Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

• Začetnik teme Začetnik teme Broker
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Instalirano najmanje 10 kom prijateljima x96q za iris, stremio, smart tube za te pare nema bolje.
Ovde neki kazu da ne valja pa dajte alternativu za 3000 rsd?

Ako ti treba box namenski za video i tv ,znaci 5-6 aplikacija i neces instaliras brdo drugih app i igrice 2gb je sasvim dovoljno. S905w2 je ok izbor za to sto tebi treba. Verovatno na njega moze i SlimboxTV sto je veliki plus.
Jedino ako ti treba sertifikovani box onda Xiaomi 2 ili 3gen. Za 1000-2000din vise vredi.

@dj13 nije potrebno da bude sertifikovan, već sam gore naveo u dva navrata, znači samo za EON i Move radi gledanja TV kanala i ništa više.

Нетачно. Ради и на несертификованим.

Ja sam tako isto mislio i onda sa 3-4 "dobra" nesertifikovana boksa sam na kraju pre jedno 2 god kupio Xiaomi zbog Netflixa 🙂
Neće mi trebati sigurno za Netflix, ali sam se na kraju odlučio ipak za Xiaomi 3rd gen. Za malu razliku u ceni neću da se zezam sa Slimbox itd. 😁

Na ananasu Xiaomi Set Top Box 3rd Gen 6490 din - 1000 din vaučer = 5490 din

A biće i na zvaničnom sajtu (17.juna) za 6000 din:
Samo da kazem da su moji utisci sa ovim boxom da je tesko smece i da ne vredi ni pola te cene.
Performanse su ocajne.
Ima li nesto na trzistu da je iole normalna cena a da ima performanse da mi ne laguje dok kucam na tastaturi?
Necu da kupim shield star 7 godina to mi je van svake pameti.
Prosto mi je neverovatno da niko ne moze da parira apple tvu po performansama.

Bolje nema za te pare ali nema ni gore.

Fluidnost koju ima Apple TV nema nijedan Android boks, mada je meni Mi Box S 3 skroz ok, verovatno zato što ga koristim samo za EON...

Eto ideje za @Salac UE za jos jedan video osluskujuci Bench bilo je do50€ pa od 50-100€ al za ovaj nisam pametan kako da ga naslovi 🤣😂🤣😂

Xiaomi je smeće obično. Stick još gori. Šteta što Amazon gura ono njihovo đubre, inače im je hardware odličan.
Pa gura na odredjenim uredjajima, tj serijama, i dalje ima da se uzme normalan OS. Sad ne znam na sta ti mislis, launcher, reklame ili na Vegu. Ali i dalje 4K i MAX rade savrseno.

Ako cilajte samo Kodi ili vam je on dovoljan mozete da probate CoreELEC ako neko hoce bolje perfomanse Android boks sa Amlogic cipsetom. CoreELEC moze biti i da kazem ulaz i za druge namenske aplikacije preko prisutne podrske za Docker. Nece bas svaki image namenjen za Arm da radi ili da proradi iz prve, ali dosta toga moze.
A da ne spominjem da i odavno napustene boxeve kojih nema na SlimboxTV mozete vratiti u zivot.
I po mom iskustvu sto se tice zvuka CoreELEC i Amlogic je najbolja kombinacija za ove standardne bokseve.

Eto ideje za @Salac UE za jos jedan video osluskujuci Bench bilo je do50€ pa od 50-100€ al za ovaj nisam pametan kako da ga naslovi 🤣😂🤣😂
И јесте у плану за следећи видео топ 5 преко 100 €.
Али сад је ту проблем - где је горња граница? Или да буде од 100-200 €?
У сваком случају - ја сам себи данас поручио Ugoos AM9 Pro. Није најјачи чипсет, али ће завршавати посао а то је Coreelc. И то ће бити његова основна намена. Стриминг сервиси са ТВ-а, а на коцки само F1 TV 4K.

Kako?
Mobilna verzija ne radi, a smart ne moze da se instalira

Zbog toga koristim eon na kodiju, ako postoji neka fora daj da znamo.
Да си погледао и једну моју рецензију несертификованог бокса коју сам снимио знао би да ниси у праву.
Нема ЕОН за смарт ТВ у гугл продавници (само верзија за мобилни телефон) - па је ли тешко скинути са нета верзију за смарт ТВ?

ПС: Погледајте рецензије уређаја који вас занимају. Можете научити нешто ново, па чак и ако видите да је "рецезент" погрешио. Немојте бити мишљења "ја сам најпемитни, ја све знам... он нема појма"... Па и ја сам погледао сваку рецензију сваког уређаја који ми је интересантан да бих сазнао нешто ново о уређају а и да бих сазнао где је рецезент погрешио, како треба нешто одрадити. Говорим о техникалијама снимања.

Nazad
Vrh Dno