Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Na sve sto kupujete dodate 20% iliti pomnozite sa 1.2 i dobijete koliko ce biti krajnja cena.

Juce sam obavio 4 kupovine i bas sam gledao i ispao mi neki prosek dazbina oko 200 dinara na svakih potrosenih 1000 otprilike.

Hajde napišem koji review za par stvari koje su mi stigle. Možda nekome pomogne ako gleda slične stvari.

Joomla miš. Kopija Logitech MX serije (po izgledu).
1781854369270.webp
Boji nego što sam očekivao. Nema infinite scroll, ali sve ostalo se isto ponaša kao i Logitect MX 3s koji imam. Horizontalni skrol se teže okreće, što meni više leži lego na MX. Izgleda da ima isti pool rate od 125Hz. Ima svetlo koje (na sreću) može da se isključi (prekidač od dole). Platio 3600 din.

Patike sa točkićima
1781854725627.webp
Klinac zapeo da mu kupim, a nisam našao u našem gradu u prodavnici. Odlične. 3750 dinara. Vidim da ima u nekim online prodavnicama kod nas za 2-3 puta više para.

Svetla za baštu (6W, 12V, bez ispravljača)
1781854882015.webp
Nisam želeo solarne, već na da imaju pravo napajanje. Samo testirao i čini mi se da će biti dobre kada ih postavim. Prilično jako svetlo. Tražio sam baš "warm white" svetlost koja je malo skuplja od hladno bele. 5600 dinara za 6 komada. Imao sam kredita pa nisam tražio da li ima online da se poruči kad nas. U lokalnim radnjama nisam našao slično.

Konektori za LED trake
1781855128064.webp
Bolji od svih koje sam probao. Nisam precizan sa lemljenjem pa su mi konektori spas. 1060 dinara za 25 komada. Našao kod nas za oko 120 dinara komad + isporuka. Siguran sam da je to preterana cena i da ima jeftinije, ali ove sam uzeo da popunim korpu, plus imao kredita.

Mrežna kartica 2,5 Gbps
1781855391025.webp
Za stari desktop koji ima integrisanu 100 Mbps. Radi to što treba da radi. Plug and play. Linux je u pitanju. 600 dinara.

Za divno čudo, u poslednje vreme nisam imao ništa beskorisno ili lošeg kvaliteta. A za sve ovo sam dobio korekciju cene tako da je ispalo bar 10-20% manje. (hvala Corvus Corax na podsećanje).

Da li je neko uzimao ove solarne punjace? Vidim da ima dosta razlicitih u ponudi, bude u kompletu jedan panel ili dva i neki kao kontroler sa usb izlazom, kako radi to, moze li da puni telefon? Treba li na nesto obratiti paznju prilikom kupovine?

Koliko se uopste moze verovati njihovim podacima, npr neki od jacih setova je deklarisan kao 90w, dva panela dimenzija 30x50cm cini mi se.

Koliko se uopste moze verovati njihovim podacima, npr neki od jacih setova je deklarisan kao 90w, dva panela dimenzija 30x50cm cini mi se.
Ne moze. Citaj ako nadjes u review-ima mozda je neko testirao koliko je zapravo.

Nije realno da ima 90W za tu dimenziju. Dobri paneli mogu da imaju jedva preko 200W po m2. Ta dva panela dimenzija 30x50cm mogu max da daju 60W u idealnim uslovima. Toplota im obara efikasnost, tako da očekuj 50W. Dakle, Temu Kinezi, kao i uvek vole da dupliraju cifre u specifikacijama.

413 dinara uvozna dazbina(carina ili sta vec) za torbu za laptop od 2000 dinara , isto mi dodje kao i postarina kad narucim u Srbiji , samo dizu , zar nije bilo 300 i nesto u pocetku? A na 3100 jos gore 525 dinara.

Update: Za 50 evra(oko 6000) je 1000 dinara.
A koliko je kostala ta ista torba pre 5 dana?

Jel sad ostaje isto za robu sa Temu ili se menja nesto oko carine i PDV? AKo se kupi nesto skuplje od 50eur, jel sve vec uracunato u cenu ili ce dobijemo dodatni harac ovde?
Mozda narucim i jedan zvucni top da pucam naokolo 🙂

Jedno pitanje, prvi put sam upravo pazario nesto preko claimcredit-a i do 25. juna svaki dan treba da preuzmem odredjeni iznos, dok ne pokupim ukupno 2950 rsd.
Da li prilikom svakog preuzimanja moram nesto da pazarim ili samo udjem i preuzmem kredit?

