Isprobao sam danas trimer, par utisaka. Nisam nikad koristio el. trimere ali pretpostavljam da su svi iste ili slične konstrukcije. Iako je po specifikacijama lagan (2.6 kg), sva težina mu je dole u motoru, pa nije baš prijatan ako se malo duže radi jer nema nikakvog balansa. Ko ima problema sa leđima ili iz nekog drugog razloga ne sme da duže vreme opterećuje telo, trebalo bi prvo da isproba pre nego što kupi. Druga stvar, koja je opet stvar konstrukcije je ta što ne sme da se pere, tj. sme ali pažljivo i samo unutrašnji deo zaštitne plastike gde se nalazi glava. Jako je blizu motor i pretpostavljam da ako se par puta dobro nakvasi, neće dugo živeti. Dakle održavanje je malo problematično, benzinca kad završim samo ispuškiram i odložim, ovaj mora da se malo ometla/prebriše, i eventualno pažljivo ispere sa donje strane. Kvalitet izrade je zadovoljavajuć, plastike su kvalitetne i čvrste, i ne odaje onaj utisak kinesko-buvljačke robe koja će se raspasti posle par korišćenja. Što se tiče najbitnije stvari, a to je sam rad, tu sam izuzetno prijatno iznenađen. Pošto je motor praktično direktno vezan za glavu, nema nikakvih prenosa i gubitaka. Trimer je izuzetno snažan i vrti se na velikom broju obrtaja, i praktično nema trave ili korova koje ne savladava i melje relativno brzo. Naravno, ne može da seče nešto što nije realno, zna se otprilike šta može najlon da savlada, ali u tom opsegu jako dobro radi i bukvalno sam celo dvorište koje uopšte nije malo obradio za 15-20 minuta. Najlon je 1.4mm ali nisam imao puno vremena da proučim kako funkcioniše glava, u uputstvu piše da je automatska i par puta kad sam kontrolisao, uvek sam imao najlona. Ne znam koliko će trajati tih 10m najlona koji je namotan, ali dobio sam još 2 glave. Što se tiče snage, sigurno može malo jači najlon, samo je pitanje da li te male glave to mogu da izguraju i da li će funkcionisati automatsko izvlačenje, jer ne vidim nikakve opruge unutra niti mehanizme, ali proučiću to još malo, moguće da može da se kupi i neka zamenska glava. Ne snalazi se najbolje sa travom tj. sa većim površinama, lepo on to kosi ali 30cm je dosta mali opseg, pa sporo ide, ali ovo i nije mašina za to, osim ako nemate par m² travnjaka. Generalno, bio bih zadovoljan i da sam dao više para, a za ove pare jako dobra kupovina.