njikolaj
Čuven
- Učlanjen(a)
- 21.11.2007
- Poena
- 515
Moja oprema
- CPU & Cooler
- i9 9900K + Noctua
- Matična ploča
- MSI Z390
- RAM
- Kingston 2x8 GB
- GPU
- EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra Gaming
- Storage
- 1 TB Samsung SSD + 4TB HDD
- PSU
- Seasonic 750W
- Kućište
- Fractal Design
- Monitor
- Dell
- Miš & tastatura
- Logitech
- Laptop
- Macbook Pro
- Tablet
- Ipad Pro
- Mobilni telefon
- iPhone 15 PM
- Pristup internetu
- Optički internet
Користим готово искључиво ћирилицу у последње време, осим у пословној електронској комуникацији са странцима. То из разлога што ми је на послу сугерисано од стране руководилаца да користим латиницу, због како они кажу "јендоставности и једнобразности", а у ствари се ради о њиховој мржњи према том писму. Ишли су дотле да су ми скидали име написано на ћирилици са врата и стављали латинични натпис. Доживео сам и да ми кажу да сам националиста зато што пишем ћирилицом.
Лично, немам ништа против тога што неко пише латиницом, све док је по Уставу дозвољена. Странци у Србији и националне мањине пишу латиницом, углавном зато што не знају ћирилицу и јер им је лакше, а многи то чине из шовинистичких побуда, скривених или нескривених. Стварно, зар неко мисли да се тај шовинизам не види? И још очекују да се неко правда што пише на ћирилици.
Иначе, многе јавне установе крше Устав, јер званична обавештења пишу латиницом, што је противно Уставу.
Kako moderacija moze da dozvoli ovakvo piskaranje? Zasto ovaj post jos nije obrisan i kako je moguce da clan nije sankcionisan?
Znaci clan nacionalne zajednice mora da je needukovan i da ne zna cirilicu? Pa mislis da mi u skoli nismu ucili cirilicu? Ili da se sad vec ne uci? U oba slucaja gresis ako tako mislis.
Boli me tuki kojim ces pismom pisati, ali nemoj me nazivati sovinistom zato sto pisem latinicom. Verovatno sam pre znao da citam cirilicu nego ti..
Iznervira me mangup sa generalizacijom.