Raznatram da uzmem neki jeftiniji OLED. Sada imam 8 godina star Sony 55" sa VA panelom, mogao bih opet ići na 55", ali stao bi mi i primjerak sa 65". Gledam sa 3 metra udaljenosti a po onome što sam vidio tu je preporuka (bar) 65". Razmatrao sam LG B5 65" ali izgleda da ga nema više u Bosni. Ima manji LG B5 od 55", ali sam vidio i neki 65″ Philips 65OLED770. Kakvi su generalno Philips OLED-i? Kakva je ova 770 serija?
Istraživao sam i mislim da mi manja svjetlina u odnosu na skuplje modele ne bi bila problem, gledam serije i filmove naveče, TV kanale ne gledam (pa je time valjda i rizik od OLED burn-in manji), nemam u sobi direntog sunca prema ekranu, a ionako po danu skoro da ga nikad ne palim. Igre ne igram na TV.
Neki kažu da je jedina slaba tačka kod Philipsa njegov Titan OS. Kakav je on ovih dana po pitanju brzine, stabilnosti, aplikacija?
Koristim Plex, Jellyfin, streaming servise.
Ali sam naletio na neka dva problema sa Philips televizorima, pa me zanima da li se neko ovde susretao sa tim, i da li to postoji na ovoj 770 seriji. Prvo, vjerovatno bih kupovao Apple TV 4K box a čitao sam da kombinacija Philips + Apple TV zna da kod Dolby Vision sadržaja proizvede "color banding". Drugi problem je da se nekima dešavalo da im TV svakih par sati ide u "OLED Refresh", neko je to napisao i za 760 seriju. Da li se neko ovde susretao sa tim, koliko je to izraženo, da li postoji na ovom 770 modelu?
Model 65OLED801 je skuplji za 275€ od ovog 65OLED770, ali nisam siguran da se isplati. Isplatilo bi se ako serija 801 nema ove neke hardversko-softerske probleme a pri tome ih serija 770 ima, jer to su već ozbiljne stvari. Ali osim toga, ako je u pitanju samo veća svjetlina na 801, onda mislim da se ne isplati.
Baš me zanima možete li podijeliti svoja iskustva oko svega ovoga.