Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Uhvatio pre neki dan na tv domaći film Debeli i mršavi i kao ajd da pogledam. Težak šund u rangu najgorih uradaka Žikine dinastije i serijala Ćao inspektore, gori čak i od Breninih "filmova". 😅 Ovo deluje toliko amaterski urađeno na svakom nivou, a i sama radnja - nepovez živi. Stvarno nisam ništa znao o filmu pre gledanja, mislio sam da je neka varijanta na foru Stanlija i Olija. Sad tek vidim da ima nisku ocenu i na imdb.

ne bih Substance ni ubrajao u horor, vise je neka body-freak satira na savremeno drustvo i preopterecenost estetikom i materijalnim i mislim da je to ok docarano, ni ne ocekuje se od takvog filma neki mindfuck zaplet

I sam kraj je uradjen tako zbog preterivanja mada je meni kraj raspad nije uspeo da prenese to preterivanje kako treba već je previše preterao.

Prilično agresivna medijska promocija, kao i napucane ocene kritike. Sa druge strane, po redditu i sličnim mestima uglavnom čitam mlake utiske. Čeka se kućna projekcija ipak.

Uhvatio pre neki dan na tv domaći film Debeli i mršavi i kao ajd da pogledam. Težak šund u rangu najgorih uradaka Žikine dinastije i serijala Ćao inspektore, gori čak i od Breninih "filmova". 😅 Ovo deluje toliko amaterski urađeno na svakom nivou, a i sama radnja - nepovez živi. Stvarno nisam ništa znao o filmu pre gledanja, mislio sam da je neka varijanta na foru Stanlija i Olija. Sad tek vidim da ima nisku ocenu i na imdb.

Jedan kritičar je taj period jugoslovenske kinematografije opisao kao "umro Tito, narod pomanito". Kvalitet izvrsnih jugoslovenskih komedija počinje naglo da slabi i sve više se štancaju jeftine komedije sa priprostim humorom zasnovanim na skeču, stvari tipa "Audicija" ili "Hajde da se volimo". Pogledaš recimo drastični pad kvaliteta između prvog i drugog dela "Tesne kože", za treći je bolje da se pravimo da nikad nije ni izašao. Narod je tražio laku zabavu i nije bio probirljiv, produkcije su se utrkivale da ugrabe tu koju kintu. Kako je novac u filmskoj industriji počeo da jako opada i manje filmova je snimano, vidiš često i vrlo dobre glumce kako glume u tim lošim filmovima, "Mršavi i debeli" je dobar primer. Film je zapravo inspirisan istinitim događajem, malverzacijama koje je naš doktor izvodio u kantonalnoj bolnici u Švajcarskoj.

Sama činjenica da u svetskoj kinematografiji postoji samo dva filma o klavir štimerima, i to ovaj i francuski film iz 2000-te, govori da "Tuner" ne može biti kliše. Pre par dana sam baš rekao, u moru bloat-a koji gledamo, ovo je osveženje. Lagan, solidna gluma, sjajna muzika. Drama jeste, krimi zapravo i nije, pre je comedy, a sve je začinjeno romansom..

Backrooms
Шта ово одгледах, браћо мила? Које је ово лудило мозга 😁. На крају сам остао затечен шта се ту у ствари дешава.
Сума сумарум - добар филм, може да се потврди IMDB оцена 7/10. Препорука за погледати. Иначе га не бих описао као хорор, пре као неку мистерију.

U to vreme se najviše gradilo u bloku 70 a potom bloku 64 i blok 24 (gradnja bila u jeku tokom te dve godine za prva dva bloka i započinjala za treći) tako da scene gradnje prikazuju neki od navedenih blokova.

Da pređemo na vedrije teme, upravo se na jednom od kanala prikazuje Airplane (Ima li pilota u avionu) jedan od rodonačelnika dobre parodije koji još uvek objašnjava kako parodija treba da izgleda svim Mrak filmovima i sličnim.

