Da li neko ima ideju sta uzeti posle mitsu Ln35vg? Pisao sam ranije da sam je kupio u julu prosle godine gde se pojavilo neko caktanje i bukvalno kao da sam imao dizel motor okacen na zidu. Reklamirao, cimao se malo sa SS od decembra i na kraju dosli i zamenili je u martu. Evo nije proslo ni 2 meseca i tu novu koju sa stavili je pocela da se cuje isto, sa tim da ova nova uz taj zvuk stvara i neki cudan miris koji bih opisao kao neki miris magacina ili miris neceg novog koji i nakon 2 meseca nije nestao.
Nemam vise zelje da se *****avam sa ovom klimom i da se pitam da li ce se zvuk javiti nakon isteka 6 meseci ili saobraznosti. Iako sam jako zadovoljan radom i potrosnjom klime gde je pokrivala ~20kvm + ~11kvm hodnik, zamenio bih je za nekog drugog japanca u istom cenovnom rangu ili se ispruzio za jos malo ako treba.
Neke ideje su mi:
- Mitsu - SRK35ZSX-W kireia (samo ako mora jer nisam siguran koliko hocu da se cimam sa mitsu)
- Daikin - FTXJ35AS emura II
- Daikin - FTXM35A perfera
- Daikin - FTXA35BB stylish (kod Daikin klima me malo brine to sto su pravljenje u ceskoj i turskoj)
- Toshiba - B13N4KVRG haori
- Toshiba - B13J2AVSG shorai edge
Mozda neka Fujitsu mada nisam nasao puno opcija da se kupe kod nas.
Micu LN35 je nihov top model, 3.5kW sa twin kompresor. Ali eto nisi imao srece sa unutrasnju...
Drugi top model 3.5kW isto sa twin kompresor je Toshiba Daiseikai Ras13
Ne mora biti Daiseikai 10, mozda jos uspes da nadzes Daiseikai 9 bice jeftiniji.
Nikad nisam cuo da se neko pozalio.
Svi onih Daikin modele su ti ekstra klime.
Emura i Stylish su ti dizajnerske kao taj LN sto imas, dok Perfera je vise kao standardna serija nema nisto komplikovano.
Svi dolaze sa novi tip el.motor bez lezajevi u UJ i svi su tihi, ne cuje se da rade. Ali eto svi Daikin 3.5kW klime su ti sa single kompresor. Ipak je to swing tehnologija malo bolja nego rotary, po mom mislenju.
Ili mozes kao sto sam ja uradio, da kupis Daikin nordik model
🙂
Ja imam Perfera FTXTM30A / RXTM30A
Kazu ljudi da se to nemoze naruciti u Srbija, posto ja zivim u Makedonija, ali mislim da moze. Ista firma od koju sam kupio u Makedonija postoi i u Srbija, sestrinske firme Daikin partnere.
Uvek ima u svaku zemlju najmanje dva ovlasceni uvoznike, Daikin to tako namerno radi. Svako od njih moze da naruci sta god zelis od Daikin proizvode. Cena ce biti skupa i cekaces barem jedan mesec.
Pa i Emura da bi kupio ne verujem da je ima na lager da se odmah kupi.
Ja tu nemogu da napisem ime firme ali mozes na Google da potrazis koje su ti ovlasceni za Srbija.