Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

@Bocko Bockovic Trebalo bi da je Srbija.
@ikac2000 Eto vidiš, a na C805 je prošlo skoro godinu dana između 2 OTA update-a 😅

Inače ovo baaaaš primetno kilavo otvara aplikacije (kad je "cold start" aplikacije) i kilavi i navigacija kroz menije za podešavanja.

Takođe posle update na Kodi mi uopšte nije radio zvuk. Proradilo tek kad sam čačkao Kodi settings > System > Audio podešavanje i izabrao ponovo već izabrani jedan jedini ponuđeni source i disable-pa-enable one prekidače za AC3, DTS... i za pass-through.
I promenili su se "kodovi" koje tvQuickSettings mapiranje detektuje za Netflix, Prime, YouTube... tastere na TCL daljincu odnosno crveni, zeleni, plavi, žuti kružić tasteri na Eon daljincu.

Kupiš Nvidia shield star 11 godina i sve će ti raditi

New TCL R75PT01 platform Google TV Update available in V634
TV models
...... P8LS (AP), P7L, V6D, T6D, U65A
P6K ,P7K, V6C, T6C, C6KS, C6CS, U65/75, MQLED70K
[P755, C655, C655 Pro, T7B , U64/74, (V6B), QLED780/810 ...(EU, AU, AP-RU, CA)]
[(QM51L, QM5K ,Q51K ,Q63K, S551G, Q651G.... N.America)]

V8-0008T01-LF1V634.002196

V634 OTA

@FirmwareTCLbot
LINK
LINK2

build date= Jul 29, 2026
build.date.utc= 1785270420
security_patch= 2026-06-05
gmsversion= Android_14_GTV_U
product.build.fingerprint= TCL/G10_4K_US_NF/G10:14/UTT2.250416.001/AS50:user/release-keys
revision= 002196
OTA size= 1.92 GB

Ja imam ovaj donji. SBB kablovksa ako je los signal losa je slika. HBO i neki HD strani kanali izgledaju sasvim solidno. Netflix, YouTube i ostali servisi mi izgledaju dobro. Televizor ima lose uglove gledanja, to mu je najveca mana po meni.

Ne kupujte TCL 55C6K u Metalac za 48.599; jedan moj prijatelj ga je vratio pre nekoliko dana, a sada ponovo prodaju taj isti primerak. Zadnja strana se jako zagreva i posle 30–40 minuta slika počinje da „skače”. Dobio je novac nazad, a rekli su mu da vraćaju televizor u magacin. Umesto toga, kupio je jedan u bigbang za 53 hiljade i sve radi savršeno.

Molim pomoć za nomenklaturu i rangiranje TCL TV. Naime dvoumim se između TCL 85c6k i Hisense 85u7se. Prvi je jeftiniji 180€. Na papru su dosta slični. Jesu li ista klasa (srednja+), i neka preporuka?

Molim pomoć za nomenklaturu i rangiranje TCL TV. Naime dvoumim se između TCL 85c6k i Hisense 85u7se. Prvi je jeftiniji 180€. Na papru su dosta slični. Jesu li ista klasa (srednja+), i neka prepo
TCL. Hisense koristi Vidaa sistem, a evropske verzije imaju slabije specifikacije u odnosu na modele za američko tržište. Hisense-ova obrada slike i prikaz pokreta nisu tako dobri kao kod TCL-a.

Glup savet...
Zapravo Vidaa nije tako los operativni sistem, rastereceniji i brzi dosta od androida.. Radi "posao" odlicno.. HBO, Netflix, YouTube, sve radi kao munja, bez bagova..
Takodje, u svakom momentu možeš uzeti neki Android TV Box, i pretvoriti Hisens u android TV, koji će raditi mnogo bolje od TVa koji dolaze sa android OS.

U stvari najbitnije mi je da je televizor trajan. Ne mogu ni zamisliti šta ću ako se TV od 85inča pokvari, čak i u garanciji.
Još ima Sony lcd od 39inč, star 17 godina, još odličan za spavaće sobe.

