Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

1000 ljudi, 1000 verovanja. Zacrtajte realne cifre za izlazak i drzite se toga. Da li ce cifre doci za 1-2-3 god manje je bitno, jer se rizik spusta na minimum. Do duse ni profit ne moze biti enormno veliki ukoliko se ne kockate 🙂. Ovo sto se pise je bukvalno kao na poker aparatu udarati veca/manja.
Ako razumiješ fiat sistem i kako funkcioniše, onda to nije stvar vjerovanja nego razumijevanja.BTC će dugoročno rasti. Pitanje nije smjer, nego stopa rasta da li će CAGR biti 20%, 30% ili 50% godišnje, to je već diskutabilno.

Kratkoročno je nezahvalno predviđati cijenu, ali u ovom bull runu tokom naredne 2–3 godine raspon od $200K do $400K mi djeluje sasvim moguć.

A što se tiče kockanja, ja se ne volim kockati sa shitcoinima Ali ima jedan shitcoin na koji bih stavio malu opkladu jer mi djeluje kao dosta asimetrična opklada To je Citrea token. Citrea je ZK rollup iza kojeg stoje Founders Fund Petera Thiela,Mike Novogratz. Galaxy Ventures, Maven 11 i drugi veliki VC igrači pump i dump iz crypto svijeta.MoneyPay će na Citrei izdavati svoj tokenizovani dolar CUSD.Imaju ogroman kapital iza sebe i mogu platiti jak marketing . Token je izašao prije samo tri mjeseca, a već je izlistan na skoro svim velikim berzama.Market cap mu je još mali, mislim oko $15 miliona, a FDV oko $100 miliona. Ako krene veliki bull run, i kad uđe ozbiljan kapital i retail uhvati narativ oko Bitcoin ZK rollupa, nije nemoguće da ode na marekt capa $20 -30 milijardi to je 200x-300x
Staviš €1.000–€2.000 ako uspije kralj si.

Kad zaradiš na toj opkladi , prebaciš profit u Bitcoin odnosno ono sto nećeš odmah trošiti da ti kapital nastavi rasti i da ga dugoročno ne jede inflacija.

Možda da vam samo pojasnim šta je CAGR da nebude zabune, jer vjerujem da većina ljudi ne zna šta tačno znači.

CAGR je prosječno koliko ti nešto raste svake godine.CAGR ne znači da će nešto rasti toliko svake godine CAGR uzme dobre i loše godine zajedno i pokaže prosječan godišnji rast kroz cijeli period.

Evo na primjer, zlato je imalo CAGR oko 5% za 50 godina. Za tih 50 godina imalo je jake bull i bear markete. Od 1981. do 2004. imalo je oko 24 godine bear marketa, onda je imalo bull run, pa opet od 2011. do 2015. oko 4 godine bear marketa.a zadnje dvije godine je ponovo bilo u bull runu.
Kad se sve zbroji, dobiješ prosječni godišnji rast, odnosno CAGR.

Ako si kupio zlato prije 50 godina i imnalo je CAGR od 5%, a prosječna godišnja inflacija dolara kroz tih 50 godina bila je 7% To znači da si svake godine realno gubio oko 2% kupovne moći.To je jedan od razloga zašto Bitcoin još dugo može imati visok CAGR, možda čak i preko 50% u nekim periodima, jer kapital ce prelaziti iz zlata, S&P 500 i druge imovine u ono što ljudi smatraju boljim čuvarom vrijednosti i imovinom sa većim potencijalom rasta.
Eto malo edukacije od mene za danas

Ako si kupio zlato prije 50 godina i imnalo je CAGR od 5%, a prosječna godišnja inflacija dolara kroz tih 50 godina bila je 7% To znači da si svake godine realno gubio oko 2% kupovne moći.To je jedan od razloga zašto Bitcoin još dugo može imati visok CAGR, možda čak i preko 50% u nekim periodima, jer kapital ce prelaziti iz zlata, S&P 500 i druge imovine u ono što ljudi smatraju boljim čuvarom vrijednosti i imovinom sa većim potencijalom rasta.
Eto malo edukacije od mene za danas

Joj, što si ti pametan. 🤣 Zlato i nije investicija za dobra vremena, tad se kupuju produktivni aseti. Zlato je za ova smutna vremena koja će opet u nekom momentu morati da prođu. Centralne banke se evo ubiše od kupovanja zlata, iz godine u godinu obaraju rekord, niko od njih ne kupuje Bitcoin. Imalo je vreme i kad je trebalo kupovati Bitcoin, dok je ponzi bio u ranoj fazi, dok sam ja vadio preko 10x na šitovima, ali koji đavo to raditi sad kad je ponzi ovoliko odmakao? Nek je neko kupio BTC po 60k tokom ovog bear marketa, drži ga tri godine i istrese za nekih 250% više, što mislim da je neki realan optimistički scenario. Zlato će ti za to vreme doneti barem isti toliki dobitak, a ne moraš da se plašiš da će recimo AI balon da pukne, razvali berze i sabije BTC u zemljicu crnu. Al svakom svoje.

Da li je ovo kretanje ka drugom ATH sa približno istom vrednostima od 126k kao u prošlom ciklusu što se desilo ili kretanja ka totalno novom ATH ?

