Sad ste me pokolebali, planirao sam običnu sušaru bez toplotne pumpe, ali ako ona pravi toliku vlagu u prostoriji onda je to baš problem jer će biti u wc-u od ~2.5m2, postavljena na mašini za veš, a tu je još i kondenzacioni gasni kotao. WC nema prozor, samo klasičnu ventilaciju. Da li je pametno stavljati sve to u tako malu prostoriju, najviše zbog gasnog kotla? Da li je bolje onda ići na sušaru sa toplotnom pumpom? Kako čistiti kondenzator na toplotnoj pumpi jer on kad začepi (a začepiće kad tad) onda slaba vajda od sušenja?
Obicnu i kupi.
Imao sam dve sa toplotnom pumpom i na kraju sam i ja kupio obicnu, mnogo je jednostavnija i brzo susi i vremenom joj ne opada efikasnost, zbog tog pomenutog zapusavanja kondenzera.
Stoji ona prica da vise greje, to joj je i najveca mana,
ali ako ti nece stajati u kupatilu vec u kotlarnici koja ima neki vid ventilacije i nema ledene zidove nemas problema.
meni na primer susara stoji na terasi, niti je cujem niti osetim.
Kombinovane su (imam je) nužno zlo za sušenje. To je za baš povremeno korišćenje i to sa vrlo ograničenim vrstama veša. I najjeftinija sušara radi bolji posao od skupih kombinovanih.
Inače, mašine za sušenje su previđene da mogu da stoje i na mašini za veš, pa tako zauzimaju isti prostor u podu.
Kombinovane masine su zapravo jedna obicna mamipara.
kupcu se cini da ce dobiti dva uredjaja po slicnoj ceni obicne masine, ali zapravo se sve svede da je koristi kao najobicniju masinu za ves a susenje ne koristi jer je jako neprakticno.
I to sve iz razloga sto ljudi kada kupuju susaru veruju da ce je koristiti samo u zimskom periodu, a to skoro nikad nije tako.
Kad se naviknete na nju, koristicete je stalno.
Ne znam koliko je efikasno samočišćenje na Bosch, ja na Samsungu sastružem prašinu četkicom i posle pokupim
Nije efikasno ni malo, a to ciscenje cetkicom je samo povrsinski, u dubinu ne mozes nista da ocistis.
jedino pomaze pranje pod pritiskom a za to moras rasklopiti celu masinu i izneti napolje a to sigurno neces raditi.
Sve se to ne primecuje dok nam je masina nova, ali posle nekoliko godina nakupice se mnogo prasine,
i smucice vam se nemogucnost da ocistite masinu i pad efikasnosti, a sve je ispravno.