6a uzmi samo ako ti je kamera prioritet. Od 21 sa exynosom sam imao samo ultru kratko i bio sam skroz zadovoljan u svakom smislu. Mislim da je to jedini exynos koji iole čemu valja. Već duže sam na s21 običnom ali snap, mogu da preporučim isti ako navataš polovan za normalnu cenu na kp (do ~350e)...čak mislim da je i best buy trenutno u toj kombinaciji.
Kamera mi nije prioritet. Lepo je imati kameru kao na A52s. Na KP niko ne navodi koji je SoC i ne zna, niti fotografišu kutiju gde je broj modela, tako da je to cimanje. Ima li u Srbiji na KP S21 SD SoC modela, a ne Exynos?
Pošto je ovo telefon iz 2021, onda bi poslednji Android bio 15.
Dodatak: na GSM Arena sam pronašao da postoje dve verzije S21 i to:
1) Exynos 2100 (5 nm) - International
2) Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 5G (5 nm) - USA/China
Ako i nađem ovaj za USA i Kinu kod nas (mada sumnjam), zar to onda nisu druge frekvencije za 3G, 4G, 5G?
Da li uopšte da se bavim time?
Izabrao sam verziju za SAD sa SD888 i Kimovil mi je prikazao mi je iste podatke, dakle oni sabiraju ocene ljudi bez obzira na SoC, tako da nemam feedback. S21 mi se sviđa zbog kompaktnosti u šaci. Mada je i S21 FE prihvatljiv (i godinu dana mlađi).
S21 ima valjda jos slabiju bateriju od s21fe.
Mada evo meni danas 3.5h sota i jos ima 40% baterije. Nije s21fe bas tolika katastrofa. Mada 2 dana teško da može da izgura
S21 sa Exynos SoC prema Kimovil sajtu ima slabiju bateriju od S21 FE ("less than a day", naspram "full day"). Ne kažem da je S21 FE katastrofa, sve zavisi šta se radi i koliko troši u idle/strandy modu.
Uzimati polovan s21 i planirati menjanje baterije jako brzo je bzv.
Nisam planirao menjanje baterije, eventualno neki S21 koji je korišćen max 10 meseci. Hm?
Ili -- da sve to batalim i uzmem S21 FE kao što sam danas hteo, ili Pixel 6?
Gledao sam sada na YT:
S21 FE vs. Pixel 6a, i to su vrlo slični telefoni. Naravno, nisu navedeni svi detalji. Evo, saznao sam da 6a ima samo 60Hz osvežavanje; da S21 FE nema eSIM, da bih voleo da iskusim Samsung Dex koji izgleda vrlo primamljivo (nisam nikada koristio).
Zato vas molim pomoć da presečemo S21 FE / S21 (SoC?) / Pixel 6a.
Još jednom veliko hvala i izvinite na gnjavaži.