Šta je novo?

Tutorijal kako legalno skinuti instalacione iso-e svih verzija Windowsa i Office-a

dok ti traje maticna

netačno, pročitaj prvi post

Koja je svrha kupovina kljuceva za MS pored MAS-a?

Nema Billy više ništa od toga, čak je odavno izjavio da ga piraterija ključeva za DOS/windows ne zanima i da je glavno da što više upotrebljavaju DOS/windows jer onda moraju da plaćaju za skupe MS usluge i najvažnije programe. Velika većina ključeva/licenci ide na OEM a i to je jako jeftino. Moji sadašnji W11 i W10 na laptopu su aktivirani ključem za Vistu koji je bio samo deo cene prelaska na W7 a i te sam dobio besplatno na W7 promociji. Još pre više godina, EU je uveo da je i OEM licenca prenosiva na drugi sistem. Ključevi su isti za W10 i W11. MS su kapom i šakom delili ključeve za škole, kojekakve organizacije itd, zato i ima toliko jeftinih licenci. Super jeftin ključ (ima za soma ili manje za Home) + MS account i automatska aktivacija sa kog da se sistema prijaviš. Isti radi na 2 ili više PCa.

Bukvalno 1€ za 11 Pro 🙂

Ubaci se ključ u PID.txt fajl i nema nikakvih cimanja niti kucanja ni kod čiste instalacije OS...
Direktno na legalni Windowsa 11 Pro za 1€ 🙂

Pa isto tako digitalna licenca ostaje vezana i sa MAS-om tako da posle reinstalacije nema nikakvih aktivacija.

Ne znam da li je vec bilo ali evo dobrog sajta za skidanje svih verzija Windows-a.

Mozda je glupo pitanje, ako imam poverljive informacije u Word ili Excel dokumentima da li je bezbedno koristiti navedene aplikacije ako su ovako skinute ili je holje ipak platiti licencu kod nas zvanicno?

Sam download direktno od MS nija nikakav problem ali registracija jeste. MS je ukinuo prodaju licenci sem za W11 i ne komercijalne, jedino što lecenca za W11 waži i za W10.
Licencu za MS office možeš da kupiš od bilo koga, jedina opasnost je da ne radi ili da prestne da radi ali time ne gubiš rezultate rada. Opasno može da bude ako kupiš ili nabaviš hakovanu verziju, ko zna šta je neko nagurao u nju.

Mozda je glupo pitanje, ako imam poverljive informacije u Word ili Excel dokumentima da li je bezbedno koristiti navedene aplikacije ako su ovako skinute ili je holje ipak platiti licencu kod nas zvanicno?
U slučaju da sumnjaš u bezbednost ili legalnost samih instalacionih fajlova, preporučujem sledeći postupak: odradi prvu instalaciju i aktiviraj sistem preko MAS-a. S obzirom na to da se koristi HWID metoda, licenca se vezuje za matičnu ploču na Microsoft serverima. Nakon toga možeš pokrenuti čistu reinstalaciju Windowsa, koji će automatski prepoznati hardver i aktivirati se.

Dao sam računar jednom čoveku da mi ponovo instalira Windows.
On mi je instalirao Windows, Office i Adobe Acrobat.
Posle 30 dana, na ekranu mi se pojavljuje poruka: Activate Windows. Go to Settings to activate Windows.
Da li će mi se obrisati Office paket ako sam koristim MAS za aktivaciju?

Nazad
Vrh Dno