Alexxx1
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.02.2017
- Poena
- 205
Ja uzeo da istestiram verovatno poslednji komad u Srbiji verziju 4/64 X96 M200 S905(X5M)/A za oko 8400 din. Verzija 2/16gb kosta oko 5500 din, jos stari uvoz. Ukucate u eponuda i dace vam najpovoljnije.Ja sam imao slicnu zamisao. Na kraju sam uzeo X96 S905X5M 2/16 i to ovde kod nas zvanicno sa fiskalnim i garancijom 2god. Ovo je prvi box ikada nov da sam kupio ovde. Doslo i to vreme izgleda. Kod kineza cak i skuplje jos carina i PDV. Radi lepo ali mu je njegov OS krs. Procitah i da je pun nekih spyware, keyloggera i cega sve ne. Navodno moze SlimboxTV, nisam probao. CoreELEC v22 alpha radi OK ali ne bi se bas zakleo da je stabilnost na zavidnom nivou.
Znaci svkako ako i uzimas ovaj box zamena sistema je vervatno neophodna iz vise razloga. Mozda je za CoreELEC v22 i ovaj cipset ipak prerano, finalnu verziju ocekuju krajem ove ili pocetkom sledece godine.
Jeste stock firmware je bio iz 2025 onako.... interfejs loš, ali leti box kako radi. Bez bilo kakvih preterivanja, ali brži box nisam testirao što sertifikovane, sto nesertifikovane i uz sve to ne greje se. Isflešovao sam mu sada stock iz marta 2026 i sad je launcher onaj klasican android tv i radi perfect. Čak i Netflix radi u Full HD, modovan neki, i aktivir se AISR, pa slika na Netflixu dođe kao da je UHD i završava posao, ako neko i to hoće.
Jedino sto cene svim tim boxevima nenormalno skaču. Gembird je uvezao novu kolicinu X96 M200 verzija 4/32gb i ide oko 8500 din. Svakako je i to povoljnije nego cimati se sa Ali expresa a ima garanciju. Box je za preporuku ko hoce noviji cip i gigabitni port sto je plus, a minus mu je wifi (ne prelazi 100 mbps).
A opet kad vidim Mi box S3 gen za manje od 6000 din sa sve dostavom, naravno da sam porucio danas i sebi jedan, neće da se baci 😉 . I to da ode lager pa ima da im dignu cenu u nebesa.
Svakako ko ne preferira XIaomi, a hoce dobar nesertifikovan, noviji chipset, u Srbiji, sa fiskalnim racunim, a da ne pređe preko 6000 , tj 10000 din, X96 M200 2/16 tj 4/32gb je sasvim solidan i da se ne petljate sa Alijem i carinama i cekanjima.
Poslednja izmena: