Šta je novo?

063 - od Mobtela do Telenora

Ali zato sajt ne radi ...trenutno :)
chujem da su nestali neki paketi....

Sajt (telenor.co.yu) trenutno ne radi. Dok je radio na spisku su bili samo paketi 30-400, bez Juniora i ostalih spec paketa. Ne znam da li prezentacija nije jos uvek gotova, ali u svkaom slucaju, sumnjam da ce trenutne korisnike da prebacuju na druge pakete, posebno sto junior pre ili kasnije svima istice, a one ostali je ionako koristio mali broj ljudi ;)

Stoske, forum postoji poodavno. Ja sam se registrovao pre vise od godinu dana. A forum sigurno postoji preko 2 godine...

Ha,odmah pocele promene!Jos koliko jutros kad sam zvao devojku bilo je:"Korisnik Mobtelove GSM mreze nije trenutno dostupan..."a malopre je bilo:"Korisnik Telenorove..."! :)
Pozdrav ,)

Ha,odmah pocele promene!Jos koliko jutros kad sam zvao devojku bilo je:"Korisnik Mobtelove GSM mreze nije trenutno dostupan..."a malopre je bilo:"Korisnik Telenorove..."! :)
Pozdrav ,)

da sam na tvom mestu vise bi se zabrinuo sto je korisnik nedostupan :eyebrows:
videcemo sta ce nam ponuditi od "novih" paketa mada cisto sumnjam da ce biti bolje po korisnike..

Dok ne dodje treci operater, kao sto je trebalo do sad, tesko da ce biti nekih pomaka u pozitivnom smeru ;)

tesko sada da ce doci u neko skorije vreme..... pa uzeli su im 1.5 milku...moraju da povrate taj kes....

www.telenor.co.yu je opet on line...

mi se ponadali boljim paketima, a ne cini mi se da ce nesto znacajno sniziti cene

Poslednja izmena:
Sta je sa nama sto smo na mobiju?

Izvinjavam se, junior ne mobi?

Poslednja izmena:
da sam na tvom mestu vise bi se zabrinuo sto je korisnik nedostupan :eyebrows:
videcemo sta ce nam ponuditi od "novih" paketa mada cisto sumnjam da ce biti bolje po korisnike..

Nemam zasto,jutros sam je zvao u 7,da vidim jel ustala za posao,i naravno nije,ali posto je ona sefica nije jos frka da zakasni malo! :D A veceras sam je upecao bas kad je dosla kuci (minut posle toga me je pozvala sa fiksnog) a u prizemlju nema signal za njenu 063 (a nece da predje na 064) pa nemam sta da brinem,izdresirao sam ja to za ovih skoro 6 godina! ;)
Pozdrav ,)

Sta je sa nama sto smo na mobiju?

I mene ovo interesuje, jel' ima neko neku informaciju?
Koliko vidim na sajtu, imaju samo one pro pakete od 30 pa nadalje, a ne deluje mi da sajt nije zavrsen i da ce ubacivati jos po nesto.
Dakle, nigde se ne spominju MobiFun, Junior i ostali... Na forumu isto nista o tome...
:bottle:

Poslednja izmena:
A na ekranima vam stoji još uvek "MOBTEL"?! Piše na sajtu da će to ostati do daljnjeg, bezveze...

Zar ne zavisi to od kartice?

Ne...logo operatera dobijash putem bazne stanice...bazna stanica salje taj logo,kao uostalom i cell info

A na koju foru onda sa starim 064 karticama pise yug 03 a sa novim mt:s?

Ser Goxy, dozvolite da se umešam ... BTS i MSC i HLR i svi ostali šalju samo CC i NC (Country Code i Network Code), tj. 220 01 ... i ništa drugo.

To što je u ROM-u telefona upisano da je 220 01 = YUG MOBTEL, ili MOBTEL, ili YU MOBTEL, ili YU 01 ili kako već, zavisi samo od proizvođača.

E, sad ... rešenje br. 1:
Da se na svim novim SIM karticama u registru upiše novo ime mreže. To će doneti da telefon u standby modu na sekund prikaže ono što ima u svom ROM-u, a zatim ono što mu kaže kartica. Tako na 064 ima i kartica na kojima piše Telekom Srbija, a na novim mt:s, a na starijim se i ne sećam šta je pisalo. Znači, to je rešenje za prikaz na standby-u, na ekranu, ali i dalje ostaje isto na network search.

