Šta je novo?

063 - od Mobtela do Telenora

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
Ne mogu da verujem da naplacuju proveru postpaid racuna (*133#)!

Ni korisnicki servis mi nije bilo jasno da naplacuju ali ovo je vec nebuloza!

Pa prelazi onda na 064, kod njih je sve to dzabe:cigar:

Ja koristim gprs za proveru racuna na mobtelovoj wap stranici, i posto vec imam stavljenju stranicu za proveru stanja u favorites, skine mi svega nekoliko kb, sto ce reci nekoliko para za proveru stanja...

http://www.mobtel.co.yu/cms/view.php?id=3419

Ko čita ... njemu piše ...

Inače, kako reče Nemanja, mnooogo bolja opcija ti je da, kud već sigurno imaš i koristiš GPRS, postaviš u bookmarks lepo adresu za proveru računa (WAP Mobtel / Mobtel / Moj Mobtel / Provera PostPaid racuna) i milina ... Nikada nisam preračunavao koliko se to naplaćuje, ali u pitanju je 10ak redova teksta, ne može biti više od kilobajt-dva, što je sigurno povoljnije od ovoga što si ti do sada koristio.

Au koja bruka, i GSM kod sa povratnom porukom naplaćuju. Da ste svi pametni pa da pređete lepo na BEL, birate broj, niži račun i bez bezobrazluka.

Mobtel ima ružnu praksu da veže čoveka za broj i onda ga firca u zdrav mozak. Što je verniji korisnik i što je duže na mreži, a sve u proporciji sa visinom računa, trpanje postaje baš onako, neopsivo. Ne razumem što tolerišete kad imate izbor.

ili da preko portala proveravas stanje racuna for free....

Au koja bruka, i GSM kod sa povratnom porukom naplaćuju. Da ste svi pametni pa da pređete lepo na BEL, birate broj, niži račun i bez bezobrazluka.

Mobtel ima ružnu praksu da veže čoveka za broj i onda ga firca u zdrav mozak. Što je verniji korisnik i što je duže na mreži, a sve u proporciji sa visinom računa, trpanje postaje baš onako, neopsivo. Ne razumem što tolerišete kad imate izbor.

tu si 100% u pravu...ja sam na post paidu 5 godina i kada sam hteo da uzmem fon preko mobtela, oni mi nisu dali, shatro samo ako kupim novi broj???

pa sta ce mi novi kada vec imam postojeci......
:mad:
zalio sam se na sajtu (neka anketa) i ladno su me zvali da me pitaju zasto sam nezadovoljan....svasta sam im rekao :)

p.s mozda ce se sa Telenorom nesto promeniti,)

Poslednja izmena:
ne verujem da ce tako da bude.... oni posluju u 12 zemalja evrope, i bez profi pristupa ne bi opstali...

mene samo brine da ne ostane sve po starom, sto me tice cena, usluga i sl...

Poslednja izmena:
moraju ljudi nekako da povrate tih 1 500 000 000 eura:) sigurno nisu doshli kao crveni krst:)

Nasao sam sinoc na sajtu proveru preko portala.

Malo me cudi, posto sam tri meseca bio u CG i ProMonte je valjda Telenor-ov, a provera racuna, call centar i sve ostale usluge su besplatne.
Dali su mi da uzmem i novi telefon na akciji sa starim brojem.

Uzeo sam 63 radi ovog junior paketa, videcu kako ce se kretati racun pa ako bude nesto bas ******ski, onda cu na 64 da sacekam dok Telenor ovde ne zavede red.

Telenor zvanicno ulazi u "nasu mrezu" 31.avgusta, a topic o promenama koje ce nam doneti, vec postoji.

Promonte je u CG znacajno skuplji od Moneta koliko sam video...

Provera preko GPRS je manje od 1kb UL i manje od 1kb DL, dakle ukupno te kosta 2kb x 0.04 x 1.18 dinara

Poslednja izmena:
PJ je napisao(la):
Telenor zvanicno ulazi u "nasu mrezu" 31.avgusta, a topic o promenama koje ce nam doneti, vec postoji.

Promonte je u CG znacajno skuplji od Moneta koliko sam video...

Provera preko GPRS je manje od 1kb UL i manje od 1kb DL, dakle ukupno te kosta 2kb x 0.04 x 1.18 dinara

ili tacnije 2kb x 0.04 = 0.08 din

Mobtel: Tarifiranje se vrši isključivo prema količini prenetih podataka, bez obzira na vreme koje korisnik provede na Internetu putem GPRS-a. 1KB (kilobajt) podataka koje korisnik prenese iznosi 0,04 dinara za post-paid korisnike i 0,05 dinara za pre-paid korisnike. Za 1MB (megabajt) može se pregledati oko dvesta wap stranica i poslati ili primiti oko 300 tekstualnih e-mail poruka.

Poslednja izmena:
@PJ i ostali: Nije poenta da коšta manje... Ne sme uopšte da košta!

Upravo provjereno: upload 797b, download 908b. Nije ni 2k...

stoske je napisao(la):
ili tacnije 2kb x 0.04 = 0.08 din

Jes' ti to oslobodjen PDV-a? ;)
Dakle, puta 1.18!!!

Ronnie Coleman je napisao(la):
@PJ i ostali: Nije poenta da коšta manje... Ne sme uopšte da košta!

MTS ima izuzetno efikasno resenje. Mesecno imas 30 poruka besplatno za te potrebe! Prakticno, svakog dana mozes da proveris stanje racuna i to bi trebalo da bude dovoljno.
Predpostavljam da ce i "nasa mreza" to da uvede uskoro...ili bar slicno...

....off course....

nisam video da je x 1. 18 ...ja sve mislim = ... :)

Ja sam na junioru i ok je, kao. Samo mi je ****** ukro fon pa mi nabio racun pre nego sto sam blokiro. A kako se na gprs-u obracunava, samo dolazni ili dolazni + odlazni saobracaj x cena?

Postoji mobtel forum:www.mobtel.co.yu/forum pa izvolite tamo raspravljajte o cenama i uslugama i 063 i 064 operatera (064 nema forum, ali su na mobtel forumu tolerantni prema otvaranju tema koje se ticu i tog operatera)

'Aj ovako usput, jel se naplacuje pozivanje 9830, pa stisnes 1 pa 1 za proveru racuna u tekucem mesecu?

Pauzirajte vi lepo pozive do sutra i pricekajte Telenor:D :p

Vanjad, koliko ja znam, naplacuje se zbir odlaznog i dolaznog saobracaja.
valek, taj poziv se naplacuje 5din+PDV (source: forum koji je Jaksa pomenuo)

probajte na vasim mobilnim wap.mobtel.co.yu ,)

Vrh Dno