Moje misljenje, koje niko nije trazio, je da je ovo samo pullback (krenuo sa oko 60K) i da se blizi kraju, da je ovo pribizavanje 90k bulltrap, ja sam izasao iz svega jer sam bio u altovima, a kad krene pad ima da ide ostro, sada cekam nastavak ka dnu ispod 60K

Takoe, bravo. Pullback a bulltrap, pa onda nastavak pada naviše prema dnu ispod 60K. Sve jasno. Samo još da vidimo kako će tržište da ispoštuje ovu preciznu prognozu. 😄 Posebnu vrednostojnost tvojoj prognozi daje to što si bio pretežno u altovima i izašao, sada kada su na vrhu, spremajući se da dodatno porastu ka dnu.

Cujemo se za par meseci, pa da se jos smejemo oko terminologije, a jasno je na sta se misli.
126k - 58k -> ~90K -> dno .... a sve vreme smo u bearu, sve se za sad odvija kao gotovo svaki ciklus do sada.

Pa naravno da se odvija, samo sto je pitanje koji ce projekat/coin da u ovom bearu da zavrsi svoju karijeru a koji ce biti Solana i njemu slicni.
Ja licno sam dobio duplo kroz chainlink i onog trena kada je dostigao 15 to je moj out. Kupicu opet altove kada cene budu prihvatljive.

Cujemo se za par meseci, pa da se jos smejemo oko terminologije, a jasno je na sta se misli.
126k - 58k -> ~90K -> dno .... a sve vreme smo u bearu, sve se za sad odvija kao gotovo svaki ciklus do sada.
Po tehničkoj analizi mi malo nategnuto ovo da će dno posle 90k, jer je na oko 82.600 razbijena bear struktura.
Al pratimo.

Uopste ne moramo do 90k, vec smo bili na 87400 pre par dana, moguce da je to to, to sto je razbijena struktura ce verovatno ispasti bulltrap jer
Ako pratimo ciklus ne mozemo vise da cekamo da raste ili ide u stranu, vreme je za pad i akumulaciju, to mora da traje, do pred kraj 2027, onda mora bull, ako pratimo ciklus, a sve sto bude mnogo odstupalo znaci da ciklus ne vazi, to je najgora opcija.
Po ciklusima dno oko 45K, a sledeci ATH 200K, to je moj okvir, a sta bude bice.

Ako si gledao cikluse, video si da se dno dešava godinu dana nakon ATH. Kako onda tvrdiš da će bear da traje do kraja 2027? ETF-ovi kupuju BTC, formirao se zdravi support između 81k i 82k. Ništa ne sugeriše da će doći do nekog većeg pada.

Kakav je situacija. Jel treba slepo da verujemo u 4g cikluse i dalje ili ne?

Ako si gledao cikluse, video si da se dno dešava godinu dana nakon ATH. Kako onda tvrdiš da će bear da traje do kraja 2027? ETF-ovi kupuju BTC, formirao se zdravi support između 81k i 82k. Ništa ne sugeriše da će doći do nekog većeg pada.
Generalno meni nema smisla da ce dno tek doci u oktobru, jer bi moralo vec da krene da pada zestoko, da bi doslo do cene od 50k ili koliko vec.
Tako da po meni dno je vec bilo, sad ce biti neki pullback do zone 80-82k i onda ide gore.

Ja bih prvi voleo da je ovo bull trap, ali mislim da je nerealno. Voleo bih da se @Simke1984 oglasi 🙂

Simke je i rekao kada je bilo negde oko 62k da ne bi rizikovao da se ceka 40-50k,jer je veliki rizik za nekih 10-20%, a moze se izgubi potencijalnih ×3 ×4

Ne bih ja nista da tvrdim, faza akumulacije je bitnija od toga da li je dno bilo na 58K ili ce tek doci, faza akumulacije nije ni pocela jos kolko vidim, nema niske cene, nema kretanja u stranu, nalazimo se u kanalu koji mi je prevelik, a sto duze akumulacija traje to bolje za novi ATH, polovljenje je u aprilu 2028, znaci bull market mora poceti par meseci pre, to su okviri.
Svako nek radi kako hoce, ja bih voleo da mi se objasni kada smo to prosli fazu akumulacije da bi sad bili u bullu.

Poslednja izmena:
АИ Четири могућа сценарија за 2027

1. Опоравак после медвеђег тржишта
$90.000–150.000
2. Дуга консолидација
$60.000–100.000
3. Продужени медвеђи циклус
$35.000–65.000
4. Наставак биковског циклуса
$150.000–250.000+

Само да не буде двојка. 🙄

Znam ja za dobar scenario - kada skoro pa svi pricaju istu/slicnu pricu, ocekuj suprotno.

Simke je i rekao kada je bilo negde oko 62k da ne bi rizikovao da se ceka 40-50k,jer je veliki rizik za nekih 10-20%, a moze se izgubi potencijalnih ×3 ×4
Poslednji njegov post je bio da je ovo bull trap ako se ne varam.

АИ Четири могућа сценарија за 2027

1. Опоравак после медвеђег тржишта
$90.000–150.000
2. Дуга консолидација
$60.000–100.000
3. Продужени медвеђи циклус
$35.000–65.000
4. Наставак биковског циклуса
$150.000–250.000+

Само да не буде двојка. 🙄
Ovo politicki odgovor, skoro sve varijante pokrivene 🤣

Jedino fali opcija: