Šta je novo?

TWS slušalice

Ne pune se uvek, već kad se napune stanu. Ako budu duže stajale nekad videćeš da nisu skroz pune.

Previše se opterećuješ nebitnim stvarima. Imam TWS slušalice godinama, svima su baterije i dalje ok.

Jasno. Ok.
Hvala.

Nije bitno. Slažem se.
A možda i neće stajati tako često nekorišćene. Dopadaju mi se.

Bio sam baš protiv slušalica, jer one koje imam sa silikonima, mnogo utišavaju zvukove okoline i meni je to neprijatan osećaj i stvara nesigurnost, ne prisutnost.

Ove su drugačije. Ove mogu da se nose praktično celodnevno.. (iako ostaje da neću, jer ne bih ni ja voleo da pričam sa nekim koji nosi slušalice, a da mu to nije sredstvo za rad i sl)

Ove doduše imaju power taster. Tako je barem označen.
Ali u uputstvu nigde ne piše da se mogu isključiti njime.
Izgleda da je on samo za pairing.

Poslednja izmena:
Zato postoji transparency mode na slušalicama sa gumicama. Q3 Pro na Aliju si imaonza oko 10 dolara i imaju i ANC i transparency, čisto da znaš.

Potrebna mi je pomoc. Kupio sam skoro sony wh-1000xm5, ali mi za ovo vreme uopste ne odgovaraju plus zauzimaju mnogo prostora u rancu, posto uglavnom tako putujem.
Mozda bih uzeo neke tws slusalice,razmisljao sam da uzmem neke kvalitetnije oko 200e, npr sony wf-1000xm5 ili bose quietcomfort ultra posto imam tinitus, pa kao da uzmem neke kvalitetnije slusalice. Nemam problema sa tinitusom sa over-ear slusalicama, ali ne znam kako bi bilo sa in-ear. Da li neko od forumasa ima iskustva, koristio bih za pozive, povremeno slusanje muzike i na putovanjima.

Ja imam više Sony slušalica... XM3, XM4, XM5... In-ear. Imam i over the ear XM4.

Ne žuljaju me, niti imam zujanje u ušima, ali mi onaj njihov sunđerasti nastavak pravi problem tokom treninga. Hermetički zatvori uho i vlažnost unutra kreira upalu svake 2-3 nedelje. Tako sam početkom leta dobio solidnu upalu uha da nisam mogao da spavam. Malo sam se onda raspitao i rešenje je da tokom treninga koristim zamenske silikonske nastavke.

Na putovanjima su jako dobre, posebno XM5, jer imaju dobar ANC. Bukvalno kada ih skineš u avionu vidiš kolika je zapravo buka oko tebe. Ne očekuj ANC kao na over the ear modelu.

Poslednja izmena:
Моје soundcore space A40 имале данас ватрено крштење - заборавио да скинем када сам ушао у море и заронио 😁
Раде к`о змај.
Па није баш тако испало 😢
Тај дан је све било ОК, а онда десна слушалица као да има воду у себи. 2х је остављао по 10 сати у пиринчу и ништа. Једноставно повремено почне да шушти у њој. Мало је протресем и ради неко време без проблема па опет иста прича. Изгледа да ће морати у канту а да се купе нове 🙄

Dok rade dobro je, popraviće se. Ja sam oprao u mašini Engine 4, desna se jako samopraznila, sad više skoro da ne. Ostavio sam ih nekoliko meseci, pa ponovo počeo da koristim kada je počeo vetar na treninzima. Ciklusi punjenja i pražnjenja kao da je malo po malo oporavljaju.

Dajte savet, imam Sony linkbuds s, zadovoljan sam. Ali imam problema sa desnom slušalicom, nikako da nađem pravi polozaj. Rasmisljam da umesto njih uzmem jbl tune beam 2.

Zato postoji transparency mode na slušalicama sa gumicama. Q3 Pro na Aliju si imaonza oko 10 dolara i imaju i ANC i transparency, čisto da znaš.
Verujem.
Samo.. čemu transparency mode, ako je stalno u tom modu, jer ja drugačije ne bih koristio. A verovatno su i skuplje.

I za kupovinu van zemlje, nisam.
Nikada nisam kupovao van, verovatno da i neću. Ovako je zgodnije.
Tehničke stvari gledam da kupim u gradu, ako ih ima. A uglavnom i ima, jer imamo sva tri velika domaća shop-a.
A ako i nema - poruči se iz drugog grada/prodavnice i stiže ubrzo.

Mislim, svakako cenim komentar. I hvala.
Samo sam ja nekako van uobičajenog. Odgovara mi jednostavnost.

Nosio sam danas.
Mogle su biti glasnije.
Ostalo.. otprilike kako sam i očekivao - služe svrsi i ništa posebno preko toga.
Najbolje se čuju tamo gde nema buke, ali.. spoljni svet mi je i primaran.
Ipak, mogle su biti glasnije.

Nisu skuplje, napisao sam oko 10 dolara.
E sada što ne poručuješ od preko, to je neka druga stvar.

Kako je napisano, asociralo me je da su to Xiaomi slušalice. Pa rekoh sebi - verovatno su skuplje kod nas, od $10 koliko su u Kini.

Sada vidim da je u pitanju drugi brend. A i da su na njihovom sajtu $50.

Pa.. ne poručujem.
Kao što rekoh, ima toga i kod nas.
A i da nema, ima nečeg drugog.
Sve je to više ili manje isto. A razlika u novcu mi nije vredna čekanja, ako mi je potrebno ranije.

Da je u pitanju nešto što kad nas baš nema, pa i hajde.

U međuvremenu videh i da je moj model 1.000 dinara jeftiniji u Xiaomi prodavnici kod nas.
Kažem, ishitreno sam kupio, bez mnogo istraživanja i poređenja.
Ali, i da sam poručio od njih, poštarina bi smanjila razliku u ceni. Tako da bi i to bilo još malo, pa isto.

Gotovo sada. Biće bolje narednog puta.
Zainteresovale su me ove TWS.
Mislio sam da ih nikada neću kupiti.
Više sam naginjao ka žičanim over the head slušalicama, ako mi slušalice za kod kuće budu potrebne.
Ali.. nije bilo.

Ovo je bio novi momenat.

Ne zameri, pišem iz najbolje namere, umesto ovolike postove da pišeš, to vreme preusmeriš da naučiš da poručuješ iz Kine, samim tim se otvore zanimljiva saznanja.

Edit: ne mislim da si pogrešio sa tim slusalicama, imaju one svoju namenu i korektne su za te pare.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno