Hajde prvo da navedem novu čudnu situaciju koju sam čuo. Rođak kog stalno pominjem na temi promenio je u petak telefon i hoće da doda debitnu Mastercard na novi. Dodao ju je ručno, kako u Aiku i mora, podneo telefonom zahtev za aktivaciju (poziv sa registrovanog broja na 0800101015, pa opcija 1, pa unos poslednje četiri cifre kartice) i ništa se nije desilo. Ponovio je poziv u subotu, nakon čega su ga u nedelju u 7.59 ujutru zvali sa pitanjem da li je kartica uspešno dodata, što je čudno samo po sebi, jer oni to moraju znati.
Rekao je da nije, naravno, pa se agentkinja koja ga je zvala nakratko isključila, kao da nešto proveri, a onda mu je javila da kartica ne može da se doda jer se navodno ime ne poklapa, šta god to značilo. Kao okej, možda je omašio neko slovo, pa da pokuša opet. I pokušao je opet, ali ista priča, pa ga je danas ista ta agentkinja zvala sa uputom da pozove digitalnu filijalu. Nije stigao danas, ali živo me zanima u čemu je tačno problem. Dosad je više puta menjao uređaje, pa čak koristio i više istovremeno, i sve je glatko išlo.
ne ostavlja se dostavnica (meni je ostavljena za drugu pošiljku, a uz nju mi je pridodata i kartica)
Ostavlja se izveštaj o pokušaju uručenja (kako se već to tačno zove), kao i kod svakog drugog preporučenog pisma. Kod tebe je verovatno poštara mrzelo da piše dvaput.
nije mi uopšte nudilo u padajućem meniju ime moje ulice i samog sela na koje se vodim
Ja se nešto ni ne sećam tog menija. Možda su menjali. A ima li ti adrese u npr. MTS-ovoj proveri dostupnosti optike? Kontam da su to iste baze, a kod njih znam da se često ulice vode na druga naselja i da treba znati koja je tvoja tačno.
trebalo bi bar da ponude opciju za dostavu tih kartica i kodova
Sa ovim se apsolutno slažem, mislim da sam isto pisao. PIN pritom ne mora ni da se štampa, mogao bi da se prikazuje normalno u aplikaciji.
tako da nemam pojma gde je do sad PIN
Pitanje je mogu li i oni to ikako da znaju.
u toliko što ako stvarno slanje i dostava kartica ide iz Niša
To ti je pisalo u praćenju? Verovatno su podelili geografski. Svima koje znam kartice su poslate iz pošte u Paviljonima na Novom Beogradu (11070 БЕОГРАД 27).
Da li se neregistrovane pošiljke uopšte vraćaju Banci i šta da radim ako im se nikad ne vrati?
Ne bi trebalo da je tako u opštem slučaju, ali možda je njihov ugovor sa Poštom specifičan.