Videla sam da ima stakleni haeger kod nas. Ispod 10k je.Jel našao neko kod nas neki air fryer da nije sa teflonom obložen? Videh jedino ninja crispi, ali deluje malo, plus cena 20 hiljada, dok je na zapadu oko 100e, pa dok ne donese neko.
"Домаћи" кромпир мора да се прво прокува па тек онда у фритезу, бар тако кажу. Једном сам пробао и споља изгори унутра буде жив.Stigao Xiaomi smart 6.5L, probali pomfrit i opasan fail za prvi put. Probali smo domaći krompir isečen za pomfrit, ubacili u papir za pečenje, bez ulja i masti i odabran french fries 500g mod, svakako je bilo manje pomfrita.
Dva puta smo obrnuli mod 18min i jednom 23min sa trešenjem i dalje bio nepečen. 😆

Lidlov je već zamašćen pa ne mora. Bolje struji vazduh kad nema papir ali može i sa papirom pa da se protrese više puta. Naseckaj domaći i ostavi ga u vodi 15-ak min pa ga izvadi na krpu da se dobro osuši, stavi ga u posudu i zamasti po želji i onda ga peci. I nemoj žuriti jer mu treba duže, smanji temperaturu na 180 i peći pola sata. Najbolje ga je posoliti kasnije kad je gotov.Hvala na savetima, probaćemo. Lidl nije bio blizu, a imamo jako dobar domaći, pa rekoh ajde da probamo. A koliko stavljate ulja na domaći i u čemu pečete lidlov? Pek papir ili na ovu teflonsku rešetku?
Isto ovako sa Xiaomi 6,5l, samo malo smanjim temperaturu za prvu polovinu pečenja, na 160 pa posle na 180. To je za lidlov tanki pomfrit. U univeru sam jednom uzimao pileće nagetse, bili su ok, al ni sa jednim nisam nešto oduševljen. Lidlovi su mi ok, ali ne ovi punjeni. Taj kačkavalj mi uvek nešto čudan.Ja koristim Lidlov airfrier od kad se pojavio, ima sigurno 2 godine, smrznuti pomfrit koji god da sam stavljao ispece profi, samo ga ubacim na 180 stepeni nekih 15-16 minuta, posle 8-9 minuta ga izvadim da posolim i protresem korpu i vratim ga da se dopece do kraja, ponekad i dignem temperaturu na 200 poslednjih par minuta i nema greske, a domaci krompir za pomfrit nisam pokusavao, ali sam pekao domaci krompir, prvo prokuvam pa zacinim i onda ga dopecem u aifrieru, tako mi bude najbolji, ali je cimanje u odnosu na smrznuti pomfrit
Nisam siguran,samo pise polu pripremljen,ali mirise na pecen a ne na kuvan.Jesi li siguran da je "predpržen" a ne blanširan (skuvan)?
Taj je na fazon ovog iz Stokomaka, znaci verovatno je prihvatljivLidlov je već zamašćen pa ne mora. Bolje struji vazduh kad nema papir ali može i sa papirom pa da se protrese više puta. Naseckaj domaći i ostavi ga u vodi 15-ak min pa ga izvadi na krpu da se dobro osuši, stavi ga u posudu i zamasti po želji i onda ga peci. I nemoj žuriti jer mu treba duže, smanji temperaturu na 180 i peći pola sata. Najbolje ga je posoliti kasnije kad je gotov.
Mene od svih tih nagetsa boli stomak i budu kao pena. Evo slike nekog kao kvalitetnijeg iz lidla od 20.8. Možda je ok.
Pitam jer se pomfrit često blanšira pa momentalno zamrzne, jer je takav najbolji za prženje. Meni su najbolji rezultati s nekim crinkly cik cak fries iz Hungarikuma, dovoljno je manje od 10 minuta na 180 da budu bukvalno savršeni.Nisam siguran,samo pise polu pripremljen,ali mirise na pecen a ne na kuvan.
Amadori je inače dobar brend, nisam ovo probao, ali bi trebalo da bude dobro.
mene svi ti vajni kačkavalji u punjenim namirnicama više podsećaju na neki trouglasti topljeni sir...zdenka sir za one starije 😉Taj kačkavalj mi uvek nešto čudan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari