Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

• Začetnik teme Začetnik teme Lazar.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako sam montiraš, eliminisao si gomilu problema i bojazni u startu, čak i kod veoma jeftinih modela.

Kažem, u ledenom imaš "japanske kulture za kineski budžet" ako ti to šta znači, ali sigurno imaš varijanti da prođeš i dosta povoljnije i budeš potpuno zadovoljan, jer je samo hlađenje u pitanju. Cijene iz tablice nisu reprezentativne jer su uglavnom formirane prema BIH tržištu i naravno, nemoguće je "uživo" ih ažurirati i moraš provjeriti za modele koji ti zapadnu za oko, da nije neki na akciji i slično.

Pozdrav svima,
kako vi hladite tj koja su vam settings? Ja stavim na 24c i i feel ventilator na 1 brzinu i smrznem se i klima radi non stop tj ko da nikad ne postigne tu temperaturu.
Inace je koristima za spavacu sobu od 13m2.
Zimi sam stavljao na 26c i ifeel i savrseno je radila, ode u stanby cim postigne temp. Ovo sad kad hladi nikako da prekine da hladi.
Jel gresim negde?

Ma sve probao ovih dana i sa i bez i prokletinja nece se iskljuci preko 1-2h samo hladi i to je to.
Zimi radi savrseno na iFeel ali sa hladjernjem me zeza ma ni preko apk ni preko daljinca ni iskljuceno nece nikako da ugasi.
Jedino ja rucno da gasim...

Pozdrav procurila mi klima danas iz unutrasnje jedinice donji desni ugao na zid, juce sam je prvi put palio ovo leto a danas procurila, prvo sam cuo jaci mlaz od spolja kako izlazi a onda krenulo unutra jel zna neko sta moze da bude i jel neki ozbiljniji problem.

Jel moze pomoć, klima je podešena da hladi na 24c, potrošnja je preko 900w, prošle godine nije bilo tako, trošila je oko 300w,

Prilozi

• Screenshot_20260627_190733_eWeLink.webp
    Screenshot_20260627_190733_eWeLink.webp
    20.4 KB · Pregleda: 6
  • Screenshot_20260627_190552.webp
    Screenshot_20260627_190552.webp
    21.8 KB · Pregleda: 6
Malo toga si rekao, koju kvadraturu greješ i koliko dugo sati, i posle kog vremena je ta potrošnja? Ne možeš očekivati npr da klima uvek radi na 300W ili manje ako je u sobi kad upališ 30 stepeni ambijetalna, i da ako nisi čistio redovno filtere obavezno i to da uradiš i klima će da prodiše.

Malo toga si rekao, koju kvadraturu greješ i koliko dugo sati, i posle kog vremena je ta potrošnja? Ne možeš očekivati npr da klima uvek radi na 300W ili manje ako je u sobi kad upališ 30 stepeni ambijetalna, i da ako nisi čistio redovno filtere obavezno i to da uradiš i klima će da prodiše.
Nije grejanje nego hladjenje, danas je radila skoro ceo dan, u početku je trošila oko 600w kasnije je išla do 900w, inace je montažna kuća sa odličnom pvc stolarijom, oko 40 kvadrata, filtere redovno čistim.

Mislio sam na hlađenje, greška u kucanju.
Kako se ponaša temperatura u prostoru kad klima toliko dugo radi na jačoj potrošnji, koliko je realna temperatura na termostatu? Da li klima duva izrazito hladan vazduh kad radi na toj snazi, ventilator nadam se da nije na nekoj quiet brzini jer kad je kvadratura veća potrebno je da radi na malo većoj brzini.

Mislio sam na hlađenje, greška u kucanju.
Kako se ponaša temperatura u prostoru kad klima toliko dugo radi na jačoj potrošnji, koliko je realna temperatura na termostatu? Da li klima duva izrazito hladan vazduh kad radi na toj snazi, ventilator nadam se da nije na nekoj quiet brzini jer kad je kvadratura veća potrebno je da radi na malo većoj brzini.
ne duva izrazito hladan vazduh, sve je normalno podešeno, da napomenem da je prešle godine trošila normalno, takođe I zimus je grejala sa normalnom potrošnjom, inače je stara manje od dve godine.

Pa onda verovatno nešto nije sa njom u redu, jer sa 900W potrošnjom mora da gruva izrazito hladan vazduh i u roku od dva sata da spusti temperaturu ispod 24 stepena.

Pozdrav procurila mi klima danas iz unutrasnje jedinice donji desni ugao na zid, juce sam je prvi put palio ovo leto a danas procurila, prvo sam cuo jaci mlaz od spolja kako izlazi a onda krenulo unutra jel zna neko sta moze da bude i jel neki ozbiljniji problem.
Liči da je bilo zapušeno odvodno crevo pa ti se ujedno napunila i kadica u unutrašnjoj jedinici.Proveri da li imaš curenja na odvodu i ako treba pročisti crevo.

Liči da je bilo zapušeno odvodno crevo pa ti se ujedno napunila i kadica u unutrašnjoj jedinici.Proveri da li imaš curenja na odvodu i ako treba pročisti crevo.
da procistio sam crevo kolko je moglo nema nista u crevetu jedino ako je nesto bas duboko zaglavilo unutra i dalje isti problem sutra dolazi majstor pa cemo da vidimo sigurno je kadica prepunjena.

Nazad
Vrh Dno