Šta je novo?

Prodavnice tehničke opreme u Srbiji - loša iskustva

Meni u aplikaciji stoji ovo

Prilozi

• Screenshot_20260711_194245_com_gigatron_gigamax_MainActivity.webp
    Screenshot_20260711_194245_com_gigatron_gigamax_MainActivity.webp
    81.1 KB · Pregleda: 103
Glupost totalna
moracu na silu da potrosim a realno mi nista spec ne treba

Prilozi

• 1783793509886.webp
    1783793509886.webp
    34 KB · Pregleda: 102
Prosledite nekom kome treba nemoj da propadne ako vam ne treba i nećete kupovati.

Evo prosledite meni qr kod i učinili ste dobro delo. Hoću da kupim aparat za kafu. Sutra reševam to.

Ostalo 500 bodova , igra ti nešto?
Ne znam kako da prosledim, app ne daje screenshot.

• Like
Reagovanja: M J
Može i meni ako nekome ne treba, treba da uzimam veš mašinu.

nije tema za bodove itd o tome možete u podforumu "online kupovina"

Ne znam koliko ima veze sa temom, ali moze imati veze za buduce kupovine. Kako sam cuo Big Bang preuzima Gigatron, u zavrsnoj su fazi. Meni je Bc group bio sjajan, a nakon preuzimanje od strane Big Banga kao da se nesto promenilo. Videcemo sta ce biti kada preuzmu Gigatron, jer je to ipak jedan od vecih lanaca za tehniku u Srbiji. Tehnomanija je propala odavno, opstace sve dok drzava i ljudi bliski vlasti peru pare preko nje. Ostaje mozda Tehnomedia kao nezavisna, ali joj je fokus na belu tehniku.
Evo ja prolazim kroz agoniju sa Bc group oko garancije za klimu. Prvi i zadnji put sam preko njih nešto kupila. Sistem kako da ti neko dođe i proveri šta se dešava sa klimom je neverovatan. Kao da prolazim kroz nivoe neke igrice 🥷pa ako poginem ode i garancija😆

Ne branim ih, ali nemaju oni puno veze sa garancijom za klime. Servis ide na teren, koji nema veze sa njima. Servis ako ustanovi kvar radi demontazu i montazu nove, bez troska za krajnjeg korisnika. Uvek je za sve najlakse zaobici maloprodaje, sve do trenutka kada mora da se uzme novac na osnovu potvrde, kupi novi uredjaj i slicno. Svakako, nadam se da ce ti brzo i uspesno resiti problem

Ne branim ih, ali nemaju oni puno veze sa garancijom za klime.
Ja kad kupim od njih i oni mi izdaju garanciju jedine veze za reklamaciju, servis i sve ostalo u tom garantnom roku za mene imaju isključivo oni a koga će oni da angažuju da to reši (treba li da napomenem kvalitetno i u skladu sa zakonom) to je apsolutno i isključivo njihov problem a ne moj.

Evo ja prolazim kroz agoniju sa Bc group oko garancije za klimu. Prvi i zadnji put sam preko njih nešto kupila. Sistem kako da ti neko dođe i proveri šta se dešava sa klimom je neverovatan. Kao da prolazim kroz nivoe neke igrice 🥷pa ako poginem ode i garancija😆
U dve godine ili produžena?

Ja kad kupim od njih i oni mi izdaju garanciju jedine veze za reklamaciju, servis i sve ostalo u tom garantnom roku za mene imaju isključivo oni a koga će oni da angažuju da to reši (treba li da napomenem kvalitetno i u skladu sa zakonom) to je apsolutno i isključivo njihov problem a ne moj.
Totalno pogresno razmisljanje
Ne odredjuju oni servis vec uvoznik proizvoda i proizvodjac
Tako da def nema veze sa njima
Sem da ih smaraju.mejlova i.sl

Kao prvo ja nisam nigde ni napisao ko određuje servis tako da ne znam kako si ti došao do mog "totalno pogrešnog razmišljanja" - ja samo rekao da veza sa servisom treba da ide preko njih, pročitaj još jednom.

Takođe, uopšte me ne interesuje ko određuje servis - poenta čitave priče je da ja treba da imam posla samo i isključivo sa prodavcem a da li će on da rešava moju reklamaciju direktno sa servisom, preko uvoznika ili možda da komunicira i da proizvođačem, kao i to ko je odredio da zvanični servis bude kod Pere a ne kod Mike i Laze mene ne treba da zanima.

U prve dve godine dok je saobrazno st u pitanju sve ide preko prodavca i kupca nema ništa sa bilo kojim trećem licem a slučaj sa klimom je upravo to.

Kome se potrošač obraća na temu reklamacije po osnovu garancije (ne saobraznosti) mora da bude definisano u garantnom listu. To jeste po zakonu (ZZP). Ako ne piše, onda je to propust za koji su predvidjene mere.

