Šta je novo?

Čudan problem pri instalaciji 7ice

amater33

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2008
Poena
320
Pozdrav svima,
imam sledeći problem. Komp star 3-4 godine imao winxp instaliran i normalno radio. Rešio sam da instaliram 7icu. Probam sa dvd-om i sa usb-om i uvek ista greška se javlja odmah na početku:

Windows failed to start. A Recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:

1. Insert your windows installation disc and restart your computer.
2. Choose your langugae settings, and then click next
3. Click "repair your computer."

Status: 0xc000000e
Info: An error occured while attempting to read the boot configuration data.

Ja onda uzmem da probam opet xp da instaliram i prođe bez ikakvih problema. Nakon toga sam ponovo pokušavao 7icu da instaliram ali uvek ista poruka.
Pretpostavljam da je do harda problem ali ne razumem kako da rešim i zašto xp radi normalno a 7ica ne.
Ako neko zna rešenje bio bih veoma zahvalan.

Prvo formatiraj i to najbolje sve particije na hardu na kojem će ti biti sistem.
Ako nisi u mogućnosti onda sve particije osim data particije na kojoj su ti bitni podatci.
Uradi format iz instalacije sedmice, hirens boot cd-a ili iz nekog live linuxa.
Ako imaš više hard diskova, raskači ih sve osim onoga na koji ćeš instalirati sistem.
Potom probaj instalaciju.

Ja sma formatirao disk pri instalaciji xp-a, ali i nakon toga instalacija 7ice neće ni dakrene do tog koraka sa fomatiranjem i ostalim, već na samom početku izbacuje grešku.
Inače tu je samo jedan disk i nema nikakvih podataka. Sa xp-om sam ja i formatirao i particionisao bez problema, ali kad hoću 7icu, nema šanse ni da počnem.

Odakle je tvoj instalacioni disk sedmice, da li je sve u redu sa njim?
Ovde legalno možeš skinuti windows 7 nemodifikovan instalacioni iso.
Ako je sve u redu sa instalacionim materijalom tada samo formatiraj čitav hdd i mora da se instalira sedmica.
Formatiraj ga iz hirensa, butuješ hirens sa narezanog cd-a ili pripremljenog butabilnog flešića, udješ u dos programs - partition tools - gparted, dalje ćeš se snaći.

Hvala na odgovorima, probaću.
Inače verzija koju sam probao je sigurno dobra jer sam je pre i posle upešno koristio na ostalim mašinama.

Sve imam utisak da je particija na koju pokusavas da instaliras sedmicu formatirana u fat32 sto je za xp ok ali ne i za sedmicu. Obzirom da koristis samo tu jednu particiju i to za instalaciju sistema onda nema razloga da u koraku u kome treba da izaberes particiju za instaliranje ustvari izaberes brisanje pa onda kreiranje nove i tek onda tu novokreiranu particiju izaberes kao cilj. Tada ce i fajl sistem i mbr odgovarati sedmici.

Kada sam instalirao xp ja sam kreirao 2 particije, tako uvek radim naravno.
Mađutim, instalacija 7ice uopšte nekreće već kako krene da bootuje sa usb-a ili dvd-a izlazi ta greška, nikakve druge mogućnosti nema.

Vrati BIOS na optimized defaults (F9), probaj da pokrenes ponovo setup, ako nece sledi ovo uputstvo koje ti je dato.

Prvo formatiraj i to najbolje sve particije na hardu na kojem će ti biti sistem.
Ako nisi u mogućnosti onda sve particije osim data particije na kojoj su ti bitni podatci.
Uradi format iz instalacije sedmice, hirens boot cd-a ili iz nekog live linuxa.

Ako ponovo ne bude hteo da pokrene windows setup, moguce da ti fali neki sata drajver.
U svakom slucaju opisi malo tu konfiguraciju na kojoj pokusavas instalirati Win7.

Poslednja izmena:
Mislim da je do konfiguracije račnara. Daje neki detalj konfiguracije na koju pokušavaš da instaliraš Win7. Nekada jednostavno hardver nije podržan od strane OS-a. Ta greška koju ti računar izbacuje prilikom pokušaja boot-ovanja Win7 je identična grešci koju je meni jedan prastari računar izbacio kada sam pokušao da instaliram Win 8.1 na njega.

Probaću sa nekim hirens boot -om to da rešim, pa ću videti.

Verovatno je hardver, treba proveriti i RAM memoriju. Update BIOS-a na zadnju verziju, ucitaj Defaults, pa iskljuci sve nebitno od hardvera (od zvucne, mrezne itd.) pa probaj. Ako imas vise RAM modula probaj samo sa jednim.

To sam zaboravio, probaj obican format particije pa ako je isto, backup, Low Level format pa probaj.

...Info: An error occured while attempting to read the boot configuration data...
...sa samog optickog medija (DVD) koji radi na drugim kompovima!
Takodje ne zaboravimo da i na ovom kompu radi XP setup disk (CD).

E pa, opticki drajv otkazuje i to citanje DVD-a
*...sam BCD fajl nije necitljiv jer po tvrdnji pokretaca teme i pre i posle ovoga je radio na drugim kompovima.