Ima dobrih, ali stvarno dobrih fazona kakvih u novijim paprikama nema u svih x delova zajedno jer se iste sada uglavnom baziraju na nekom kreveljenju gde prosečan gledalac ne treba da razmišlja na šta je to parodija ili neku igru reči...

Departed obnova posle 20 god dobar ali ne kao prvi out.

Poruka na kraju univerzalna, pacovi dobijaju šta su zaslužili.

Screenshot_2026-07-18-01-26-45-54_da19c83e453b14198acfc9d98c090cae.webp
Одисеја, као и што сам очекивао, аудио визуелни спектакл. Стварно маестрално снимљено. Звук је врв најимпресивнији који сам чуо у неком филму(највише је оставио утисак на мене крик у пећини,да не спојлујем даље). Поприлично залази у детаље и ситна цревца па сваки од актера добија својих пар минута да засија. Највећи проблем, кастинг. Зендаја је и коректна какви су Холанд и Елиот/а. Једноставно не припадају оваквом жанру филма ни стасом ни гласом, ово друго нарочито гласом. Патинсон, антипатичан за све паре(што је и поента његове роле) тако да је одличан! Остали одрадили посао како треба. Ко жели да се забави, правац биоскоп, ко жели непоновљиво искуство као да је гледао Кума, или неко друго ремек дело нека попије пиво кући и гледа фудбал🙂. Филм је одличан, али није спектакуларан нити нешто најбоље што сам икад гледао. Тако да од мене 8/10.

Ко жели да се забави, правац биоскоп, ко жели непоновљиво искуство као да је гледао Кума, или неко друго ремек дело нека попије пиво кући и гледа фудбал🙂. Филм је одличан, али није спектакуларан нити нешто најбоље што сам икад гледао.
Nolan je vrhunski zanatlija i manje nisam ni očekivao.
Ali moje pare neće videti, ispoštovaću Terminatora 2 kojeg sam propustio u bioskopu.

The Wall

Zanimljiv film jer ima svega tri glumca, od kome jednom samo čujete glas...i jedan zid.

Baziran na navodno istinitim događajima i navodnom liku koji je tih godina bio noćna mora za USA vojnike u Iraku.

Film je onako bez poente malo ali solidan sve u svemu.

6.5/10

Da pređemo na vedrije teme, upravo se na jednom od kanala prikazuje Airplane (Ima li pilota u avionu) jedan od rodonačelnika dobre parodije koji još uvek objašnjava kako parodija treba da izgleda svim Mrak filmovima i sličnim.
Ako se dobro secam, a siguran sam nekih 99%, kod nas se prvi put prikazivao pocetkom 80-ih kao pretpremijera (ili je to bio FEST-ov Ponocni bioskop?) u Odeonu od 23h. Ono u sta sam 100% siguran jeste da se nikada, ni pre ni posle te projekcije, nije desilo da je bukvalno cela sala plakala od smeha. Fazon za fazonom, nemas vremena ni vazduh da udahnes od smeha. A cak i kada nije nesto toliko smesno, javi se neko sa zaraznim smehom i... ajmo svi. 😀

"Obsession" mi je digao lestvicu i ne mogu da gledam svakakve gluposti... Tako da obnavljam neke filmove koje vrede.

"The Empty Man" (2020)
Mislim da se o ovom filmu ne priča mnogo i da je podcenjen iako ima respektabilnu ocenu na imdb.
Izuzetna radnja, dobra gluma i pravo uživanje za ljubitelje kosmičkog horora. Velika preporuka.
8/10

Da li je neko slučajno video, ima li bilo gde da se pogleda film "Mačji Krik"? Naravno, sem u bioskopu.

^ I nije samo dobra komedija ☺️

Posle dužeg vremena pogledah sinoć jedan animirani film.

The Wild Robot.
Na početku sam imao osećaj da mi se mozda neće svideti, malo mi se "grafika" nije svidela na keca, ali se posle ispostavio kao bas lep film. Preporuka.

Nazad
Vrh Dno