Apropo ovoga što je pomenuo @RazbojNick
Veliki problem je što ljudi brkaju saobraznost i garanciju.
Saobraznost je zakonska obaveza, a garancija nije.
Saobraznost je odgovornost maloprodaje, jer je sa njom kupac činom kupovine potpisao Ugovor, i nikog drugog.
Garancija se izdaje ili se ne izdaje, to je na maloprodaji da odluči. Maloprodaja može da dobije garanciju od veleprodaje i da je ne izdaje kupcu i to nije po zakonu, osim ako Ugovorom između maloprodaje i veleprodaje to nije definisano kao obaveza maloprodaje, ali to opet nije stvar kupca, već odnosa između ova dva pravna lica. Isto je i sa odnosom uvoznika i veleprodaje. Ali, ako maloprodaja prilikom oglašavanja istakne da postoji garancija za 3., 4., 5.,,,,n godinu, onda mora da je da, bez obzira na sve.
Na propisno izdatom garantnom listu mora da stoji ko je davalac garancije i pečat davaoca, kao i potpis, sa uredno popunjenim nazivom proizvoda, serijskim brojem i dužinom garancije. Ona teče nakon 2 godine saobraznosti, pa kad vam piše da je garancija 5 godina, to znači da imate 2 + 5 godina, 2 godine saobraznosti + 5 godina garancije. Takođe, na garantnom listu mora da piše procedura ostvarivanja garancije, ko nosi uređaj i gde se nosi.
Ponavljam, garancija nije zakonska obaveza, ne mora niko da je daje ni za kakav proizvod.

Kupljena 19.11.2025.
U tvom slučaju adresa je maloprodaja i dužnost je maloprodaje da otkloni narušenu saobraznost uređaja, tj. da omogući da on radi u skladu sa fabričkom specifikacijom. Da li će to biti popravka ili zamena proizvoda svejedno je, ali on u toku 2 godine od datuma kupovine koji se nalazi na računu, mora da radi kako piše u specifikaciji.

Nema više "pečatiranja", danas gotovo sva produžena garancija ide preko registracije na sajtu davaoca garancije, odnosno sajtu proizvođača/uvoznika.

Poslednja izmena:
Ja sam za Arctic kuler uzet u gigatronu morao da nosim na pecatiranje, tako da ima toga jos.

Ne branim ih, ali nemaju oni puno veze sa garancijom za klime. Servis ide na teren, koji nema veze sa njima. Servis ako ustanovi kvar radi demontazu i montazu nove, bez troska za krajnjeg korisnika. Uvek je za sve najlakse zaobici maloprodaje, sve do trenutka kada mora da se uzme novac na osnovu potvrde, kupi novi uredjaj i slicno. Svakako, nadam se da ce ti brzo i uspesno resiti problem
Sad vidim da nemaju, ali bilo bi dobro da sam to znala kada sam je kupila. Ne znam ko me juče sve nije zvao i koliko mejlova sam dobila, oni uopšte ne komuniciraju medjusobno.
Kada već pričamo, zar nije suludo da prodavac nema nikakvu odgovornost? Evo sad mi je stigao mejl da mi odbijaju garanciju (BC group) jer je prošlo 8 dana ‚‚Servis nije u mogućnosti da u zakonskom roku od 8 dana izvrši dijagnostiku aparat na vašoj adresi‚‚ 🤣🤣🤣Tačno ću da zamenim kondenz crevo i nek ide garancija u tri lepe.

Nema više "pečatiranja", danas gotovo sva produžena garancija ide preko registracije na sajtu proizvođača/uvoznika.
Termin produžena garancija ne postoji u zakonu. To što ga koriste nema veze sa zakonom.
A što se tiče registracije preko sajta proizvođača, da, može i to, pod uslovom da se nakon registracije dobije mail sa dokumentom gde će pisati sve ovo što sam naveo da mora da piše, a može i bez pečata uz napomenu da dokument važi bez pečata i potpisa, na memorandumu firme.

Sad vidim da nemaju, ali bilo bi dobro da sam to znala kada sam je kupila. Ne znam ko me juče sve nije zvao i koliko mejlova sam dobila, oni uopšte ne komuniciraju medjusobno.
Kada već pričamo, zar nije suludo da prodavac nema nikakvu odgovornost? Evo sad mi je stigao mejl da mi odbijaju garanciju (BC group) jer je prošlo 8 dana ‚‚Servis nije u mogućnosti da u zakonskom roku od 8 dana izvrši dijagnostiku aparat na vašoj adresi‚‚ 🤣🤣🤣Tačno ću da zamenim kondenz crevo i nek ide garancija u tri lepe.
To što su ti poslali je kupovina vremena od strane BC Group, jer moraju u roku od 8 dana da se izjasne, ne znači da će ti biti odbijeno pravo na saobraznost.
Kod nas je to malo bezveze definisano, a maloprodaje su našle rupu u zakonu i svima posle 8 dana šalju generički mail da je odbijeno, a uređaj je već u servisu, samo što za 8 dana servis ne može da utvrdi da li je uređaj ispravan ili nije. Ili u tvom slučaju da ne mogu da izađu na teren i ustanove da li je uređaj ispravan ili ne, što nisam siguran da je do kraja u skladu sa zakonom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno