Šta je novo?

Lenovo Legion Laptopovi (5, 7, 9, PRO, SLIM)

• Začetnik teme Začetnik teme Proday
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poslednja izmena:
@djape08 hoce G16 da krcka kada se uhvati rukama sa obe strane pa ga sakama zavrces na suprotnu stranu npr, ovako pri samom pritiskanju ne cujem. Na netu su se zalili da kada se uhvati za jedan cosak i podigne hoce nekad da se cuje isto.

Ekran nemam sta da komentarisem, wobbly je najstrasnije (doduse nesto malo manje nego kod proslogodisnjeg modela)...tu ga legion odvaljuje koji je stabilan bas. Sa druge strane je daleko manje glossy i bas sam se prijatno iznenadio minimalnim refleksijama. Naravno danak je manji brightness i zrnastija slika.

Zao mi sto nisi blize negde da dodjes i probas legion i da vidimo jel bi uspeli tvoj problem da reprodukujemo.

Ja vise nemam problem 😀 ,dao sam ga dalje,nisam oprostio plasticni keyboard deck..u potrazi za novim

@djape08 znam znam ispratio celu pricu...nista, dodji onda Zephyrusa da probas 😀

Na u9 nisam primetio neko preterano grejanje,tj nisam ga uopste primetio,veci je problem turbina zvucna

Lenovo Legion Pro 7i 16 Gen 10 laptop review: 400 W power supply with almost no compromises

legion716feature.jpg

Izbacili Ultra 7 255HX da bi stavili slabiji procesor Ultra 9 356H i AI 9 465 uz vecu cenu.

Toliko su bili dobri prosle godine da je ova samo u copy = paste fazonu. Sad mi i zao sto sam prodao proslogodisnji (tj dva) iako sam super zaradio na istima.

Vector otprilike za dzabe ne bi uzeo, ništa ispod ridera kod msi...baš ako moraš.

Pozdrav.. Sta mislite o Legion Slim 516AHP9 Ryzen 7 8845HS i GeForce RTX 4060?

Koristio bi se pre svega poslovno za excel, autocad, revit, naviswork.. Nikakvo renderovanje.
Gledam po netu, ali ne vidim da ima problem sa pregrevanjem ili sta slicno. Vidim i da je ceo metalni pa ne bi imao ni pucketanje..

Samo poklopac je od metala, ostalo je tvrda plastika. U svakom slucaju dobra je izrada, ekran odlican i generalno dobar laptop. Imao 8gen do prosle godine samo intel cpu.
Baterija na intelu meh, izgura 4-5h na iGPU. Ali sleep je potrosi samo tako, ne znam za amd.

Samo poklopac je od metala, ostalo je tvrda plastika. U svakom slucaju dobra je izrada, ekran odlican i generalno dobar laptop. Imao 8gen do prosle godine samo intel cpu.
Baterija na intelu meh, izgura 4-5h na iGPU. Ali sleep je potrosi samo tako, ne znam za amd.
Mislim da je odluka pala da uzmem Lenovo Legion Pro 5 16ADR10 sa Ryzen 9 8945HX do 5.40GHz i RTX 5060 sa 8GB GDDR7

Za iste pare ima i sa 9955HX ali je oled displey. Sobzirom da dosta koristim autocad excel imalo bi dosta staticniih prikaza pa manja je sansa za burn in jer 9955HX ima oled
Ima vise rama jer sam hteo da ovaj slim model nadogradim sa ramom od 16gb pa bi me kostao kao ovaj legion pro.. A dobijam jaci cpu i bolju graficku o istom trosku i vise mesta za skladistenje.

A citam da nema nikakvih problema tj ne mogu da nadjem za ovaj legion pro 5.. Temperature su ok pa cak mogu i da underwoltujem jer necu igrati igrice. Mozda Guild Wars ponekad ali to nikako nije zahtevna igra.. Necu renderovati tako da je bitan samo single core..

Jedino me brinuo podatak sto je bilo pretezno na 2021 modelima za taj sudden death.. Usled predugog i precestog koriscenja kada laptop dosta greje.
Nadam se da je to reseno jer ne vidim podatak da su 2025 i skoriji modeli pogodjeni time..

Ukratko ovaj legion pro 5 je dobar izbor ?

Mislio sam da uzimas polovan za tipa <1000e..
Ako vec uzimas nov i dajes ~2000e, nije ti bitno da li ce se pojaviti burn in ili prestati da radi laptop iznenadno.
Posaljes na reklamaciju, odes u prodavnicu uzmes novi, a ovaj kad poprave stavis na oglase ili jos bolje trazis da ti vrate novac.