Samo uđeš i preuzmeš kredit 🙂

HINT: Stavi neki podsetnik/alarm npr. svakog dana u podne, da ne zaboraviš da preuzmeš...

Jedno pitanje, prvi put sam upravo pazario nesto preko claimcredit-a i do 25. juna svaki dan treba da preuzmem odredjeni iznos, dok ne pokupim ukupno 2950 rsd.
Da li prilikom svakog preuzimanja moram nesto da pazarim ili samo udjem i preuzmem kredit?
Samo uzimas kredit. Ako promasis jedan dan, nece biti sledecih skupljanja.

propada samo taj dan

dodatni troskovi su sad jasno naznaceni tj izdvojeni iz finalne cene, vidi se sve pri checkoutu

Dobri paneli mogu da imaju jedva preko 200W po m2. Ta dva panela dimenzija 30x50cm mogu max da daju 60W u idealnim uslovima.
E to me zanimalo, msm pretpostavio sam da podaci nisu tacni ali nemam predstavu koliko je realna vrednost.
Jel sad ostaje isto za robu sa Temu ili se menja nesto oko carine i PDV? AKo se kupi nesto skuplje od 50eur, jel sve vec uracunato u cenu ili ce dobijemo dodatni harac ovde?
Mozda narucim i jedan zvucni top da pucam naokolo 🙂
Pa ovo je sad PDV, a sto se carine tice nema nikakvih konkretnih info koliko ja znam, ne bi me iznenadilo da pocnu da naplacuju i to sad. Ja gledao neki telefon da uzmem da potrosim kredit i sad se premisljam jer ako mi na to ocepe i carinu nista nisam uradio.
Zar nije varijanta da mu samo propadne taj dan, a može i dalje da skuplja do kraja...?!
Ranije je propadao samo taj dan kad se ne pokupi, meni se desilo dva puta, ali ne znam da li se u medjuvremenu promenilo nesto sto se tice uslova promocije.

Inace, nisu svi proizvodi ostali iste cene, ja sam pratio nekih 10ak artikala , i nekima nije snizena cena nakon ovoga tako da sad izadju prilicno skuplje, telefonima recimo jeste, ali kad preracunam sve izadju ipak malo skuplje nego pre par dana.
Prag za slanje je i dalje 1700din ali se na to dodaje pdv, isto tako i za Claim Credit tako da u globalu ovo je ipak gore nego sto je bilo.

Imamo još 3 dana da vidimo koliko je ovo tačno.
Za sada mi se Temu ponaša isto kao i do sada.
I kakva je priča sad? Jel po starom i dalje?
Za Ali ili za Temu? Nemoj ponovo da uletimo u raspravu ko na Reditu gde je lik krenuo bombastično odRaLi mE za TEMU pAkEt da bi se na kraju ipak ispostavilo da je jelte Ali u pitanju. Za Temu je od početka išla priča da su sve dažbine + transport već upakovani u krajnju cenu.

🤣🤣🤣 da bre, napravili dil sa Temuom da broj korisnika iz Srbije podele sa 15 pa kom se kad zalomi da mu tresnu PDV?

Ono što meni ovde jedino pije vodu je da uvode jasno iskazivanje PDV-a kao na fiskalnim računima, što je u suštini sasvim ok.

...inače vratili mi discount777 i vrlo sam srećna zbog toga.
I jesi upala u mašinu ili.... Ja kažem odgovor od carine je bio postepeno uvođenje u roku od 15 dana. Danas bi trebalo da su svi proknjiženi. I novost je da će nasumično da otvaraju pakete, pa nekom može da se zalomi i carina, a i problem ako poručuje više od dozvoljenog maksimuma za fizačka lica.

Jutros pojeftinilo sad ponovo regularne cene. 20% se plaća čak i na poklone iz kalendara
Ako i na poklone naplacuju dodatno pdv meni to onda ide u prilog tezi da je ovo ipak dodatna dadzbina a ne samo rasclanjena i da su oni umanjili neke cene kako bi malo amortizovali period dok se korisnici naviknu. Videcemo uostalom vremenom kad se cene malo iznivelisu. Mozda manje budem kupovao gluposti ako poskupe 😀

Znači što smo kupovali skuplje stvari kupovali smo.

Ja sam kupio iz lokalnog skladista zglobni držač Za tv, nisam plaćao nista dodatno osim cene + poštarinu od 462rsd.

Nazad
Vrh Dno