Amateru, aj kad vec imas funkcionalan XP utvrdi da ni iz njega nece raditi citanje DVD diskova (EDIT: odnosno lose ce raditi)

...pa dodji da kazes: - braaaaavoo Serloce! Ti si moj idol! [emoji6]

EDIT#2: ma kakvi, na drugim kompovima nema greske o nemogucnosti citanja BCD fajla a na tom kompu bas ta i bas ista greska i za DVD i za flesic?!
Nesto mi se tu ne slaze a amater nije bas pricljiv, za danas je bilo dosta glavolomki. :wave:

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam što se nisam javljao par dana ali sam bio u gužvi.
Međutim ipak sam stigao da isprobam sve varijante sa formatiranjem, pa instaliranjem XPa i sve funkcioniše ali 7cu i dalje ne mogu, ista greška.

Probaću i te varijante sa memorijom i mrežnom , pa javljam.
Hvala vam.

...sa samog optickog medija (DVD) koji radi na drugim kompovima!
Takodje ne zaboravimo da i na ovom kompu radi XP setup disk (CD).

E pa, opticki drajv otkazuje i to citanje DVD-a
*...sam BCD fajl nije necitljiv jer po tvrdnji pokretaca teme i pre i posle ovoga je radio na drugim kompovima.

Amateru, aj kad vec imas funkcionalan XP utvrdi da ni iz njega nece raditi citanje DVD diskova (EDIT: odnosno lose ce raditi)

...pa dodji da kazes: - braaaaavoo Serloce! Ti si moj idol! [emoji6]

EDIT#2: ma kakvi, na drugim kompovima nema greske o nemogucnosti citanja BCD fajla a na tom kompu bas ta i bas ista greska i za DVD i za flesic?!
Nesto mi se tu ne slaze a amater nije bas pricljiv, za danas je bilo dosta glavolomki. :wave:

Tačno, ni usb ni dvd, ništa neće da pokrene instalaciju.

A to dvd-jevi i usb-ovi , pošto sam probao naravno sa par komada, rade na drugim mašinama, definitivno.

Poslednja izmena:
Imas srece :D, upravo ista poruka izlazila i meni sinoc na Asus K52 lapu koji sam instalirao.
Ako si pravio boot usb sa rufus-om (i ja sam isto) moras ponovo i to sa http://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool
Toliko me namucio taj asus, prvo sam mislio da je onaj ASUS CopyProtect Utility, nega obrisao nece i nece sve zivo sam isprobao.
U onom oskudnom biosu sve kombinacije isprobao, nisam sumljao u rufus radi na drugim masinama..
Koristim dugo Windows USB/DVD Download Tool nikada me nije izneverio, ali kao Rufus ima dodatne opcije,brzi itd...i eto na kraju kuso.:D

Ja jesam pravio bootabilni usb sa windows tool-om ali ne vredi.
Osim toga ta moja dva usb-a rade normalno na drugim mašinama, a kao što već rekoh ni dvd neće da šljaka.

:

Windows failed to start. A Recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:

1. Insert your windows installation disc and restart your computer.
2. Choose your langugae settings, and then click next
3. Click "repair your computer."

Status: 0xc000000e
Info: An error occured while attempting to read the boot configuration data.
Kao da pokusava da podigne sistem a ne da ga instalira.

Ovo sam odmah video kada sam pogledao tvoj post, veruj mi da sam se nagledao ove poruke.
I meni nije padalo na pamet da boot usb nije dobar i ja sam probao na vise racunara i radi na drugim.
Napavi ponovo, ali ako je moguce na tom racunaru..to mi sad pade na pamet.
Usb je rufusom napravljen na drugom kompu, kada sam pravio ponovo boot to sam odradio na Asus lapu
koji sam hteo ponovo da instaliram.
Ako nista ne pomaze, probaj iz windowsa mountuj iso pa probaj.
Posle obrises windows old i resen problem.

Po ovome sto izbacuje ponasa se kao da je u pitanju hard i vec instaliran sistem.

Poslednja izmena:
Znači da instaliram xp pa u njemu da napravim opet boot usb 7-ce.
Probaću.

Hvala.

Verovatno je hardver, treba proveriti i RAM memoriju. Update BIOS-a na zadnju verziju, ucitaj Defaults, pa iskljuci sve nebitno od hardvera (od zvucne, mrezne itd.) pa probaj. Ako imas vise RAM modula probaj samo sa jednim.

Probao sam sve to , i opet isto.:exploder:

Pozdrav ljudi.
Imam legalan Win7 koji je došao uz laptop. Pre par dana sam preko Disk Managment-a iz postojecih C i D(Recovery) particije napravio jos jednu tako što sam C particiju smanjio za 50GB i onda tih 50GB dao novoj particiji. Sve je to ok , ali sada sam pokušao da uradim System Recovery (kada se uključuje laptop stisnem esc pa F11) izlazi mi poruka
"Windows failed to start. A Recent hardware or software change might be the cause."...

File: \boot\bcd

Može li neko da mi pojasni u čemu je problem, napisao sam da sam menjao particije itd. jer sam tražeći po netu zaključio da bi to moglo da pravi problem ali ja ne znam kako da to rešim? :(

Nazad
Vrh Dno