Legion modeli su uvek ok izbor, ali za taj novac nisu jedini. Imas i zephyrus, legion 7, yoga itd.
Sad na tebi je da istrazis sta ima od ponude za tvoj budzet, u svakom slucaju u toj cenovnoj klasi sta god da uzmes nece biti lose.

Mislim da je odluka pala da uzmem Lenovo Legion Pro 5 16ADR10 sa Ryzen 9 8945HX do 5.40GHz i RTX 5060 sa 8GB GDDR7

Za iste pare ima i sa 9955HX ali je oled displey. Sobzirom da dosta koristim autocad excel imalo bi dosta staticniih prikaza pa manja je sansa za burn in jer 9955HX ima oled
Ima vise rama jer sam hteo da ovaj slim model nadogradim sa ramom od 16gb pa bi me kostao kao ovaj legion pro.. A dobijam jaci cpu i bolju graficku o istom trosku i vise mesta za skladistenje.

A citam da nema nikakvih problema tj ne mogu da nadjem za ovaj legion pro 5.. Temperature su ok pa cak mogu i da underwoltujem jer necu igrati igrice. Mozda Guild Wars ponekad ali to nikako nije zahtevna igra.. Necu renderovati tako da je bitan samo single core..

Jedino me brinuo podatak sto je bilo pretezno na 2021 modelima za taj sudden death.. Usled predugog i precestog koriscenja kada laptop dosta greje.
Nadam se da je to reseno jer ne vidim podatak da su 2025 i skoriji modeli pogodjeni time..

Kod mene R9 7945HX bukvalno suri kako radi procesor.
Svaka preporuka, kontam da je 8945HX za nijansu jos brzi i efikasniji.

Kod mene R9 7945HX bukvalno suri kako radi procesor.
Svaka preporuka, kontam da je 8945HX za nijansu jos brzi i efikasniji.
uzeo sam legion pro 5.. Procesor je top. Stavio sam ga u eco mode kad radim tabele i slicno i tih je i radi brzo.. Za sada prezadovoljan.

Mislio sam da uzimas polovan za tipa <1000e..
Ako vec uzimas nov i dajes ~2000e, nije ti bitno da li ce se pojaviti burn in ili prestati da radi laptop iznenadno.
Posaljes na reklamaciju, odes u prodavnicu uzmes novi, a ovaj kad poprave stavis na oglase ili jos bolje trazis da ti vrate novac.

Legion modeli su uvek ok izbor, ali za taj novac nisu jedini. Imas i zephyrus, legion 7, yoga itd.
Sad na tebi je da istrazis sta ima od ponude za tvoj budzet, u svakom slucaju u toj cenovnoj klasi sta god da uzmes nece biti lose.
prva dva laptopa imao sam asus.. oba se pregrevala itd.. i od tada bezim od Asusa.. Video sam lenovo legion 7.. ceo metalni. Bruka od laptopa.. samo mi se nije dopao intel 14000hx ili koji vec.. Ovaj Lenovo legion pro 5 mi delovao kao best buy.. Mozda ima bolje ali ja zadovoljan. Jedino je crni kao mat magnet za otiske.. ali svakako malo se pipa tako da nije problem.. Za svaku preporuku. Svakako sam miran narednih 4-5 godina.. 🙂

uzeo sam legion pro 5.. Procesor je top. Stavio sam ga u eco mode kad radim tabele i slicno i tih je i radi brzo.. Za sada prezadovoljan.

prva dva laptopa imao sam asus.. oba se pregrevala itd.. i od tada bezim od Asusa.. Video sam lenovo legion 7.. ceo metalni. Bruka od laptopa.. samo mi se nije dopao intel 14000hx ili koji vec.. Ovaj Lenovo legion pro 5 mi delovao kao best buy.. Mozda ima bolje ali ja zadovoljan. Jedino je crni kao mat magnet za otiske.. ali svakako malo se pipa tako da nije problem.. Za svaku preporuku. Svakako sam miran narednih 4-5 godina..

E i ja se bas dvoumim izmedju tog modela sa Ryzen 9 8945HX i ovog 9955HX sa OLED. Nzm koliki je problem burn in sa OLED ekranima. Isto kostaju a ovaj ima bolji procesor

Poslednja izmena:
Kod lenova su svi oled ekrani praktično ogledalo...više iz tog razloga ne bi uzeo laptop nego zbog burn in mogućnosti.

E super, da ne bacam pare na novi model. Nadam se da ce se unormaliti cene u narednih par godina lol

Nazad
Vrh Dno