

Nazad
Vrh Dno