Šta je novo?

0 bad pixel garancija na TFT - gde?

GSM

Čuven
Učlanjen(a)
12.09.2004
Poena
645
Dakle, bio sam bas danas do Tehnomarket -a Evropa na Dusanovcu da pogledam neke TFT monitore a pogotovo me interesovao Philips i to model na koga bi trebalo da ide 0 bad pixel garancija. Naravno pitao sam prodavacicu a ona zena nije imala pojma o cemu pricam pa mi je donela da pogledam garanciju koja ide uz monitor - garantni plavi list sa zlatnim zigom ili sta je vec, pise Philips SCG a ovlasceni servis je Tehnikom - to je dakle najobicniji garantni list opsteg karkatera o kome naravno nema nista o 0 bad pixel tolerancij osim o standardnoj garanciji na 3g... Onda je pitanje ciju garanciju imaju ti Philips monitori na koje ide 0 bad pixel tolerancija i da li u toj garanciji izricito pise da je stvara tak`a i tak`a - a ne da to prodavac sam izmislja pa kad dodje do reklamacije bude drz-ne daj?
Procitao sam sve relevantne teme ovde na Benchu i videh da se dosta hvale neki Samsung modeli, ali bih Samsung voleo da izbegnem posto koliko sam upoznat oni nemaju ovakvu garanciju na svoje tft-ove. Sutra cu da svratim do Imtela da pogledam sta imaju trenutno (vidim da ima neki Hyundai sa 0 bad pixel garancijom ali bez DVI i jedan ViewSonic). Ima li neko ideju jos gde bi mozda mogao da pogledam i koji jos prozivodjaci (i za koje modele) daju ovakvu garanciju. Budzet je 300 do eventualno max 350 eur

Evo bio danas i do Imtela i oni trenutno od monitora sa 0 bp garancijom imaju samo 1 kom 19incni Hyundai N91S (tn panel, nema dvi) za oko 27.000din.
samsung koji mi se bas svideo je 970P, izlgleda super iz svih uglova ali je cena previsoka za moj trenutni budzet tj kosta oko 39.000 a i nema garanciju na 0bp (sto mi nikako nije jasno zasto samsung bar na svoje monitore vise klase ne daje takvu garanciju, kada videh u SK da se cak reklamiraju neki Quart sa 0bp.., ili je to mozda samo takva situacija u nasoj nazovi zemlji...)
Ajte ljudi dajte neki konstruktivan predlog sta jos da pogledam i gde

I ja sam u SK-u video te Qvark, ili shta vec, monitore za neke smesne novce. Jel neko imao kontakt sa njima pa da podeli neki utisak sa nama.

Obrati samo pažnju na to da ViewSonic (a verovatno i drugi) pod "0 bad pixel" podrazumeva samo cele piksele, tj. bele/crne tačke. Subpikseli se ne računaju. Dakle, ako nasred ekrana imaš jednu crvenu tačkicu, to je i dalje "0 bad pixel". ;)

E do *rca bas, eto novih problema....E vidim ja da ce moj verni 797df :D jos duuugo da bude clan porodice ;) Ali zaista, nikako ne bih voleo da dam 300-350 eur za monitor pa posle da se nerviram ako mi se pojavi neka glupa mrlja nasred srede...Sad vise ni sam ne znam sta mi je ciniti... A bas sam se zagrejao da sebe castm jednim pristojinim tft-om...ijaooooooooooooo :S:

GSM je napisao(la):
E do *rca bas, eto novih problema....E vidim ja da ce moj verni 797df :D jos duuugo da bude clan porodice ;) Ali zaista, nikako ne bih voleo da dam 300-350 eur za monitor pa posle da se nerviram ako mi se pojavi neka glupa mrlja nasred srede...Sad vise ni sam ne znam sta mi je ciniti... A bas sam se zagrejao da sebe castm jednim pristojinim tft-om...ijaooooooooooooo :S:
He who dares wins Rodney my son :D

Ја сам се такође бринуо кад сам купов'о свој, ал' сам стис'о зубе :d послуш'о Del Boy-а и није ми жао ;)
Sam Fisher je napisao(la):
I ja sam u SK-u video te Qvark, ili shta vec, monitore za neke smesne novce. Jel neko imao kontakt sa njima pa da podeli neki utisak sa nama.
Негде сам прочитао да су на тим мониторима електроника и већина делова Philips-ови које неко други после склапа :trust:

Poslednja izmena:
GSM je napisao(la):
Што не погледаш монитор пре куповине? Ја сам већ два 930bf купио уз тестирање. Ни ја никада не бих дао 350 евра тек тако. Пре бих ЛОТО уплатио.

Evo kakvu sam ja garanciju dobio na Philips monitor (170B5).

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    104.3 KB · Pregleda: 180
  • 2.JPG
    2.JPG
    63.9 KB · Pregleda: 166
  • 3.JPG
    3.JPG
    75 KB · Pregleda: 163
  • 4.JPG
    4.JPG
    75.7 KB · Pregleda: 142
Quart monitore mozes probati kao sto je i normalno, takodje dolaze sa 0 bp garancijom :)
I ja sam mislio da su ***** dok ih nisam probao/uzeo. Konkretno modelom p17 sam osto bez teksta.
Pljuvanjem onog sto nisi probao neces biti baja :)

jos uvek se palite na bp...
znaci od svih tftova koji su mi pali saka zadnje tri godine na jednom je bio jedan primetan bp... dakle u pitanju je preko 30 ekrana, nize klase uglavnom...
cak i taj bp ne bih video da se nisam bas potrudio...

