Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Ja sam uzeo pre 2 nedelje dual zone od 12l bio je na akciji za 13500, pošto nam je prethodni bio mali. Lepo radi, zadovoljan sam za ssd

Šta je sa ovim modelom od 7l,koristi i paru?Ima li ga gde?

Jel našao neko kod nas neki air fryer da nije sa teflonom obložen? Videh jedino ninja crispi, ali deluje malo, plus cena 20 hiljada, dok je na zapadu oko 100e, pa dok ne donese neko.

Super, hvala. Šteta samo što je isto manja i 1200W, ne znam da li je dovoljno da zapeče lepo, ali ako ne nađem ništa drugo, uzimamo onda ovo.

Kako inače spremate, direktno na onom teflonu ili u papirnim posudama?

A i taj papir je sigurno jako zdrav.

Nego, uzeh Smart Žaomi frajera za 6.5k
Šta dalje 😃

Ja sam spremala na papiru i onda mi je nestalo tanjirića a oglas gde sam naručila prvi put sa temua nije bio više aktivan. I naručim od drugih. Prvo što su mi poslali kockaste male a pravougaone velike a drugo je pisalo u oglasu, a drugo što se lepi hrana katastrofa. Tako da ću sad da gužvam običan papir za pečenje. Jer ne mogu ni da nađem odgovarajuće papire za dupli air fryer koji ima onu manju i veću komoru. I koristim one silikonske modle. Budu u lidlu ili pepcu.

Licno obican pek papir isecem u dimenzijama malo vecim od resetke i onda ga sa sve resetkom spustim u posudu, za sad to radi ok.

Uzeo sam i neku silikonsku posudu u Lidlu pre par dana ali tek treba da je probam

Stigao Xiaomi smart 6.5L, probali pomfrit i opasan fail za prvi put. Probali smo domaći krompir isečen za pomfrit, ubacili u papir za pečenje, bez ulja i masti i odabran french fries 500g mod, svakako je bilo manje pomfrita.

Dva puta smo obrnuli mod 18min i jednom 23min sa trešenjem i dalje bio nepečen. 😆

Onaj krupniji iz Lidla na koji je vec naneto ulje se ok opece kod mene, mada ja ni nemam neka drasticna ocekivanja vezano za pomfrit.

Jedan rezim od oko 18 minuta okvirno, protresem na 9 i eventualno izmesam malo po potrebi jer ume da se slepi a uz to ga i papir blokira.

Jako dobro se peku i "prstici" iz Lidla, onaj naseckani zacinjeni krompir, raznorazne kobasice, virsle, medaljoni i slicno, bas sam zadovoljan.

Običan krompir mora duže da se peče i nisam nikad probala skroz bez ulja jer verujem da nije lep i mora da odstoji u vodi da pusti malo skrob. Od kad su smanjili cenu zamrznutog pomfrita u lidlu samo taj pomfrit pečem a običan krompir na krupne komade.

Taj iz Lidla je najbolji,a ovaj svez kad se isece treba da se uvije u papir ili ostavi na krpi da se prosusi,pa tek onda na pecenje.

Takodje preporuka za lidl pomfrit. Jeftin a solidan. Ja ga stavim 19 minuta na 180C, protresem 1 - 2 puta i ispadne bas fin, ne stavljam nikakvo ulje. Nije kao iz friteze ali ja sam vise nego zadovoljan.

Hvala na savetima, probaćemo. Lidl nije bio blizu, a imamo jako dobar domaći, pa rekoh ajde da probamo. A koliko stavljate ulja na domaći i u čemu pečete lidlov? Pek papir ili na ovu teflonsku rešetku?

Na domaci poprskas ulje iz one sprej flasice gledaj da bude staklena nista mnogo,mada na ovaj iz Lidla sto kaze kolega ni ja ne stavljam ulje,dole stavljam onaj papir za fryer i na svakih 5-6min.protreses da ne zagori,ukupno vreme kod mene je 20min.

Stigao Xiaomi smart 6.5L, probali pomfrit i opasan fail za prvi put. Probali smo domaći krompir isečen za pomfrit, ubacili u papir za pečenje, bez ulja i masti i odabran french fries 500g mod, svakako je bilo manje pomfrita.

Dva puta smo obrnuli mod 18min i jednom 23min sa trešenjem i dalje bio nepečen. 😆
"Домаћи" кромпир мора да се прво прокува па тек онда у фритезу, бар тако кажу. Једном сам пробао и споља изгори унутра буде жив.

Куповни помфрит буде екстра, чевапи такође, нагетси.....

Da li može preporuka za brend nagetsa koje smatrate da ima smisla kupiti?

Probao sam nekoliko, neću navoditi brendove, u najmanju ruku mi se nisu svideli. U proseku, trebalo bi zabraniti prodaju takvih proizvoda. Ili nisam imao sreće ili to nije za mene.

Iz Lidla probajte I onaj "Krompir sa začinima" (tako piše na računu, zaboravih šta piše na kesi), uvek ih radje jedem nego pomrift.

