Ako razumiješ fiat sistem i kako funkcioniše, onda to nije stvar vjerovanja nego razumijevanja.BTC će dugoročno rasti. Pitanje nije smjer, nego stopa rasta da li će CAGR biti 20%, 30% ili 50% godišnje, to je već diskutabilno.1000 ljudi, 1000 verovanja. Zacrtajte realne cifre za izlazak i drzite se toga. Da li ce cifre doci za 1-2-3 god manje je bitno, jer se rizik spusta na minimum. Do duse ni profit ne moze biti enormno veliki ukoliko se ne kockate 🙂. Ovo sto se pise je bukvalno kao na poker aparatu udarati veca/manja.
Kratkoročno je nezahvalno predviđati cijenu, ali u ovom bull runu tokom naredne 2–3 godine raspon od $200K do $400K mi djeluje sasvim moguć.
A što se tiče kockanja, ja se ne volim kockati sa shitcoinima Ali ima jedan shitcoin na koji bih stavio malu opkladu jer mi djeluje kao dosta asimetrična opklada To je Citrea token. Citrea je ZK rollup iza kojeg stoje Founders Fund Petera Thiela,Mike Novogratz. Galaxy Ventures, Maven 11 i drugi veliki VC igrači pump i dump iz crypto svijeta.MoneyPay će na Citrei izdavati svoj tokenizovani dolar CUSD.Imaju ogroman kapital iza sebe i mogu platiti jak marketing . Token je izašao prije samo tri mjeseca, a već je izlistan na skoro svim velikim berzama.Market cap mu je još mali, mislim oko $15 miliona, a FDV oko $100 miliona. Ako krene veliki bull run, i kad uđe ozbiljan kapital i retail uhvati narativ oko Bitcoin ZK rollupa, nije nemoguće da ode na marekt capa $20 -30 milijardi to je 200x-300x
Staviš €1.000–€2.000 ako uspije kralj si.
Kad zaradiš na toj opkladi , prebaciš profit u Bitcoin odnosno ono sto nećeš odmah trošiti da ti kapital nastavi rasti i da ga dugoročno ne jede inflacija.