Glup savet...
Zapravo Vidaa nije tako los operativni sistem, rastereceniji i brzi dosta od androida.. Radi "posao" odlicno.. HBO, Netflix, YouTube, sve radi kao munja, bez bagova..
Takodje, u svakom momentu možeš uzeti neki Android TV Box, i pretvoriti Hisens u android TV, koji će raditi mnogo bolje od TVa koji dolaze sa android OS.
ajde da se menjamo evo Hisense 50E7 HQ dve godine star za TCL iste klase pa dodaj boxova koliko hoćeš, takodje samo da dodam, ako hoćes na VIDAA nešto van srpskog regiona prc, znači nema Apple tv, nema hrt, nema spanaca...nema Pluto TV..e da i nemas Yettel, znaci ili Move ili SBB aplikaciju EON..Onda sw problem koji Vidaa ima kad su u pitanju Netflix i pojedino soundbarovi...u mom slučaju veliki zez

Poslednja izmena:
Zavisi kakav ti je korisnički status.. Dobar je OS, ne vidim razlog hejtovanja Hisense televizora, odlični su.. Nisam ja sad tu usamljen slučaj i PR Vidaa OS pa ga branim.. Idi u temu Hisense TV, zatećićeš slučajno mnogo korisnika, niko ne hejtuje, kupuje se masovno Hisense...
Drugo, TCL je android OS, i momci koji se ovde cerekaju mom komentaru iznad, verovatno su veći ljubitelji tog OS iz razloga što su dostupne aplikacije apk, dosta više nego na Hisense ili kod LG, Samsung OS... Veće mogućnosti..
Pričati o panelu Hisense vs TCL, to je apsolutno individualno.. Kao kad bi raspravljali zašto neko voli napucane boje ekrana kod Samsunga naspram prirodnijih boja kod Xiaomija, Huawei itd...
Ja imam i jedan i drugi brend, Hisense 75U7Q u dnevnoj sobi, TCL 50P631 u spavaćoj sobi.. Taj u spavaćoj nista posebno tv kao ni panel.. Ali ako gledamo OS, sta sam dobio sa androidom kod tcl, instalirao Launcher,2-3 apk, za radio, vremensku prognozu,YT revanced... I ok,drago mi je zbog launchera, nije fabrički, podesio sam ga po svom ukusu kao sto sam to uradio i na Novoj na telefonu.. Stremio ne koristim..
Što se tiče OS na Hisensu, radi baš dobro, ne razumem toliko hejtovanja, na kraju ako mi treba android OS, kupiću Xiaomi box i imaću šta budem hteo..
Ti znaš najbolje da li ti treba TV za normalno gledanje kanala, YT, multimedia sa nekog strima, ako je za to,nećeš pogrešiti koji god da uzmeš...
Neće ti trebati za Hisense ni Android box kao što si naveo ako si standardan user...

Imam Hisense i pisao sam u temi tamo da je softver djubre. Jeste da ima već nekoliko godina, ali vidjao sam kod drugara i novije televizore i da se nisu previše popravili. Bolje je to nego nekad, ali daleko je to od Android/Google TV.

Problem je što na duže staze hisense prestaje sa podrškom za aplikacije. Meni su u gt uvalili hisense iz 2018 godine a bila je ili 2019 ili 2020, ne sećam se ali znam da sam žurila sa kupovinom tv-a. Eon, hbo itd nije bilo za njega jer je zastareo os. Služio je kao običan ne-smart TV dok nije crko. Tako da sad samo android dolazi u obzir.

To su individualno iskustva, ja nemam tako loše iskustvo sa Hisens tv. Munjevito odrađuje sve za šta je namenjen.. Ako želiš malo više, tu je Android box..
To što 7-8 vas kudi i pljuje Vidaa OS, ne znači da je on loš, već ste se vi previše nadali od njega, i def onda kupujete Android OS da bi mogli instalirati ono što hoćete na njega..
Ne znam kako koristiš TV i zašto hejtujes Hisens.. Ali isto tako onda moraš kuditi i Samsung, LG...
Zamisli uhvati neko i počne da hejtuje po temama neki samsung C5 i bolji, zato sto nema Android OS.. Malo je ono...
Neko ko koristi TV da gleda kanale sa kablovske, YouTube, pusti neku igricu, da li mu treba Android OS?? Ne.
Za entuzijaste je uvek dobrondoslo nešto više da bi se moglo budziti još malo, customizirati..
Prvi ja volim to raditi sa telefonom.. Šteta što su kinezi zatvorili taj uzitak kod Xiaomija, nije mi više to to...
Ali entuzijasti i njihov način korisničkog režima nisu nikad bili reper da li je nešto dobro, manjina su.. Mogu zbog svoje strasti zbuniti prosečnog korisnika kome ne treba na primer ni 30% onog što oni koriste, ali će se zbuniti kao kolega iznad gde je zaključio i vaših pisanja da Hisense TV nije dobar, već TCL, samo zato jer ima Android OS..

Nazad
Vrh Dno