E ovako - LAIR ima potvrdjenu 1080p rezoluciju, a ove linkove sto sam vam dao su pa ne znam, najmust see, pogotovo drugi gameplay filmic. Lair je graficki impresivna igra, a cinjenica da ce na ekranu biti preko 2000 (citaj dve hiljade) likova pokazuje kako se vec koristi Cell. Da ne bude da nesto izmisljam, u nekom od ovih gameplay filmica se jasno vidi brojac preostalih neprijatelja (oko 2000 i smanjuje se kako ih glavni lik ubija).
http://download.gametrailers.com/gt_vault/t_lair_ps3_gp_h264.wmv
http://download.gametrailers.com/gt_vault/t_lair_ps3_gp_002_h264.wmv
http://download.gametrailers.com/gt_vault/t_lair_ps3_gp_003_h264.wmv
Sto se tice price oko toga da PS 3 "kasni", to je suludo jer PS 2 je i te kako dobro pokrivao trziste konzola tih svojih 7 godina postojanja. Ako neke igre kasne, postoji dobar razlog za to. Razlog je sto su se razvojni timovi mukotrpno dugo vremena upoznavali sa harverom i uopste konceptom pravljenja za procesor koji se toliko razlikuje od svega ostalog, a kad se programiranje na Cell-u razbije, donosi neverovatne rezultate (tipa Lair). Da li ce PS 3 moci da gura efektivno magicnu cifru od 5 godina? Pa ako se pocne nekom prostom logikom da GOW 1 i 2 izgledaju kako izgledaju na 4MB grafickoj i nesto oko 250-300MHZ procesorom, onda ne sumnjam da ce PS 3 da glatko gura do 2011-2012 sa svojim hardverom koji ce da bude totalno razbijen tek kroz godinu-dve i onda ce da se vidi jasna razlika izmedju PS 3 i XB 360. Grubi proracuni su da je PS 3 oko 35 puta jaci od PS 2. Da li to zvuci pozitivno za 5 godina predvidjenog trajanja konzole?
Jos nesto - X Box 360 je odradio odlican posao za svoje vreme postojanja (od oktobra 2005.). Na toj konzoli vec ima vrhunskih hitova koje bih drage volje odigrao (GoW, R6 Vegas, CoD 3, Saint's Raw, Double Agent, PGR 3, GrAw 1 i 2, Dead Rising), dok na prvom X Box-u su bile 2 ili 3 igre za ceo zivot konzole koje bih eto tako odigrao bezveze da mi je neko poklonio konzolu, a najverovatnije bih je prodao neotpakovanu. Sigurno je da je XB 360 veliki + za Majkrosoft, ali da se opasno priblizio Sony-u na trzistu konzola... pa recimo da cemo tako nesto mozda da vidimo u narednoj generaciji konzola

Uostalom sve to moze da se stavi u stranu jer se trenutno vise isplati imati u tandemu XB 360 i PS 3, nego High End PC.
Posto sam skrenuo na temu KONZOLE vs PC, citao sam byMaX-a u reklamiranom topicu

)) i izneo je sve objektivno. To da Double Agent i R6 Vegas ne mogu da se poteraju "normalno" na jednoj od najjacoj konfiguracija je vise nego porazavajuce za PC gaming. S druge strane, igrati bilo koju igru na HDTV LCD TV-u je pravo zadovoljstvo (igrao kod ortaka XB 360), a magicna cifra od 30 FPS-ova je i te kako prihvatljiva i, kada je konstantna, sasvim je dovoljna za glatko igranje (pricam iz iskustva sa proslom generacijom konzola, a ja sam inace "merac frejmova na PCu frik"). Frejmovi ce se najverovatnije povecavati kako se developeri budu upoznavali sa hardverom konzola, pa mozemo da ocekujemo naslove sa uglavnom 60 FPS-a. Da li treba nabaviti konzolu? Naravno! PC ima sve manje kvalitetnih i originalnih naslova, a i kad izadje neki ultra ****zovni naslov - ili zahteva HIGH END masinu ili ne moze ni na HIGH END masini da se igra 100% glatko. Jedan od danasnjih retkih izuzetaka ovde je Half Life 2 i svaka cast Valve-u na takvoj optimizaciji. Sto se tice portova, izgleda da su se razvojni timovi opasno ulenjili i da se trenutno vode filozofijom "Ko ga **** da optimizujemo jos 3-4 meseca, kad High End masine mogu "glatko" da ga guraju". Zivi dokaz za to su R6 Vegas i Double Agent koje ne moze da spasi ni hrpa peceva. O Stalker-u da ne govorim. Naravno, ovde je sve pitanje dzepa. Ko moze da izdvaja ogromne cifre, uvek ce PC gaming u neku ruku da ima GRAFICKU (iskljucvo GRAFICKU) prednost (antialiasing, visoke rezolucije i sl). Ali ako u Srbiji gde je prosecna plata nesto oko 300 evra neko moze da "gaji" High End Pc, takvih je definitivno vrlo malo, pa smatram da su za video igre konzole pravo resenje za "srpski" dzep. Tim pre sto sve manje ima zaista kvalitetnih PC ONLY naslova.