danijel00 je napisao(la):
cak i taj bp ne bih video da se nisam bas potrudio...
Ja ih imam 2 na ovom mom Philips-u, ali nisu nastali sami od sebe... ;)
Sada čekam 3-ći :)d) da menjam monitor, moram "majstora" koji je napravio ova 2 da dovedem da napravi i 3-ći... :D
Šta htedoh reći:
Ova 2 niko ne primećuje sve dok ne pokažem gde su i uz primicanje...
(" aaaa, sad ih vidim..." :))

Poslednja izmena:
Ajd objasni tehniku nastanka... zivo me zanima...
ako se vidi ostecenje, nece ti niko ziv zameniti monitor

Evo bilo mi bas usput danas pa sam svratio do Samsungovog salona u Beogradskoj ulici posto imaju sada neki popust i sl pa da pogledam sta ima...Oni monitori koji mi se svidjaju na oko su 770p, 940bf i 960bf...ali kada sam pitao za garanciju rece mi prodavacica da je 3 godine a kada su mrtvi pixeli u pitanju vise od 3 i to kada su grupisani???Znaci potpuna glupost. Nego gde ja da odem da pogledam vise vrsta monitora istovremeno pa da ih lepo uporedim na licu mesta i u kojim to ozbiljnijim radnjama zaista daju garanciju na 0bp posto niko do sada nije nista konkretno odgovorio - moze naravno i na pm da ne bude reklama ili sl (mislim da mi je neko rekao da ima Philipsa u Merkuru al` nisam imao vrmemena da odem tamo ovih dana, a sto se Philipsa tice u Tehnomarketu Evropa u njihovoj drugoj radnji na Novom Beogradu mi rekose da je takodje preko 3bp)

Poslednja izmena:
i TO nije tacno... neko je kacio vec jednu garanciju za philipse...
znaci za x i b serije vazi zero BRIGHT a ne BAD pixel garancija, sto nije bas sasvim isto...

Ajd objasni tehniku nastanka... zivo me zanima...
ako se vidi ostecenje, nece ti niko ziv zameniti monitor
2 mališana. Prstima pritiskaju panel da bi se boje razlivale, što se BTW njima jako sviđa, za 2-3h koliko nisam bio kući napravili su 2 bp-a.
I, da, osim otisaka prstiju koji se lako obrišu, ništa se ne vidi...

GSM je napisao(la):
...ali kada sam pitao za garanciju rece mi prodavacica da je 3 godine a kada su mrtvi pixeli u pitanju vise od 3 i to kada su grupisani???
Auuu, kakva smo zemlja, ovo je "isti fazon" kao Kingston iz Pakoma...

i TO nije tacno... neko je kacio vec jednu garanciju za philipse...
znaci za x i b serije vazi zero BRIGHT a ne BAD pixel garancija, sto nije bas sasvim isto...
Tačno tako, pixel mora da bude skroz mrtav, znači - CRN!

Poslednja izmena od urednika:
vidis cudna stvar jer ja imam u rukama specifikaciju koja kaze za x seriju da se ne tolerisu "single defective bright or dark dot"
Plus sto mi je uvoznik rekao da se prihvata reklamacija bez obzira dal je mrtav (crn) ili stalno osvetljen (bright)

Kod tih garancija treba obratiti paznju na jos jednu stvar jer sam od nekoliko podavaca cuo tumacenje da se pod mrtvim pixel-om podrazumeva samo slucaj kada su mrtva njegova sva 3 subpixel-a :trust:
Takvim rezonom bi mogli da imate xxx mrtvih subpixel-a, ali ni jedan kompletan :D

btw treba razlikovati mrtve/dead i zaglavljene/stuck pixel-e, tj. "tamne" i "svetle" ;)

kiza je lepo dao garanciju... zasto uopste filozofirati dalje?

Pa recimo to nema veze sa garantnim listom koji sam ja video u Tehnomarket Evropi a vidis da igor2 prica o potpuno drugacijim uslovima garancije... E sad, pretpostavljam da ima vise uvoznika pa svaki daje drugacije uslove ili...Ne vidim drugo objasnjenje

Koliko sam ja znam Philips za x i jos neke serije daje Perfect Panel garanciju koja podrazumeva sledece:
"Bright dots and dark dots are defects in an LCD panel. While some manufacturers still consider bright and dark defects in an LCD panel an inevitable part of the manufacturing process, Philips doesn't. Philips monitors, compliant with ISO 13406-2 class I standard, are produced with zero tolerance for LCD panel defects and backed by Philips Perfect Panel™ globally valid warranty providing repair or replacement of any LCD monitors that display even a single defective bright or dark dot. "

Ako kazu da je tolerancija za defekte na panelu nula onda je sasvim svejedno da li je to mrtav ili svetao pixel barem po meni.
Kod nekih panela se desi da necistoca zapadne izmedju slojeva monitora, izgleda kao da je pixel mrtav, ali se pod lupom vidi da nije i kod nekih proizvodjaca to nije nedefinisano garancijom tako da i na to treba obratiti paznju.

Poslednja izmena:
gde si navatao tu garanciju ?

Skontao sam, tj nashao. PerfectDisplay :) E sada josh ko je uvoznik u Srbiju i jel poshtuje tu garanciju ili ima neke svoje tripove?

A u ovoj nasoj nazovi drzavi jedino Samsung monitore mozes naci u svakoj rupi...Sve ostalo mora uglavnom lupom da se trazi...
Zna li neko gde u BG-u trenutno moze da se nadje Philips 190X6FB sa 0BP garancijom? A voleo bih naravno i da vidim kako taj monitor izgleda upaljen posto sam do sada imao prilike da vidim samo 170X6FB al` ugasen, tako da ni nemam pojma kakva mu je slika, ugao gledanja i sl

Poslednja izmena:
kupila drugarica..idem danas da ga vidim :) moj treba u subotu da stigne :)

Vrh Dno