Hvala svima na dobrim savetima! Hajde da zaključimo!
Najviše na mobu apps za dopisivanje (tekst + razgovori), Chrome, poneka fotkica, selfi, klip i to je to. Nema igrica, video editinga, gomile apps. Videh da moj ex mob A52s ima bolje noćne (low light) slike od Xiaomi novih Pro modela. Nije mi nikada gasio nijedan mesindžer, a imao sam 2x WA, 2x Viber, Telegram sa 3 naloga. Ni jedan bag, sve fludno, nijedan problem, zezanje, cim.
- A52s mi je po svemu odgovarao, fludnost, brzina, kamera, video, trajanje baterije (2 dana uvek!), jedino bih voleo da je bio manje glomazan, to je jedini minus. Imao je audio jack (!), dobar zvuk sa zvučnika, bombona!

- A34 se bolje pokazao od A54, pogledajte neke bolje reviews! Čak je i kamera bolja (nema OIS u 4K ali 4K mi ne treba), duže trajanje baterije, brži SoC, nema staklo za sadnje strane, sve drugo je isto, ako uzmem sada, imam 4+1 godine podrške. Loša strana je što je 6,6" i još teži od A52s (ima 199g).. Bedak.
- A54 - tja. samo 100 EUR skuplji.
Što se A serije tiče: ili isti A52s ili A34.
Sad na S-seriju, koja mi nije mnogo bitna jer se ne "ložim" na premijum uređaje, ništa mi ne znači, ne slikam mnogo, za fotke i (OIS) klipove mi je A52s bio bombona. Evo su S21 modeli uporedno:
Vidimo da svi imaju isti SoC, odmah po veličini mi 6,2" najviše odgovara i 170g je (S21). Vidim samo da mu baterija kratko traje. On ispada?
S21 FE ima prihvatljivu veličinu, malo teži, malo veća baterja, ali opet kažete slaba baterija, i imam s njim još 2 godine ažuriranja (on je jedini 2022, ostali sa slike su 2021). Ali on nije jeftin, ni korišćen, a tek nov!
Izgleda da je izbor pao na
A34 vs. S21 FE!

(razlika 100+ EUR)
(Inače, A52s mi je ostao u USA, nije izgubljen, ali drugar ga može doneti tek narednog leta, pa kao da je "izgubljen", hehe.)