Bez eksela vreme drugačije protiče? 😀
Kakav eksel, drugi osnovne: 8 punjača servisira 8 automobila ne duže od 30 minuta. Ne mogu da ostanu zaboravljeni, jer će im Tesla masno naplatiti. Koliko će poslednji automobil na slici čekati? Može da odgovori i bilo ko iz lajka.
Auto sigurno ima zastitu od pregrevanja, i sistem hladjenja bi se ukljucio da su dostignute rizicne temperature. Ali ako nisi zurio, nisi pogresio sto si spustio struju punjenja - iako ne postoji rizik od pregrevanja, treba razmisljati dugorocno o zdravlju baterije, toplota je jedan od najvecih neprijatelja.Došao red danas da se puni Seal. U garaži već 30 plus stepeni, toliko toplote se pravilo pri punjenju da bi se sve spalilo da sam ga ostavio na 11kW.
Da se razumemo, garaža ima 54kvm i nikakvu izolaciju.
Spustio na 3.5kW i ide lagano. Da mi je bilo hitno morao bi auto napolje.
Auto sigurno ima zastitu od pregrevanja, i sistem hladjenja bi se ukljucio da su dostignute rizicne temperature. Ali ako nisi zurio, nisi pogresio sto si spustio struju punjenja - iako ne postoji rizik od pregrevanja, treba razmisljati dugorocno o zdravlju baterije, toplota je jedan od najvecih neprijatelja.
Skeptičan sam da ako neko sada preda za državnu subvenciju da će išta da dobije (osim ako nekoga u nadležnom ministarstvu "ne podmaže" da mu pogura malo "pogura" zahtev).Da li je neko ispratio Changan subvenciju od 5.000e koja je nezavisna od drzavne subvencije? Ovo bi trebalo da znaci da je moguce dobiti subvenciju 5k changan + 5k drzavne subvencije. Ako je ovo moguce, Deepal S05 Max bi ispao oko 24.000e.
Ako si skeptičan jedino ostaje da probaš pa da vidiš da potvrdiš skepsu ili da se pozitivno iznenadiš.Skeptičan sam da ako neko sada preda za državnu subvenciju da će išta da dobije (osim ako nekoga u nadležnom ministarstvu "ne podmaže" da mu pogura malo "pogura" zahtev).
Da li je neko ispratio Changan subvenciju od 5.000e koja je nezavisna od drzavne subvencije? Ovo bi trebalo da znaci da je moguce dobiti subvenciju 5k changan + 5k drzavne subvencije. Ako je ovo moguce, Deepal S05 Max bi ispao oko 24.000e.
Pa da pratiš lepo temu video bi da je kolega @justPera kupio Atto 3 Evo i koliko sam ja bar skapirao iz postova predao je i za subvenciju posle početne peripetije koju je imao sa istom.Ako si skeptičan jedino ostaje da probaš pa da vidiš da potvrdiš skepsu ili da se pozitivno iznenadiš.
Ja sam predao krajem juna, ali znam čoveka koji je predao početkom aprila i još uvek nije dobio nikakav odgovor.Ako si skeptičan jedino ostaje da probaš pa da vidiš da potvrdiš skepsu ili da se pozitivno iznenadiš.
Obično se zahteva pristup preko namenske dijagnostike. Odlično ako Tesla daje takve mogućnosti korisniku... jer se vremenom neke stvari "zaglupe" pa je potrebna nova kalibracija.Poenta je bila da je nekad takva opcija zakopana u servisnom meniju, ili je pitanje da li i možeš da je odradiš bez servisa. Tesla za ogromnu većinu stvari ostavlja pa i ozbiljnije stvari na izvolte, korisnik može svašta nešto i sam da promeni/zameni pa da resetuje statistiku/podatke nakon zamenjenog dela.
Ne uslovljavaju te obaveznim servisom na određen period i neće da te smaraju da ti ne uvaže garanciju - za sve osim petljanja oko high voltage sistema, tu su strogi pa i za havarisana vozila koja su popravljana nekad banuju Supercharger punjenje, zbog bezbednosti. Čitam po Telegram grupi, sve je više i više vlasnika Tesli u Srbiji, da li zbog besplatnog punjenja ili zato što su pouzdani/provereni proizvođač, to već ne znam 😂
Meni taj Deepal S05 ima lep dizajn, ali mislim da se ne isplati razmisljati o njemu sada kada je dostupan BYD Atto 3 Evo. Za malu razliku u ceni dobijes 800v sistem, vecu bateriju i domet i ipak auto poznatijeg brenda.Sto se tice changana , poskupeo je prvo 5000e 🙂 2500e je poskupeo, delili su free stakleni krov i boju. To kada se sabere.....
Sve je u Srbiji EPP.
To i kazem, dizajn mu je odlican. Ali nazalost kod EV dizajn je mozda tek bna trecem ili cetvrtom mesto sta treba gledati.sedi u changan pa to reci. byd deluje kao igracka. changan je alkantara, frameless prozori, 20 felne i najbitnije nema veze sa tdv
Nisu problem novi modeli kao na traci, ali definitivno se treba drzati proverenijih brendova, a ne trenutno popularnih, koji za 2 godine mogu potpuno nestati sa trzista - a dovoljno je da nestanu sa evropskog trzista, pa da to bude problem.. Ako se vec razmatraju Kinezi, birati samo izmedju najvecih igraca koji imaju zaledjinu da prezive borbu za Evropu.Meni taj Deepal S05 ima lep dizajn, ali mislim da se ne isplati razmisljati o njemu sada kada je dostupan BYD Atto 3 Evo. Za malu razliku u ceni dobijes 800v sistem, vecu bateriju i domet i ipak auto poznatijeg brenda.
Generalno najveci problem kod kineza jeste to sto izbacuju nove modele kao na traci. Evo sad Leapmotor izbacuje osvezeni B10 sa 800v arhitekturom i brzim punjenjem, za isti novac.
Zanimljivo poređenje moram priznati koje sam i gledao pre ovoga, ali se matematika promenila sa akcijom uvoznika Changan.Meni taj Deepal S05 ima lep dizajn, ali mislim da se ne isplati razmisljati o njemu sada kada je dostupan BYD Atto 3 Evo. Za malu razliku u ceni dobijes 800v sistem, vecu bateriju i domet i ipak auto poznatijeg brenda.
Generalno najveci problem kod kineza jeste to sto izbacuju nove modele kao na traci. Evo sad Leapmotor izbacuje osvezeni B10 sa 800v arhitekturom i brzim punjenjem, za isti novac.
Kada sam kupovao Atto 3 Evo razmatrao sam i S05 i S07 i na kraju sam uzeo BYD jer mi je po skoro svemu tehnički bio bolji auto u odnosu na S05. S07 je druga priča, ali je dosta skuplji i trenutno nema "Changan subvenciju".Zanimljivo poređenje moram priznati koje sam i gledao pre ovoga, ali se matematika promenila sa akcijom uvoznika Changan.
BYD ATTO 3 EVO Excellence 4x4 košta 39.000e i skuplji je od Depal S05 4x4 37.000e. Trenutno za Depal može 5000e subvencije uvoznika i izađe 32.000e. Ozbiljna razlika. To je problem za BYD a i ostale trgovce koji sada moraju imati neki odgovor Changan-u. Niko ne garantuje subvenciju jer tek sad prolaze ljudi iz marta, znači BYD računaj punu cenu 39.000e, pa kaži da li je toliko bolji Atto kada je razlika 7000e u korist Deepal S05? Možeš i da računaš subvenciju državnu 5000e za BYD, ali računaj i na Deepal S05.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari