Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Pa upravo to, kao neki triler je tu oko ocene a IMDB, kao horor u koji ga svrstavaju rekao bih ni blizu, čak i za mene koji nisam relevantan da govorim o tom žanru.

"Backrooms" (2026)
Verovatno sam imao velika očekivanja. Smorio me je prilično. Opsesiji ni do kolena.
4/10

"Dead Calm" (1989)
Napet i dobar film. Odlična gluma, što nije čudno obzirom na ekipu.
6/10

Nije mi za više. Prepun mi klišea i nelogičnosti ali dobro... Vidim da je rađen po knjizi koju nisam čitao.

True Grit (2010)

Ne mogu za sebe reći da sam fan braće Coen, mada, ono što mi je uletelo od njih a da se svojevremeno nisam ni obazirao za potpisnike režije (kome je to uopšte i bilo bitno), su bili odlični filmovi. Počev od davne 1998 ili 1999 i Big Lebovskog sa pirat video trake, preko No Country for Old Man, pa do meni omiljenog The Man Who Wasn't There. Fargo se podrazumeva.
A Burn After Reading? Scenario sklepan na pauzi tokom snimanja No Country for Old Men 🤣 tu već dolazi do izražaja prepoznatljiva satira braće Koen..

I njihov prvi film Blood simple isto odlican,
Takodje i Serious man ( mozda nije toliko poznat) , gledao ga svojevremeno u bioskopu i ostavio je dobar utisak.
Balada o Basteru- uzasno dosadan, nije mi se svideo

Pominjali ste ovde i vesterne True grit, pao mi je napamet Bone tomahawk- verovatno vecina gledala, bicu kontradiktoran , meni se nije dopao kao neka jeftina pozorisna predstava iako su ga mnogo hvalili

Pominjali ste ovde i vesterne True grit, pao mi je napamet Bone tomahawk- verovatno vecina gledala, bicu kontradiktoran , meni se nije dopao kao neka jeftina pozorisna predstava iako su ga mnogo hvalili
True Grit, ovaj novi, je sigurno u gornjem delu liste najboljih vesterna ikada. Dobro i original nije los, ali ovde je Dzef Bridzis briljirao. Moze da se poredi sa Li Marvinom iz Cat Balou.

Bone tomahawk... slazem se, nije za ozbiljnu pricu.

Samo ove koje sam pomenuo sam gledao od njih. Hvala na preporuci.
Imas i Arizona junior sa Caigeom. Isto kultni mada ga nisam gledao 15 godina , verovatno bi sad bio drugaciji utisak kao i Barton Fink.
3 bilborda ispred Ebinga Misuri- nesto sto bih potpisao da su braca Koen a nisu, to si pretpostavljam gledao

Arizona Junior sam gledao na FEST-u, potpuno napamet kupio kartu i uživao u filmu.
Tada sam prvi put i upoznao glumca Nikolu.

I ja odgledah Get Out baš zbog tog kultnog statusa koji ima, film nije loš ali ono ne može nikako da bude horor.

7/10

Da li vredi cimati se do BG-a zbog Odiseje u IMAX sali?

Svaka cast na hrabrosti da pustis film koji ima oceni 4.4 🤣
Lepo sam napisao mazohizam na max.
A kad jedan kultni Event Horizon ne bude imao sramotnih 6.6 tad ću da gledam na imdb kao nešto pouzdano.

Знаш како ја контам IMDb, ако нешто има ниску оцену, то не вреди гледати, али ако има високу, може али не мора да буде добро. Углавном јесте. Мени.
Вероватно грешим, али тако видим.

Lepo sam napisao mazohizam na max.
A kad jedan kultni Event Horizon ne bude imao sramotnih 6.6 tad ću da gledam na imdb kao nešto pouzdano.

@tozovac ma sve ok, i kod mene je slično tome.
Ali eto gledao sam ga i to čak do kraja.
Мада, има изузетака у том мом правилу, нпр Surviving Christmas (npr 2005) са Беном Афлеком, мислим да има оцену 5.5, а ја плачем филму колико ми је добар. Има још примера са ниском оценом који ми се свиђају, али се тренутно сећам само њега.

Film, utisak, ocena... hvala

Obsession, neko me zeznuo rekao da je dobar pa sam ga odgledaocelog samo da vidim dal sam lud
1/10
Od pocetka filma nakon 15min znas svaku scenu i sta ce se desit (ok glup horror)
Mala sto igra Niki je prosecna, to sto pravi neke grimase pa to moze svako, jos staticne mahom ne znam sta tu valja, jedino je pozitivno za nju jer je u seriji superman & lois bila njanjava i smaracica teska, mada mozda joj je ova uloga legla jer ne verujem da je nesto puno napredovala u glumi.... (mozda gresim videt cemo kad odigra u nekom normalnom filmu tipa drama...)
Film je ishajpovala gen Z generacija na tiktok i to je to, tesko smece po meni, da je trajanje filma 23min kao serija zona sumraka onda bi dobio ocenu 6/10 ovako za sat i po 1/10

Poslednja izmena:
Mummy (2026)
Баш ми се свидео. Атмосфера је добра, ефекти одлични. Почетак ми се учинио као још један забаван филм и не више од тога, али ми је био доста страшнији од само забавног. Још ја то кад пустим ноћу, па још на слушке...

У последње време само неке хороре гледам, шта урадисте од мене 😅

Da, baš smo sinoć laganeze odgledali. Skroz OK. 7.75/10
Opsesiju sam ubrzao na 2x 🙂. Što neko napisa - klasik Zona Sumraka ideja za epizodu, te je moglo toliko i trajati. 5/10

The Substance

Ovo je bilo tesko gledati 😱
Film kao film je sasvim solidan i drzi paznju, interesantna zamisao, previdiva radnja ali svakako film nije dosadan.
Problem je sto je previse brutalan i na neke momente previse odvratan.
Zbog manjka vremena, uglavnom sve filmove i serije gledam za vreme obroka, ali ovaj jednostavno nisam mogao. I to pisem kao osoba koja nije gadljiva, svakakve gadosti mogu da progutam ali ovo mi je zaista bilo previse na momente 🤣
Svakako preporuka za film, meni se dopao sve u svemu, dao bih mu jaku 7icu. Demi Mur odlicna!

Mnogi ti novi horori meni vuku straight to dvd eru, jednostavno su nekako isprazni, ima ok ideja ali realizacije su loše.
Spomenuti Supstance je težak smor i isprazan film, sve je to veštački razvučeno da bi se spakovalo u formu filma.

Kao što reče @techone, sve je to (lošija) epizoda Zone sumraka, a ja ću tu dodati da svi ovi "tehnoški" horori vuku na loše opizode Black mirror.

Meni su od ona dva burazera dobri hororčići. Dal žive u Australiji a Grci su. Bring her back i Let me in

Nazad
Vrh Dno