Dalje, opcija 2:
NITZ (http://www.google.com/search?q=Network+Identity+and+Time+Zone)
Nisam siguran koliko su stariji telefoni kompatibilni sa svim ovim ... a verovatno je preveliki rizik da se NEKIMA podesi ime mreže kako treba, a da se većini onih sa N3310 i sličnim aparatima napravi problem.

Opcija 3.
Dojaviti svim proizvođačima (mislim da Telenor ima neka strateška partnerstva sa NOKIA) da su se "Doselile nove komšije" i da i oni treba to da promene. Pa za koju godinu nećemo voditi ovaj razgovor.

U svakom slučaju, sve osim opcije 3 i dalje ostavlja problem strancu koji dođe u Srbiju a u njegovoj mreži mu kažu da koristi usluge Telenora ... na listi provajdera u svom telefonu ga neće naći sve dok se to ne promeni na samim telefonima.

Definitivno je do kartice.Meni pise YU MTS,na staroj je pisalo YUG 03 a drugu na novoj pise m:ts.Vidjao sam i kartice na kojima pise Mobilna telefonija Srbije .Sve to na istoj baznoj stanici ,tako da sumnjam da ima ikakve veze.

Zoni, promenio bih ja vrlo rado mnogo sta, ali na zalost ne mogu ;)

Otidji na telenor forum i iznesi taj predlog.

Hm...vidim da nisam bash bio jasan...Telenorov kod vec postoji u svim telefonima,tako da problem nije do toga.Postoji tu i problem sa vremenom,jer putujuci po Srbiji sam ukapirao da jako mali broj ljudi uopste pravi razliku izmedju Mobtela i Telekoma.E sad,takvom coveku promeniti logo operatera,pogotovo ako zivi u pogranicnim podrucjima,znacilo bi veliku konfuziju,i pomisao da je usao u roaming.Treba malo da se markentiski obradi cela ova zavrzlama,da ljudima udje u usi naziv Telenor,pa onda krenuti na ostalo_Ovo gore je moje misljenje,ne znaci naravno da je i strategija kompanije :)
Pozz

Hm...vidim da nisam bash bio jasan...Telenorov kod vec postoji u svim telefonima,tako da problem nije do toga.Postoji tu i problem sa vremenom,jer putujuci po Srbiji sam ukapirao da jako mali broj ljudi uopste pravi razliku izmedju Mobtela i Telekoma.E sad,takvom coveku promeniti logo operatera,pogotovo ako zivi u pogranicnim podrucjima,znacilo bi veliku konfuziju,i pomisao da je usao u roaming.Treba malo da se markentiski obradi cela ova zavrzlama,da ljudima udje u usi naziv Telenor,pa onda krenuti na ostalo_Ovo gore je moje misljenje,ne znaci naravno da je i strategija kompanije :)
Pozz

Totalno si u pravu kad kazes da ljudi ne pravi razliku izmedju 063 i 064. Ne znam zasto ali tako je, tako da mogu da zamislim kakva im je sad zbrka sa Telenor-om.
Mada, koliko sam razumeo promenice se u narednih 20tak dana.(mislim na logo na ekranima telefona)

E, a kad će ono YU MOBTEL biti preimenovano na Telenor, na telefonima?
p.s. pokušao sam sa sajta da pošaljem MMS settings i nije mi stiglo...

Ovo bi trebalo da bude odgovor na pitanje, sta ce biti sa (Mobi) Fun, Junior paketima:

Kako će se promena odraziti na korisnike (ugovorne obaveze, potpisivanje novih ugovora, i promene uslova korišćenja)?

Telenor će nastaviti da pruža korisnicima isti tip usluga kao i ranije – bilo korišćenjem telefona u Srbiji ili inostranstvu (npr. roming će takodje da funkcioniše kao i ranije). Nema potrebe za potpisivanjem novog ugovora pošto će svi uslovi ostati kao što su važili do 31. avgusta. Takodje sve prethodne tarife ostaju nepromenjene.

http://www.telenor.co.yu/?section=about&page=417

Vrh Dno