Svi su meh dok se ne ohlade, kad se ohlade i budu mlaki ili se malo zagreju, tad budu prihvatljivi.

U kombinaciji sa npr. grckim jogurtom to bude skroz fino.

Pre par dana sam jeo neke sa punjenjem ali nema sile da se setim koji su, bili su ok sa grckim jogurtom.

Mislim da sam ih uzeo u Stokomaku.

edit: jesam, ovi dole

1786903496146.webp

Hvala na savetima, probaćemo. Lidl nije bio blizu, a imamo jako dobar domaći, pa rekoh ajde da probamo. A koliko stavljate ulja na domaći i u čemu pečete lidlov? Pek papir ili na ovu teflonsku rešetku?
Lidlov je već zamašćen pa ne mora. Bolje struji vazduh kad nema papir ali može i sa papirom pa da se protrese više puta. Naseckaj domaći i ostavi ga u vodi 15-ak min pa ga izvadi na krpu da se dobro osuši, stavi ga u posudu i zamasti po želji i onda ga peci. I nemoj žuriti jer mu treba duže, smanji temperaturu na 180 i peći pola sata. Najbolje ga je posoliti kasnije kad je gotov.

Mene od svih tih nagetsa boli stomak i budu kao pena. Evo slike nekog kao kvalitetnijeg iz lidla od 20.8. Možda je ok.

Prilozi

• IMG_0011.webp
    IMG_0011.webp
    59.4 KB · Pregleda: 22
Ja koristim Lidlov airfrier od kad se pojavio, ima sigurno 2 godine, smrznuti pomfrit koji god da sam stavljao ispece profi, samo ga ubacim na 180 stepeni nekih 15-16 minuta, posle 8-9 minuta ga izvadim da posolim i protresem korpu i vratim ga da se dopece do kraja, ponekad i dignem temperaturu na 200 poslednjih par minuta i nema greske, a domaci krompir za pomfrit nisam pokusavao, ali sam pekao domaci krompir, prvo prokuvam pa zacinim i onda ga dopecem u aifrieru, tako mi bude najbolji, ali je cimanje u odnosu na smrznuti pomfrit

U Lidlu je zamrznuti predpečeni (poluprženi) pomfrit,tako da ne moze da se uporedi nacin pripreme sa svezem pomfritom.
Jsom uzeo xiaomi smart air fryer 6.5 lit i preyadovoljan sam. Probao sam "kuvani " kukuruz -skroz okej.

Jesi li siguran da je "predpržen" a ne blanširan (skuvan)?

Ja koristim Lidlov airfrier od kad se pojavio, ima sigurno 2 godine, smrznuti pomfrit koji god da sam stavljao ispece profi, samo ga ubacim na 180 stepeni nekih 15-16 minuta, posle 8-9 minuta ga izvadim da posolim i protresem korpu i vratim ga da se dopece do kraja, ponekad i dignem temperaturu na 200 poslednjih par minuta i nema greske, a domaci krompir za pomfrit nisam pokusavao, ali sam pekao domaci krompir, prvo prokuvam pa zacinim i onda ga dopecem u aifrieru, tako mi bude najbolji, ali je cimanje u odnosu na smrznuti pomfrit
Isto ovako sa Xiaomi 6,5l, samo malo smanjim temperaturu za prvu polovinu pečenja, na 160 pa posle na 180. To je za lidlov tanki pomfrit. U univeru sam jednom uzimao pileće nagetse, bili su ok, al ni sa jednim nisam nešto oduševljen. Lidlovi su mi ok, ali ne ovi punjeni. Taj kačkavalj mi uvek nešto čudan.

Amadori je inače dobar brend, nisam ovo probao, ali bi trebalo da bude dobro.

Lidlov je već zamašćen pa ne mora. Bolje struji vazduh kad nema papir ali može i sa papirom pa da se protrese više puta. Naseckaj domaći i ostavi ga u vodi 15-ak min pa ga izvadi na krpu da se dobro osuši, stavi ga u posudu i zamasti po želji i onda ga peci. I nemoj žuriti jer mu treba duže, smanji temperaturu na 180 i peći pola sata. Najbolje ga je posoliti kasnije kad je gotov.

Mene od svih tih nagetsa boli stomak i budu kao pena. Evo slike nekog kao kvalitetnijeg iz lidla od 20.8. Možda je ok.
Taj je na fazon ovog iz Stokomaka, znaci verovatno je prihvatljiv

Nisam siguran,samo pise polu pripremljen,ali mirise na pecen a ne na kuvan.
Pitam jer se pomfrit često blanšira pa momentalno zamrzne, jer je takav najbolji za prženje. Meni su najbolji rezultati s nekim crinkly cik cak fries iz Hungarikuma, dovoljno je manje od 10 minuta na 180 da budu bukvalno savršeni.

Ne znam šta mu rade ali znam da je masan jer mi ostavi trag na papiru za pečenje i mislim da piše na pakovanju da je sa suncokretovim uljem. Kakav god da je, odličan je i nije mnogo masan.

Nazad
Vrh Dno